Port Tarragona explica el seu model de gestió d’emergències al ‘V Congreso Internacional de Seguridad Industrial en Puertos’

Port Tarragona explica el seu model de gestió d’emergències al ‘V Congreso Internacional de Seguridad Industrial en Puertos’
19 May
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La trobada se celebra els dies 18 i 19 de maig a A Coruña amb la participació de 18 ponents i 20 presentacions

El responsable en seguretat del Port Tarragona exposarà el sistema de gestió d’emergències, les instal·lacions, el centre de control de vigilància i les col·laboracions amb altres equips professionals en situacions d’emergència

El Port és el primer port, del sistema portuari estatal, en aconseguir el certificat de Gestió d’emergències basat en la norma internacional ISO 22320

Es presentarà la nova sala de gestió d’emergències del Port, una sala única en el sistema portuari de l’Estat per la seva concepció, equipament i comunicacions

El Port de Tarragona presenta el seu model de gestió d’emergències al ‘V Congreso Internacional de Seguridad Industrial en Puertos’ que se celebra a La Coruña els dies 18 i 19 de maig.

Es tracta d’un reconegut congrés que enguany assoleix la seva cinquena edició amb la participació de 18 ponents i una vintena de ponències.

El responsable en Seguretat del Port Tarragona, Jesús Teva, serà l’encarregat d’explicar el “Model port Tarragona de Gestió d’emergències” a través de la definició de les situacions de risc del Port, de les instal·lacions, del centre de control, de les formacions i exercicis que es duen a terme, així com les certificacions de les quals disposa el Port Tarragona i el funcionament de la nova sala d’emergències.

Teva compartirà l’experiència i els avanços del Port en una trobada que pretén donar respostes a les preocupacions en l’àmbit de seguretat al sector marítim portuari. Per una banda, centrarà la seva intervenció en el procés de treball per aconseguir el certificat de Gestió d’emergències, basat en la norma internacional ISO 22320 i assolir així que l’organisme tarragoní sigui el primer port del sistema portuari estatal en estar certificat amb la norma que recull les millors pràctiques mundials en matèria de gestió integral d’emergències. La ISO 22320 de Protecció i Seguretat dels Ciutadans, Gestió d’Emergències estableix criteris per establir l’ordre i el control organitzacional d’estructures i procediments, la presa de decisions, la traçabilitat i la gestió de la informació. Aquest certificat, lliurat a principis d’aquest any 2022 i amb validesa fins a l’any 2025, acredita la capacitat del Port de Tarragona per donar una resposta eficaç i coordinada davant una situació d’emergència i suposa l’assoliment d’un treball continu de millora de l’eficàcia i de l’eficiència en les actuacions de formació, prevenció i gestió de les emergències.

Per altra banda, Teva presentarà als assistents la nova sala de gestió d’emergències del Port. Una sala única en el sistema portuari de l’Estat per la seva concepció, equipament i comunicacions. Aquest nou espai és un pas endavant més en el desplegament d’un model propi de gestió d’emergències que el Port de Tarragona porta dissenyant i implementant des de fa 3 anys. La sala va ser inaugurada amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, el passat mes de març.

Un marc permanent de col·laboració

A més, el responsable de seguretat, remarcarà els convenis de col·laboració actius que el Port té amb bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Salvament Marítim, i amb altres equips de seguretat del territori, per tal de coordinar i executar exercicis i formacions que millorin la resposta i els coneixements a l’hora de resoldre possibles incidències .

Un exemple d’aquesta col·laboració i coordinació que el Port de Tarragona desenvolupa des del 2015 són les pràctiques específiques d'embarcament i desembarcament amb vaixells realitzat durant la primera quinzena del mes de maig en el qual van participar els Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim.

Dins d’aquest marc de col·laboració, des del 2018, el Port Tarragona ha potenciat els simulacres conjunts amb creuers, per a desenvolupament i coneixement específic d'emergències en aquest tipus de vaixells i on s’han treballat els protocols i processos de coordinació conjunts.

Aquesta entesa es formalitzà l’agost de 2019, data en què Port Tarragona signa un conveni per a la prestació dels serveis comuns de prevenció i control d’emergències al Port de Tarragona amb el departament d’Interior de la generalitat de Catalunya. Un conveni que preveu la realització d’activitats formatives orientades i relacionades amb el coneixement teòric i pràctic dels diferents aspectes que tenen a veure amb l’activitat portuària i els riscos específics associats a l’activitat industrial i marítima dins de la zona de servei del Port.

+informació Seguretat Port Tarragona - https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral/seguretat-industrial-i-autoproteccio

Sobre el congrés

Aquesta cinquena edició del ‘V Congreso Internacional de Seguridad Industrial en Puertos’ pretén trobar solucions relacionades amb la seguretat en un escenari global marcat per l’impacte de la pandèmia, pel canvi climàtic, per l’evolució dels costos de l’energia i el transport marítim i, en un context en què els mercats energètics i de matèries primeres pateixen la incertesa per la guerra a Ucraïna. El congrés posa de manifest com és d’imprescindible mantenir un alt nivell de seguretat industrial a les instal·lacions i operacions portuàries. L’aplicació del principi de prevenció exigeix l’establiment de vincles de col·laboració amb les administracions d’indústria i una ajustada coordinació entre les administracions marítima, portuària i de protecció civil. Aquests marcs d’enteniment exigeixen l’organització de simulacres, jornades formatives i congressos on compartir i aprendre.

Per a més informació sobre el congrés- https://congresosip.es/

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona