Stella Maris celebra el seu 25è aniversari al Port de Tarragona

Stella Maris celebra el seu 25è aniversari al Port de Tarragona
27 Jun
2024

L’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas va presidir un acte celebrat ahir dia 26 de juny

L’organització també presenta la remodelació de l’edifici que ara n’ocupa les dues plantes amb més espais i més serveis

Ahir a la tarda, Stella Maris va celebra el seu 25è aniversari amb un acte a la seva seu al Port de Tarragona. L’esdeveniment, presidit per l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, va aplegar membres de l’organització i de la comunitat portuària tarragonina i va comptar amb la participació de Vicenç Veses, director de Stella Maris, i de Joan Maria Basora, en representació del Port de Tarragona. L’entitat Stella Maris ofereix una acollida amable als mariners en arribar a un lloc lluny de casa, després de mesos embarcats. Aquesta organització d’abast mundial s'esforça per ser "una llar lluny de la llar' per ajudar i donar suport a mariners i tripulants dels vaixells que arriben a Tarragona.

El representant de de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Joan Maria Basora; el director de Stella Maris - Apostolat de la Mar a Tarragona, en Vicenç Veses, i l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan Planellas, van ser els encarregats de donar inici a l’acte amb parlaments. En acabar la rebuda i després que el Sr. Arquebisbe hagi beneït el centre i el nou Oratori, tots els presents van fer una visita guiada al Centre Stella Maris o Seafarers’ Centre a qui s’ha convidat a signar en el nou llibre de visites. La trobada, a més a més, de la celebració del 25è aniversari des de l’inici de l’activitat Stella Maris que se celebra enguany, també s’ha presentat la remodelació de l’edifici i els espais destinats a nous serveis per a la gent del mar.

Millores en l’edifici

Stella Maris ha ampliat la concessió administrativa amb l'Autoritat Portuària de Tarragona, la qual principalment ha permès que Stella Maris disposi de tot l'edifici de l’antiga Sanitat exterior per desenvolupar les seves tasques d’apostolat i d’assistència i suport a la gent del mar.

La planta superior de l’edifici està dedicada a tasques logístiques i administratives: vestuari amb EPIs per als voluntaris, petit magatzem, sala de reunions i despatx d'administració. La planta baixa està completament dedicada a l'atenció als mariners i la seva estada al centre. Per altra banda, la zona de cafeteria ha estat remodelada i se li ha afegit armaris, una pica de cuina i un taulell. I també l'Oratori ha patit una remodelació completa.

Stella Maris fa ús d’aquest edifici des del 9 de juny de 2014, dia en què es va inaugurar la que és avui en dia la seu de l'Apostolat de la Mar i el “Seafarers' Centre” o Centre de Mariners, situat a l'antic edifici de Sanitat Exterior.

Serveis

Stella Maris Tarragona ofereix serveis de transport gratuït des de i fins al vaixell (i viceversa) per la tarda, atén els mariners en el “Seafarers Centre” de dilluns a divendres, de 16:30 h a 20:00 h i fa visites a vaixells als matins per part de voluntaris formats en protocol a bord, seguretat en el vaixell i en les instal·lacions de les terminals portuàries.

A més a més, ofereix tot un seguit de serveis pràctics als mariners que fan escala al port de Tarragona. Accés a wifi d’alta velocitat, venda de targetes SIM per a poder realitzar trucades telefòniques o descarregar-se dades vàlides en el territori europeu, una zona de lounge, servei de bar amb cafè, aigua, i infusions gratuïtes i refrescos; biblioteca amb llibres de tots els gèneres i revistes de l’àmbit marítim; i capella.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona