Port Tarragona anuncia, a la 60a assemblea general de l’associació de Ports de creuers de la Mediterrània, que acollirà Medcruise 2023

Port Tarragona anuncia, a la 60a assemblea general de l’associació de Ports de creuers de la Mediterrània, que acollirà Medcruise 2023
25 May
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Del 24 al 27 de maig se celebra un dels esdeveniments rellevants de la indústria europea de creuers a S’Agaró, organitzat per MedCruise i els ports de Palamós i Roses.

L’equip comercial del Port presenta el potencial de Tarragona i de la Costa Daurada com a destí de creuers en una reunió que, representa una gran oportunitat per unir esforços i posicionar la costa catalana com un referent al tràfic de creuers

El Port ha anunciat que durant la primavera 2023 aquesta trobada s’organitzarà a la ciutat de Tarragona

El Port de Tarragona participa, del 24 al 27 de maig, a la dècima sisena assemblea general de Medcruise (associació de ports de creuers a la Mediterrània) que se celebra a S’Agaró i organitzat pels ports de Palamós i Roses, de les localitats de la Costa Brava.

Els ports de Palamós i Roses acullen, durant aquests quatre dies, un dels esdeveniments més rellevants de la indústria europea de creuers en què participen importants companyies de creuers i un centenar de ports de la costa mediterrània amb tràfic de creuers, operadors turístics i patronats de turisme. A més, l’organització de l’assemblea vol posar èmfasi aquest 2022, en una assemblea general respectuosa amb el medi ambient.

Durant els 4 dies l’equip comercial, encarregat del tràfic de creuers al Port, acompanyats per una persona del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, participaran i explicaran el potencial de Tarragona i de la Costa Daurada, com a destí de creuers, en una reunió del sector que representa una gran oportunitat per unir esforços i posicionar la costa catalana com un referent del turisme de creuers. La trobada es divideix en vàries parts; per una banda es duran a terme reunions amb diferents actors del sector de creues i per altra banda s’organitzen ponències i xerrades sobre la indústria a més treballar B2B’x amb les navilieres participants. Cal destacar que durant la primavera 2023 es preveu que aquesta trobada s’organitzi a la ciutat de Tarragona .

El Port Tarragona ha aconseguit posicionar-se en el mapa de creuers i en els programes de les principals navilieres. La Costa Daurada és una preciosa zona costanera mediterrània i una de les principals destinacions turístiques del Mediterrani. La seva privilegiada ubicació li permet disposar d'un ampli i variat territori banyat pel mar, un clima suau i assolellat i un interior ple de pobles tranquils i camps de cultiu. La cordialitat de la seva gent, el seu entorn que transmet seguretat i les nombroses opcions per anar de compres sense oblidar la seva meravellosa gastronomia, fan de la Costa Daurada una de les destinacions més excepcionals del Mediterrani.

Creuers al Port Tarragona

Per altra banda, el Port Tarragona explica els principals atractius de Tarragona i de la Costa Daurada com a destinació turística i el potencial de les instal·lacions portuàries tarragonines, entre ells el nou Moll Balears. Un moll construït en un any i mig, i en el qual s’han invertit 30 milions d’euros. Es tracta d’una infraestructura multipropòsit, inaugurada el passat mes d’octubre de 2021, que permet augmentar la línia d’atracada de creuers en 700 metres i oferir una operativa molt més còmoda i àgil. Aquesta infraestructura representa una millora qualitativa per a l’activitat creuerística, ja que obre la porta a acollir creuers més grans i permet l’atracada de més vaixells de manera simultània (fins a 4 creuers).

El Port també vol presentar a l’assemblea l’associació amb Global Ports, l’operador de creuers més gran del món, és l’adjudicatari oficial del servei de creuers a Tarragona i construirà una nova terminal de creuers al Moll de Balears al Port Tarragona. L’acord, signat el gener de 2022, formalitza a Global Ports Holding com a concessionari, durant 12 anys, per gestionar els serveis per als passatgers de creuers a Tarragona. GPH construirà una innovadora, sostenible i eficient terminal, un projecte que planeja invertir 5,5 milions d’euros en una terminal d’última generació.

El Port va assolir 128.000 passatgers l’any 2019. Xifra rècord que els anys següents 2020 i 2021 no es va poder aconseguir, ja que l’activitat creuerística va aturar la seva activitat a tot el món.

Medcruise

Medcruise es va crear l’any 1996 per promoure la indústria de creuers a la Mediterrània i ajudar als seus membres associats proporcionant xarxes i oportunitats de desenvolupament promocional i professional. Actualment, l’associació la componen 140 membres que representen a més d’un centenar de ports del Mediterrani, el mar Negre, el mar Roig i la zona de l’Atlàntic. A més, hi ha 34 membres associats amb representació de patronats de turisme, agents portuaris i altres associacions del sector. El port de Palamós, des de 1998, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, des de 2013, són socis de Medcruise.

+ info - 60ª Asamblea General de MedCruise • MedCruise

Tagged under
  • Creuers a Tarragona
  • Terminal de creuers
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Tarragona Cruise Port
  • Costa Daurada passatgers
  • Turisme de creuers

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors