El Port de Tarragona acull una jornada sobre oportunitats i finançament per a la descarbonització de la indústria

El Port de Tarragona acull una jornada sobre oportunitats i finançament per a la descarbonització de la indústria
20 Maig
2024

El 30 de maig, el Teatret del Serrallo serà la seu de la jornada “El Futuro del Sector Industrial: Retos y Oportunidades en la descarbonización" organitzada per APPORTT i Bankinter

APPORTTT i Bankinter organitzen la jornada "El Futuro del Sector Industrial: Retos y Oportunidades en la descarbonización" el 30 de maig al Teatret del Serrallo de Port de Tarragona. L’objectiu d’aquesta jornada és donar a conèixer de primera mà les oportunitats per a la implementació de noves tecnologies per ajudar a reduir l'impacte mediambiental a través de la col·laboració entre empreses dins del marc del PERTE de Descarbonització i d'altres eines de finançament especialitzades en I+D+i.

En aquesta edició es vol aprofundir en els reptes i factors clau en el procés de descarbonització i el futur de les indústries. Es tracta d’un tema de gran rellevància per al teixit empresarial de Tarragona, ja que la indústria és responsable d'una gran part del consum mundial d'energia i emissions de CO2.

El procés de descarbonització i, el conseqüent de transició energètica, presenta desafiaments significatius, però també obre oportunitats per a la implementació de noves tecnologies i la reducció de l'impacte ambiental. Les taules rodones de les jornades comptaran amb diversos ponents que abordaran els principals reptes des de diferents punts de vista: les oportunitats que la descarbonització pot obrir per a les indústries, les possibles barreres a superar, els ajuts europeus, etc.

La jornada posarà un èmfasi especial en explicar els resultats del darrer gran programa d'ajudes derivat del PERTE de Descarbonització i també abordarà casos d'èxit i experiències d'empreses en projectes de circularitat, sostenibilitat i descarbonització.

Programa

La jornada ocuparà el matí dels dia 30 de maig de les 9 a les 13 hores. La benvinguda anirà a càrrec d’Ivan Ruiz, director general de FI Group: de Ramón Ignacio García, director general de l’APT; i d’Albert Castellanos, Secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.

El programa inclou dues taules rodones: una dedicada als “Reptes de la descarbonització” amb dos representants de la industria química tarragonina i Miriam Díaz de los Bernardos, Directora Chemical Technologies Unit EURECAT / Directora Xarxa H2CAT; i l’altra, dedicada a “Finançament per a la descarbonització de la Indústria”, amb Luis A. Colunga, comissionat del PERTE Descarbonització del Ministeri d’Indústria; Emma Montserrat , subdirectora General Adjunta Banca Corporativa Bankinter; i Albert Farré-Escofet, director Comercial FI Group.

La darrera part de la jornada estarà ocupada per la presentació de 3 casos d’èxit d’empreses dels sectors de la Química, de la industria auxiliar, etc.

Inscripcions

La jornada és un esdeveniment presencial amb un aforament limitat. Les persones interessades en assistir-hi poden inscriure’s a través d’aquest enllaç:  https://es.fi-group.com/agenda/el-futuro-del-sector-industrial-retos-y-oportunidades-en-la-descarbonizacion/

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona