Back

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull les II Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d’Emergències en l’àmbit portuari

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull les II Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d’Emergències en l’àmbit portuari
16 Jun
2022

12 sessions i 2 taules rodones conformen la segona edició d’unes jornades que tractaran sobre els models de gestió d’emergències i la coordinació entre els diferents actors implicats

Més de 200 persones es donaran cita en una trobada on experts/es intervindran per compartir coneixements al voltant de la seguretat en l’àmbit portuari

Es tracta d’unes jornades organitzades pel Port Tarragona en col·laboració amb Capitania Marítima, Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat i Parc Químic

Els dies 16 i 17 de juny, el Tinglado 1 del Moll de Costa torna a ser l’epicentre d’unes jornades, en aquest cas de la segona edició de les Jornades Tècniques de Seguretat i Gestió d’emergències en l’àmbit portuari. Més de 200 persones es donaran cita en una trobada on experts/es intervindran per compartir coneixements al voltant de la seguretat en l’àmbit portuari.

Es tracta d’unes jornades organitzades pel Port Tarragona en col·laboració amb Capitania Marítima, Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat de Catalunya , Parc Químic i Magal, empresa multinacional en solucions de seguretat. Participaran responsables en els models de gestió d’emergències de les autoritats portuàries del sistema estatal i, professionals de Capitania Marítima, del Centre de Seguretat Marítima Integral Jovellanos, de l’Agència Europea de Seguretat Marítima, de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima, de Bombers de la Generalitat i Applus+IDIADA, de Bombers de Gènova, del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i de ‘Puertos del Estado’ i de l’Organització Marítima Internacional.

Josep Maria Cruset, president del Port, serà l’encarregat d’inaugurar les jornades, conjuntament amb la directora dels Serveis Territorials d’Interior, Marta Cassany. Immediatament, Cruset donarà pas als responsables de la Seguretat del Port Tarragona per presentar el sistema de gestió d’emergències desenvolupat per l’APT així com la nova sala de gestió d’emergències del Port, una sala única en el sistema portuari de l’Estat per la seva concepció, equipament i comunicacions.

Per la part del Port es presentaran els avenços i com donar respostes als reptes en l’àmbit de seguretat al sector marítim portuari. El procés de treball fet fins ara per aconseguir el certificat de Gestió d’Emergències, basat en la norma internacional ISO 22320 i assolir així que l’organisme tarragoní sigui el primer port del sistema portuari estatal en estar certificat amb la norma que recull les millors pràctiques mundials en matèria de gestió integral d’emergències.

Les jornades inclouen 12 sessions de conferències i dues taules rodones. La primera taula, el dijous 16 de juny, se centrarà específicament en els sistemes i procediments de gestió en la intervenció d’emergències. La segona, el divendres 17 de juny, girarà entorn dels nous reptes en seguretat. Els assistents a les jornades també podrà gaudir d’una passejada amb l’embarcació ‘Golondrina’ per conèixer les instal·lacions i familiaritzar-se amb els espais i molls, i amb els equipaments destinat a la seguretat i a la gestió d’emergències del Port Tarragona. El director de l’entitat pública i empresarial de la Societat de Salvament i Seguretat Marítima, José Luis García Lena, serà l’encarregat de clausurar aquest edició de les jornades.

Model Port Tarragona de Gestió d’Emergències

El “Model Port Tarragona de Gestió d’Emergències” és el resultat de la feina d’automatització de procediments; formació, entrenament i exercicis; coordinació d’efectius i creació d’infraestructures, per millorar la comunicació, coordinació i presa de decisions en emergències o altres possibles situacions crítiques.

El “Model Port Tarragona de Gestió d’Emergències” és una iniciativa pionera a nivell de Catalunya i de tot l’Estat espanyol que ha rebut l’aval d’una certificació de Gestió d’Emergències basat en la norma internacional ISO 22320 que certifica que el PAU (Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona) compta amb els més als estàndards de qualitat en el sistema de presa de decisions, procediments i protocols per a una bona gestió de les emergències. Aquest model és fruit del treball i l’estreta cooperació del Port de Tarragona amb els Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Parcs Químics de Seguretat, Capitania Marítima, entre d’altres, durant els darrers anys i que s’ha traduït en diversos acords i convenis de cooperació:

- Conveni Port - Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest conveni signat entre el Port de Tarragona i Bombers de la Generalitat amb l’objectiu de col·laborar per a la prestació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments en l’espai portuari. Signat a l’agost de 2019, per valor d'1,6 milions d'euros i per un període de quatre anys, inclou la compra de material especialitzat i, entre altres temes, el protocol d’intervenció dels Bombers de manera coordinada amb els equips d’intervenció propis del Port, en cas de qualsevol mena de salvament i rescat de persones, en zona terra o en vaixell.

- Maritime Incident Response (MIR). Fruit d’aquesta col·laboració pionera entre el Port de Tarragona, Bombers i Salvament Marítim en la gestió d’emergències va néixer l’acord entre el Departament d’Interior i la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) per la col·laboració i coordinació de les actuacions conjuntes en la resolució d'incidents marítims (MIRG), aprovat el febrer passat.

- Integració del Port a la Xarxa RESCAT. En la mateixa línia que els anteriors convenis, amb l’objectiu d’una major coordinació i millor resolució d’emergències el febrer de 2022 es va formalitzar el conveni amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a l’adhesió del Port de Tarragona a la Xarxa RESCAT de radiocomunicacions i d’emergències i seguretat de Catalunya, el qual representa una millora en la connectivitat en casos d’emergències amb els equips intervinents de la Generalitat de Catalunya, amb una inversió de 250.000 euros.