El Port de Tarragona posa en marxa un pla de millora de la façana marítima del barri del Serrallo

El Port de Tarragona posa en marxa un pla de millora de la façana marítima del barri del Serrallo
22 Mar
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Quatre projectes diferents milloraran espais del barri mariner de Tarragona

Les actuacions han estat consensuades amb l’Associació de Veïns del Serrallo

El pla de millora compta amb un pressupost total de 1.150.000 euros

 

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M Cruset, i el president de l’Assocació de Veïns del Serrallo, David Martín, han presentat avui al Teatret del Serrallo el pla de millora de la façana marítima del barri mariner de Tarragona, amb l’objectiu de millorar l’entorn d’aquest barri mariner amb nous elements de mobiliari urbà.

Els projectes consensuats amb l’Associació de Veïns del Serrallo comptaran amb un pressupost total de 1.150.000 euros (IVA exclòs) per introduir diverses millores a realitzar aquest mateix any 2022, íntegrament finançades pel Port de Tarragona. El pla consisteix en 4 actuacions principals: la restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous murals.

El pla de millora de la façana marítima del Serrallo reuneix inversions impulsades per l’Autoritat Portuària de Tarragona i consensuades amb l’Associació de Veïns, que va començar a planificar-se fa uns mesos pel departament d’infraestructures i conservació del Port arran de diverses peticions del veïns del barri mariner de Tarragona. Aquestes actuacions pactades amb les veïnes i veïns del barri compten amb quatre línies d’actuació principals: restauració d’elements malmesos, millora de la seguretat, millora de la comoditat i millora de la imatge de l’entorn urbà.

Segons les previsions de l’Autoritat Portuària de Tarragona, al llarg d’aquest mateix any es posaran en marxa totes les obres projectades. El calendari preveu poder engegar totes les obres aquest mateix any. De fet, les obres del pantalà de El Serrallo, probablement les més complexes, ja compten amb l’adjudicació per procedir a començar-les en breu.

El pantalà del Serrallo

La primera gran inversió és el projecte de reforma del Pantalà de El Serrallo per un import de 415.000€ (IVA exclòs). Aquestes tasques de reforma tenen com a objectiu la renovació de tota l’estructura del Pantalà, així com la reposició dels punts de suport entre els elements de l'estructura.

Es tracta d’un pantalà continu i fix sobre columnes formades per blocs de formigó, amb una longitud total de 82 metres. La plataforma del pantalà està formada per dues estructures independents a doble alçada i separades per 0,40 metres, el pantalà alt és de 4 m d'amplada mentre que el baix té 2 m d'amplada.

Entre les millores que s’hi faran en aquesta reparació s’hi destaquen la nova fusta sintètica que substituirà l’anterior natural, reduint així costos de manteniment, i la col·locació de punts de llum i baranes per fer guanyar en seguretat

Zona d’ombra passeig del Serrallo

Amb l’objectiu de millorar l’estada dels visitants i veïns en un dels punts icònics de la ciutat, el moll de Pescadors de El Serrallo, el Port de Tarragona instal·larà pèrgoles de fusta i arbrat per projectar zones de ombra en el propi passeig.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha planificat 5 zones diferents d’ombres al llarg del passeig. En cadascuna d’aquestes zones hi ha previst instal·lar pèrgoles de material amb acabat tipus fusta amb espai per al repòs, a més cada zona anirà acompanyada d’unes jardineres on es plantaran vegetació per generar, de forma natural, més ombra. El pressupost per dur a terme aquestes millores és d’uns 500.000€ (IVA exclòs).

Cruset ha destacat que “es tracta d’uns 256 m2 (8 mòduls de 8x4 m2) per augmentar l’espai amb ombra en una zona molt exposada al sol, especialment a l’estiu, que donen resposta a les peticions principals que ens feien els veïns i famílies que viuen en aquest zona a cavall del port i de la ciutat.”

Zona d’ombra als parcs infantils del Moll de Costa

Els parcs infantils davant del Tinglado 4 del Moll de Costa, construïts pel Port de Tarragona l’any 2013 i ampliats l’any 2017, també gaudiran de noves zones d’ombra perquè els més petits de la casa puguin gaudir dels diferents elements dels mobiliari durant tot l’any.

L’objectiu d’aquesta instal·lació és que una part d’entre el 40 i el 50 % del total d ela superfície de cadascun dels dos parcs infantils quedin sota l’ombra perquè durant les temporades d’estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui seguir utilitzant el mobiliari de jocs infantils. Per aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on aquest és menys intens, s’ha decidit deixar una part de cada parc al descobert.

En total s’instal·laran uns 217 m2 de material flexible que projectarà l’ombra que es subjectarà mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels propis parcs infantils. El pressupost per realitzar aquesta instal·lació és de 136.120,98 € (IVA exclòs).

Restauració de l’entorn del pont de la Petxina

L’exitosa iniciativa artística que va omplir les parets del Serrallo amb cultura urbana que realçava la identitat històrica del barri continuarà amb la nova proposta conjunta entre l'Associació de Veïns i el Port de Tarragona.

Aquest projecte ampliarà les oportunitats per a que artistes deixin la seva empremta al barri amb una nova paret ubicada al pont de la Petxina. Aquesta paret està ubicada en un dels accessos al Barri de El Serrallo pel carrer Pere Martell en la confluència entre el Barri del Port i Torres Jordi. És un dels dos passos per sota de la via del tren al barri i que es restaurarà per donar la benvinguda a totes i tots els veïns. El cost d’aquesta rehabilitació amb altres petites actuacions consistents en reparacions i accions en diferents punts del barri suposaran una inversió d’aproximadament d’uns 100.000 euros.

 

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona