Les II Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d’Emergències en l’àmbit portuari comparteixen experiències i solucions innovadores

Les II Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d’Emergències en l’àmbit portuari comparteixen experiències i solucions innovadores
20 Jun
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest divendres 17 de juny s’han clausurat les jornades en les quals el públic assistent ha qualificat de molt “molt interessants i profitoses”

La segona edició de les jornades es consolida com un espai d’intercanvi on exposar els models de gestió i les col·laboracions entre diferents equips d’emergència

El Port ha avançat que està treballant per incorporar, abans de finals de 2022, sistemes de drons per a la gestió d’emergències així com per a recollir nova informació mediambiental.

Més de 200 persones han participat en les jornades compostes per 12 ponències i 2 taules rodones en les que s’han presentat experiències i solucions innovadores

Aquest divendres, 17 de juny, al Tinglado 1 del Moll de Costa es va clausurar la segona edició de les Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d’Emergències organitzades pel Port Tarragona en col·laboració amb Capitania Marítima, Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Parc Químic i Magal, empresa multinacional en solucions de seguretat.

La clausura ha anat a càrrec del director de l’entitat pública i empresarial de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima, José Luis García Lena. García Lena ha assenyalat la importància de poder celebrar aquesta trobada per compartir coneixements. També el president del Port, Josep Maria Cruset va participar en les jornades el dia 16 en la inauguració.

Cruset, a més de declarar la il·lusió de poder acollir aquestes jornades, va fer èmfasi breument la voluntat de col·laboració amb altres Ports per compartir l’experiència i el coneixement generat amb del model Port Tarragona de Gestió d’Emergències, en què es combinen 4 factors; protocols, dotació d’efectius personals, dotació de recursos materials i sessions de simulacre i entrenaments a tots els nivells. Cruset va posar en valor com, des del departament de Seguretat del Port, es sotmet a crisi continua el sistema per evolucionar i millorar tot allò que ja està implementat.

Experiències compartides

Gairebé una trentena de professionals en seguretat i gestió d’emergències han exposat, en 12 sessions i 2 taules rodones, diferents models de gestió i coordinació entre tots els actors implicats en situacions de crisi. Des d’una explicació del Projecte Europeu LASh- FIRE per millorar la seguretat contra incendis als vaixells ro-ro, fins a les plataformes de comandament i control, passant pels models d’intervenció de diferents autoritats portuàries o l’explicació de les actuacions dutes a terme en grans emergències, la descripció dels nous reptes en seguretat, o els serveis de l’EMSA en suport en incidents marítims són algunes de les exposicions que han format part d’aquesta segona edició de les jornades.

Model Port Tarragona

Els responsables de la Seguretat del Port Tarragona han presentat el sistema de gestió d’emergències desenvolupat per l’APT així com la nova sala de gestió d’emergències del Port, una sala única en el sistema portuari de l’Estat per la seva concepció, equipament i comunicacions. També han presentat els avenços i com donar respostes als reptes en l’àmbit de seguretat al sector marítim portuari. El procés de treball fet fins ara per aconseguir el certificat de Gestió d’Emergències, basat en la norma internacional ISO 22320 i assolir així que l’organisme tarragoní sigui el primer port del sistema portuari estatal en estar certificat amb la norma que recull les millors pràctiques mundials en matèria de gestió integral d’emergències.

Tarragona, bressol del MIRG

Les II Jornades de Seguretat i Gestió d’Emergències en Àmbit Portuari també ha estat l’escenari per explicar l’origen tarragoní del MIRG (Maritime Incident Reponse Group). El conveni entre del Departament d’Interior i Salvament Marítim per a actuacions d'intervenció, rescat i resolució d’emergències en el mar, signat el dia xx de xxx d'enguany, és fruit de la col·laboració de Sasemar, Bombers de la Generalitat, Capitania Marítima de Tarragona i Port de Tarragona per desenvolupar els protocols, la formació i els exercicis necessaris per implementar aquest model de col·laboració per intervenir en vaixells en el mar i en el port.

Finalment, el Port ha avançat que està treballant per incorporar, abans de finals de 2022, sistemes de drons per a la gestió d’emergències així com per a recollir nova informació mediambiental.

Més de 200 persones, professionals del sector d’emergències i seguretat en l’àmbit marítim de tot el territori nacional, han participat en aquesta segona edició que ha estat qualificada de ‘molt interessant i profitosa’.

Exposició de mitjans materials

Durant els dos dies de les jornades, 16 i 1 de juny, a l’exterior del Tinglado 1, s’ha volgut fer una exposició d’alguns mitjans materials; el camió de rescat (FSV) dels Bombers de la Generalitat, el Centre de Comandament Avançat i la llança Llampuga de la Policia Portuària del Port, els vaixells Formalhaut i Punta Mayor de Salvament Marítim, un vehicle d’intervenció contra incendis amb un contenidor de lluita contra la contaminació del Parc Químic de Bombers del Port, entre altres mitjans.

Fotografia: @Ari Lucena

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona