Back

Port Tarragona participa en l’Animal Production Conference organitzada per l'IRTA

Port Tarragona participa en l’Animal Production Conference organitzada per l'IRTA
18 May
2022

La importació de cereals per a la fabricació de pinsos és un tràfic tradicional del Port

Cada any es mouen de 4 a 5 tones de cereals pels molls de Tarragona

La guerra a Ucraïna no ha afectat aquest tràfic

El Port de Tarragona va participar en l’Animal Production Conference organitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) que es va celebrar la setmana passada al Centre de Convencions de PortAventura.

Segons l’organització del Congrés hi van participar una trentena d’experts de diversos àmbits vinculats a la recerca animal, nutrició o sanitat. En total hi van assistir prop de 200 persones d’arreu de Catalunya i l’Estat, però també d’altres països com Turquia, França o el Regne Unit.

El Port de Tarragona ha estat present en aquesta conferència com a infraestructura clau en el tràfic de productes agroalimentaris per a l’alimentació animal, tan a nivell estatal com mediterrani. Els molls tarragonins s’ha caracteritzat tradicionalment per ser un port eminentment de càrregues i descàrregues de grans volums com els sòlids a lloure, amb els productes agroalimentaris al capdavant, que abasteixen granges de gran part de Catalunya, Aragó, Rioja i Castella.

Porta d’entrada d’agroalimentaris

L’excel·lent comportament del tràfic de cereals segueix situant Port Tarragona com el primer port del sistema en el moviment de productes agroalimentaris, assolint el 2021 la xifra de 4,7 milions de tones mogudes en els molls tarragonins, lleugerament superior al registre de l’any anterior (4,5 M t).

Port Tarragona va tancar el primer trimestre de l’any 2022 augmentant en un 49% les importacions de cereal, mostrant com la guerra a Ucraïna no ha afectat aquest tràfic. Les dades registrades en productes agroalimentaris demostren la capacitat d’adaptació del mercat diversificant els països d’origen d’aquestes mercaderies davant de situacions complexes com l’actual.

El moresc ha viscut un creixement del 28%, de procedència principalment d’Ucraïna, el blat procedent de Bulgària, França, Letònia, Lituània, Polònia i, en menor mesura, d'Ucraïna, ha pujat un 140,2%, i els derivats de la soja creixen un 73,3%, procedent d'Argentina i Brasil, mentre que el Sègol ho fa un 89% procedent d'Ucraïna, Rússia i Letònia.

 

Social Media

​​

Markets and conferences

Tuesday 28 June 2022
Tuesday 28 June 2022
10:30 - 11:00
Premsa | Presentació 30a edició de les Havaneres del Port
Tinglado 1

Tuesday 5 July 2022
Wednesday 6 July 2022
00:00 - 00:00
Biofuels International conference & Expo

Traffic warning

22 July 2022
22 July 2022
Arribada creuer
Km. 0

 

  Help us to improve

      Have you found any incidences?

                Let us know