El Port de Tarragona exposa el seu passat i el present al Tinglado 1

El Port de Tarragona exposa el seu passat i el present al Tinglado 1
03 Feb
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La mostra fotogràfica s’inaugura dimarts 8 de febrer i restarà oberta fins al 27 de març de 2022

Es presenten una cinquantena d’imatges dels fons de l’Arxiu i Museu del Port de Tarragona

Dimarts vinent 8 de febrer, a les 18 hores, al Tinglado 1 del Moll de Costa s’inaugura una exposició de producció pròpia: ‘Ahir-Avui’, fruit dels fons emblemàtic que manté el Port de Tarragona a través de dues entitats que tenen cura de servar i difondre el llegat portuari: l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona.

Sota l’epígraf descriptiu de l’exposició, ‘Fotografies Històriques i Actuals del Port de Tarragona’, el Port de Tarragona vol mostrar el seu fons fotogràfic portuari que descriu una part fonamental de la ciutat i de la vida econòmica del territori.

L’exposició neix gràcies al gran nombre de fotografies històriques que ha conservat el Port de Tarragona, moltes de les quals són a l’Arxiu del Port, amb més de 12.000 registres, i al Museu de Port. La majoria són imatges espectaculars dels indrets portuaris més representatius i les més impactants són de començaments del segle XX.

El projecte es va concebre durant el confinament i consisteix a tornar a realitzar una fotografia des del mateix punt de vista de la imatge històrica, acompanyat de diferents treballs de modificació bidimensional per aconseguir aquest efecte.

De les cinquanta imatges que formen part del projecte ‘Ahir-Avui’ que es poden veure en un vídeo, a l’exposició se’n mostren vint-i-tres, acompanyades de la corresponent descripció.

Amb aquesta iniciativa es constata que el Port de Tarragona és un dels ports, en l’àmbit internacional, que millor ha sabut conservar el seu patrimoni històric i arquitectònic. Tot i que aquests espais han canviat la seva funció inicial, en l’actualitat, la majoria formen part de l’engranatge cultural i social de la nostra ciutat.

El projecte ‘Ahir-Avui’ és un treball obert del qual, en un futur, poden anar sorgint noves propostes, que de ben segur seran reeixides.

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar, a partir de la inauguració del dimarts 8 de febrer a les 18 hores en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 27 de març de 2022.

‘De formes deformes’ o el món de les formes aleatòries al Tinglado 2

L’exposició ‘De formes deformes’ al Tinglado 2 del Moll de Costa és una proposta visual singular, que combina la figura i l’abstracció a través de la tècnica estereoscòpia.

L’autor de la mostra, Miquel Planchart, és un artista que prové del món audiovisual i que uneix el seu bagatge en la tècnica estereoscòpica amb el món de la natura. En aquesta exposició presenta un exercici d’eclecticisme visual, que s'aparta de tots els convencionalismes fins ara coneguts en la fotografia.

Mitjançant la tècnica estereoscòpica, l’artista a partir d'una base fotogràfica arriba a resultats força sorprenents: cada imatge és una obra per si mateixa, on l’abstracció i el figurativisme es confonen, transportant-nos a espais nous, mons i paisatges onírics, rostres imprecisos i composicions surrealistes.

La mostra és una proposta visual que presenta una nova dimensió en les obres: s’altera la imatge de tal forma que un paisatge idíl·lic es converteix en un decorat d'insomni, un bell nu pot crear desassossec, unes ombres es converteixen en una bellesa irreal, boscos calcinats en poètiques escultures, en rostres amables, rostres tenebrosos, escultures alterades que ens traslladen a entorns intemporals, arquitectures impossibles.

L’artista parteix d'una base fotogràfica realitzada amb tècnica estereoscòpica amb resultats del tot sorprenents: cada imatge és una obra per si mateixa, on l’abstracció i el figurativisme es confonen, transportant-nos a espais nous, mons i paisatges onírics, rostres imprecisos i composicions surrealistes.

L’exposició, d’accés lliure, estarà oberta fins al 13 de març de 2022. L’horari de visita serà de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. Els diumenges i festius romandrà oberta d’11 h a 14 h. Els dilluns, el Refugi 2 restarà tancat.

Una activitat per conèixer el Museu del Port

Per tal de divulgar entre el públic la nova museografia del Museu del Port de Tarragona el dissabte 5 de febrer, a les 18 hores, continua impulsant l’activitat Coneix el nou Museu del Port, una visita guiada gratuïta que es fa en cap de setmana d’ençà que es va inaugurar l’entitat museística. Es tracta de conèixer per conèixer la reforma integral i museografia del Museu i així descobrir la història del Port de Tarragona. Cal fer reserva per assistir a: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

També és d’entrada lliure, l’accés al Museu del Port, un espai que ha tingut una renovació integral que permet oferir una nova museografia d’emocions a través de la incorporació d’elements visuals i interactius. La nova exposició permanent del Museu convida a una col·lecció d’experiències lúdiques i sensorials: videojocs, audiovisuals de gran format, projeccions de 360 graus o expositors interactius.

L’horari és de dimarts a dissabtes de 10 h a 13 h i de 16 a 17 h i els diumenges i festius d'11 h a 14 h. Dilluns és tancat.

El Refugi 1 acull la 2 Fase Tarragonès d’escacs

Aquest dissabte 5 de febrer, de 10 a 18 hores, es farà la 2a Fase Tarragonès d’escacs dels Jocs Esportius Escolars, organitzat pel Consell Esportiu del Tarragonès i el Club Escacs Tarragona, al Refugi 1. Aquest tradicional torneig d’àmbit escolar, manté la participació oberta a escaquistes d’edat escolar d’escoles i clubs de la comarca del Tarragonès. Les sessions s’allargarà fins dissabte vinent, 12 de febrer en el mateix horari i ubicació. Es preveu que hi participin dues-centes persones per jornada.

AGENDA

Coneix el nou Museu del Port de Tarragona. Visita guiada per conèixer la reforma integral i nova museografia del Museu. Museu del Port. Dissabte 5 de febrer de 2022, a les 18 hores. Activitat gratuïta. Aforament limitat. Adreçada al públic general. Reserva: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

2ª Fase Tarragonès d’escacs dels Jocs Esportius Escolars, organitzat pel Consell Esportiu del Tarragonès i el Club Escacs Tarragona. Dissabte 5 de febrer de 2022, de 10 a 18 hores. Refugi 1.

Museu del Port de Tarragona. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h. Dilluns tancat.

 

EXPOSICIONS

‘Ahir-Avui. Fotografies Històriques i Actuals del Port de Tarragona’. Port de Tarragona. Tinglado 1. Inauguració: Dimarts 8 de febrer a les 18 hores. Mostra de producció pròpia que reuneix una cinquantena d’imatges portuàries servades per l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona. Horari: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Entrada lliure. Fins al 27 de març de 2022

‘De formes deformes’ de Miquel Planchart. Tinglado 2. Mostra de fotografies estereoscòpiques. Horari expositiu: de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Entrada lliure. Fins al 13 de març de 2022

L’agenda és al web: https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona