El Port de Tarragona celebrarà, al juny, la segona Setmana de l’Hidrogen

El Port de Tarragona celebrarà, al juny, la segona Setmana de l’Hidrogen
23 Maig
2024

La segona Setmana de l'Hidrogen tindrà lloc del 10 al 14 de juny de 2024 al Tinglado 1 del Moll de Costa

La Catalunya Hydrogen Week és una oportunitat per a experts, personal científic, emprenedor i sector empresarial per aprofundir en la economia verda i els reptes de futur que comporta

El Port de Tarragona, APPORTT, l'Oficina Tècnica la Vall de l’Hidrogen, la Xarxa H2CAT, ACCIÓ- Generalitat de Catalunya, Eurecatla Universitat Rovira i Virgili ja ho tenen tot a punt per a la celebració de la segona Setmana de l'Hidrogen al Moll de Costa. El Port de Tarragona es complau a anunciar la celebració de la segona Setmana de l'Hidrogen, que tindrà lloc del 10 al 14 de juny de 2024. Aquest esdeveniment reunirà experts, empreses i institucions per debatre i promoure l'ús de l'hidrogen com a font d'energia sostenible.

Del 10 al 14 de juny, es realitzaran una sèrie de conferències, tallers i exposicions destinades a difondre els avantatges de l'hidrogen i a explorar les seves aplicacions pràctiques en diversos sectors, incloent-hi el transport marítim, la indústria i la generació d'energia. L'esdeveniment comptarà amb la participació de destacats ponents internacionals i nacionals que compartiran les seves experiències i coneixements sobre el desenvolupament i la implementació de tecnologies d'hidrogen.

Un programa que abraça tots els àmbits

La setmana s'estructurarà en sessions de matí, amb una agenda adaptada per abordar les necessitats i interessos dels participants. Tot i que l'agenda definitiva de ponents encara no està tancada, ja es coneixen les temàtiques principals de cada jornada.

Dilluns 10 de juny: Afectació al territori i tramitació de permisos/expedients

La jornada inaugural se centrarà en les qüestions reguladores i administratives relacionades amb els projectes d'hidrogen. Experts i representants de les institucions discutiran sobre els procediments necessaris per obtenir els permisos i tramitar els expedients, així com l'impacte que aquests projectes poden tenir en el territori.

Dimarts 11 de juny: Impacte econòmic dels projectes de descarbonització

El dimarts es dedicà a analitzar l'impacte econòmic dels projectes de descarbonització. Es presentaran estudis i casos d'èxit que demostraran com l'adopció de tecnologies d'hidrogen pot generar noves oportunitats econòmiques, crear llocs de treball i fomentar la innovació en diverses indústries.

Dimecres 12 de juny: B2B, cerca de sinergies i dinamització de mercat

Aquesta jornada estarà orientada a facilitar el contacte entre empreses i professionals del sector. En col·laboració amb el Clúster d'Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) i altres coorganitzadors, es promourà la creació de sinergies i es dinamitzarà el mercat de l'hidrogen a través de trobades B2B.

Dijous 13 de juny: Mobilitat en el seu ampli sentit (terrestre, marítima i aeri)

El dijous es discutirà sobre la mobilitat sostenible en tots els seus vessants: terrestre, marítima i aèria. Es presentaran projectes i iniciatives que demostren com l'hidrogen pot transformar el transport, reduint les emissions i augmentant l'eficiència energètica.

Divendres 14 de juny: Sensibilització local

La setmana conclourà amb una jornada de sensibilització local, destinada a conscienciar la comunitat sobre els beneficis de l'hidrogen i la importància de la transició energètica. S'organitzaran activitats educatives i divulgatives per involucrar tant a ciutadans com a institucions locals.

La segona setmana de l’Hidrogen compta amb el suport de Repsol, Messer, Vopak Terquimsa, ChemMed Tarragona, AEQT, Sun System Group, M Reformer, Lhyfe, Vilaseca Consultors i SIEBC. I la col·laboració de Port Tarragona, Vall de l’Hidrogen de Catalunya, Universitat Rovira i Virgili, Eurecat, APPORTT, ACCIÓ, XARXA H2CAT i l’ICIQ.

Inscripcions a: http://www.setmanahidrogen.cat

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona