‘Racons de Mar’, les havaneres i ‘Cinema a la fresca’, estrelles de l’estiu al Moll de Costa

‘Racons de Mar’, les havaneres i ‘Cinema a la fresca’, estrelles de l’estiu al Moll de Costa
08 Sep
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’11 de setembre clou l’exposició ‘Som i serem’, la crònica pictòrica del procés i comença

A partir de diumenge es pot contemplar una mostra del Bou i el Bou petit, uns elements emblemàtics del Seguici Popular

 

L’estiu al Port de Tarragona va engegar amb la segona edició de ‘Racons de Mar’ el mes de juny, amb l’actuació de Marina Rossell. Fou el tret de sortida de nombroses activitats que dinamitzaren l’entorn portuari obert a la ciutadania. El Teatre, l’Arxiu del Port, el Museu del Port, el Teatret del Serrallo i els espais expositius del Moll de Costa conformaren una programació estiuenca pensava per a tots els públics que ha arribat als trenta mil persones.  

La nova museografia del Museu juntament amb les activitats programades els mesos de juny, juliol i agost donaren l’oportunitat de conèixer el seu espai a més de quatre mil persones durant l’estiu: ‘Vespres al Museu’, una activitat teatralitzada divendres els mesos de juliol i agost, concerts, la IX Nit literària al far de la Banya, visites grupals i un extraordinari augment de les visites individuals.

 

Havaneres a la pèrgola: un èxit amb motiu del 30è aniversari

I, el mes de juliol, el grup Els Cremats va cloure la 30a edició del festival ‘Havaneres del Port’, amb un cartell musical ple de qualitat i algunes novetats que el Port de Tarragona va programar amb la voluntat de contribuir a difondre la cultura popular catalana i la tradició marinera entre la ciutadania.

El certamen va omplir, de gom a gom, la pèrgola del Serrallo les nits de tots els dissabtes de juliol amb els grups Xató, Sons de Mar, Les Anxovetes, Neus Mar i els esmentats Els Cremats. Els grups que van actuar en el festival, com sempre a l’aire lliure i amb entrada gratuïta, van omplir l’aforament màxim cada sessió que era de cinc-centes persones a la pèrgola del Serrallo.

Enguany en el 30è aniversari de la primera edició de les ‘Havaneres del Port’, el Port de Tarragona va introduït una novetat ‘Coneix l’havanera des del mar’, una activitat va permetre que ens apropéssim a l’origen i la història de les havaneres des del mar, amb el personatge en Quimet el Romesquet -músic i cantant d’havaneres-, amb la golondrina.

L’èxit de les dues activitats durant el mes de juliol, el festival d’havaneres i el recorregut amb la barca de la golondrina, ha suposat que gairebé tres mil persones celebressin l’aniversari de les havaneres al Port.

 

‘Cinema a la fresca’, un gran debut per a les nits d’agost 

‘Cinema a la fresca’ es va engegar amb la voluntat de continuar l’èxit d’assistència que van tenir les havaneres en el mateix espai. També a l’aire lliure i d’accés lliure, on es podran visualitzar, tots dels dijous d’agost, quatre pel·lícules en llengua catalana per a tots els públics

No calia fer reserva prèvia i l’aforament màxim previst en la primera sessió per a dues-centes persones amb ‘Mascotes 2’ de Chris Renaud, va quedar petit i el dijous següent, l’11 d’agost amb el film ‘Space Jam 2: Noves llegendes’ van ser tres-centes, i també per a la posterior  amb ‘Els Croods: una nova era’ de Joel Crawfort.  Amb la darrera sessió, ‘La invenció d’Hug’ de Martin Scorsese, l’aforament es va ampliar fins a les quatre-centes persones. Una extraordinària acollida d’una nova activitat al recinte portuari que, ben segur, continuarà l’any vinent.

Imatge

 

La cita cultural de l’inici d’estiu al Port: ‘Racons de Mar’

El Teatret del Serrallo va tornar a impulsar en una segona edició ‘Racons de Mar’ una aposta musical que cerca reivindicar l'entorn portuari com escenari perfecte per a la reintepretació cultural. L’aforament limitat del Teatret l’any passat va fer idear als seus responsables un escenari a l’aire lliure i es va organitzar un nou cicle musical.

Artistes reconeguts i joves promeses van aplegar més de 2.000 persones que van gaudir de música i escenaris. Primeres figures de la música com Marina Rossell, Cesk Freixas, noves promeses com Sara Roy, Marta Knight i Donallop, públic familiar amb Xiula, i la nova incorporació de la dansa com a disciplina que seguirà en aquest cicle, la Jove Cia. Sagardoy Bravo. 

Un cicle melòdic en espais portuaris es va celebrar els dies 17, 18 i 19 de juny. Els set concerts es van dur a terme en espais emblemàtics recinte portuari:  el far de la Banya, l’Escala Reial, les grues històriques del Moll de Costa i l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco.

Les invitacions eren gratuïtes com en la primera edició del cicle musical l’any passat. Amb aquest cicle el Port de Tarragona va acostar, encara més, els espais portuaris a la ciutadania amb la intenció de mostrar-los amb un punt de vista diferent a través de les diferents manifestacions culturals de música i dansa.

La valoració de la temporada d'estiu des del Teatret és molt positiva, ja que s'han recuperat les xifres anteriors a la pandèmia amb un creixement exponencial de l'activitat. S’han acollit tota mena d'activitats tant de caràcter públic com privat emplenant tot l’aforament: Leaders Summit, Aspercamp, Cicle de poesia, Premis Petxina, Jornades DOTgn, representacions teatrals i musicals, accions formatives i rodatges.

 

Dos elements de foc del Seguici al Moll de Costa

A partir del diumenge 11 de setembre i fins al divendres 16 de setembre, es pot contemplar al Refugi 1 sala 3 del Moll de Costa dos dels elements de foc més emblemàtics del Seguici Popular de les festes de Santa Tecla: el Bou i el Bou petit.

Celebren aniversari: el Bou en fa trenta i el Bou petit, quinze.  El Bou té l’origen en la primitiva escenificació del naixement de Jesús, en el qual, a més dels personatges humans, també hi figuraven les dues bèsties que la imatgeria i la tradició li han assignat. Es va recuperar l’any 1992 i compta amb 4 punts de foc situats a les banyes i als narius del Bou. Estan convidats el Bous del Vendrell i el de Valls per acompanyar els tarragonins i que també es podran veure al mateix espai.

 

Darrers dies per veure la crònica pictòrica del procés al Refugi 1

Fins a l’11 de setembre es pot contemplar l’exposició ‘Som i serem’ de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch al Refugi 1 del Moll de Costa, un espai singular que acull les noranta obres concebudes per a l’1-O i la posterior repressió.

‘Som i serem’ és el resultat de treball fet en els deu últims anys de Llop Bosch. Neix el 2012 a la mostra ‘Variacions de les Quatre Barres’ feta a la Llotja de Reus. L’any 2018 i ja en format gran ‘Som i serem’ s’exhibeix també a Reus.

En la primera exposició l’artista va treballar amb la tècnica dels monotips, que feia uns dos anys que estava acabant en el seu estudi. En aquests quatre anys fins avui, ha crescut la col·lecció en vuit quadres i cinc instal·lacions que comprenen 90 obres i ocupen un total de 70 metres lineals. Totes les obres han estat concebudes com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat ‘procés’, des de les multitudinàries manifestacions, passant per 1-O i la posterior repressió.

Lluís Llop Bosch és un artista multitècnica resident a Reus. Ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

 

‘L’antropologia dels sentiments’ d’Isabel Muñoz al Tinglado 1

Encara es pot passejar pel Tinglado 1 per visitar l’exposició ‘L’antropologia dels sentiments: darrer episodi. L’impur i la raó’ de la consagrada fotògrafa Isabel Muñoz, que exposa a Tarragona per primer cop.  Muñoz, guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació obsessiva i heterogènia del cos humà, al Tinglado 1 del Moll de Costa, un emblemàtic espai que tradicionalment acull exposicions singulars i imponents.

L’obra de la reconeguda fotògrafa es caracteritza per una cerca constant de la bellesa i el llenguatge dels cossos, i de les seves creacions es destil·la que els cossos narren com si fossin llibres. La mostra es pot visitar fins al 18 de setembre de 2022.

Isabel Muñoz (Barcelona, 1951), premiada fotògrafa nacional i internacional, ha compaginat les seves exposicions com a fotògrafa amb la docència. Fins al 2007 es va dedicar a recórrer el món i realitza treballs a través de la dansa.

Ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaquen: PHotoEspaña 2021, Artist Experience 2021, Personatges Fora de Sèrie 2019, Pop Eye Fotografia 2019, Col·lecció Himalaya 2017, Premio Nacional de Fotografia 2016, Premi UNICEF España 2010 a la Sensibilització i Mobilització Social, Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts 2009, PhotoEspaña 2009 i la Medalla d’Or en la Biennal d’Alexandria 1999.

L’horari expositiu de tots els recintes és de les 10 a les 13 h i de 17 a 20 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.

 

AGENDA

  • ‘Som i serem’ de Lluís Llop Bosch. El procés en pintures, manifestacions, 1-O i repressió. Refugi 1.Sala 1. Fins a l’11 de setembre de 2022. Darrers dies  
  • ‘XX aniversari del Bou i XV aniversari del Bou petit’. Refugi 1 sala 3. Mostra d’uns elements que integren el bestiari de foc del Seguici Popular de Tarragona. De l’11 al 16 de setembre de 2022
  • ‘L’antropologia dels sentiments: darrer episodi’ d’Isabel Muñoz. Tinglado  1. Guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació del cos humà. Fins al 18 de setembre de 2022

Entrada lliure. Horari expositiu: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h.

Més informació a https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

 

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors