Port Tarragona participa en la tercera edició de la Logístic Spain 2024 celebrada a Guadalajara

Port Tarragona participa en la tercera edició de la Logístic Spain 2024 celebrada a Guadalajara
15 Abr
2024

L'equip comercial del Port de Tarragona ha detectat un interès creixent en el projecte de la Port Tarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo amb més de 30 contactes

La terminal va entrar en la segona i definitiva fase d’obres aquest mes de gener

Port Tarragona va comptar amb un estand a la fira internacional del sector de la logística i el transport, ‘Logistics Spain Innovation Hub’, que va celebrar la seva tercera edició els dies 10 i 11 d'abril de 2024 a Guadalajara. Port Tarragona va realitzar al voltant de 30 contactes. L’APT va participar amb  experts del sector en diferents taules rodones on va donar a conèixer el projecte Port Tarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo i l’estratègia intermodal.

La Fira Logistic Spain és una iniciativa internacional de referència per al desenvolupament i el creixement del sector de la logística i el transport. Es tracta d’un punt de trobada per als principals agents del sector com ara institucions, operadors, professionals de la cadena de subministrament, empreses tecnològiques, emprenedors/es, proveïdors o transportistes.

Durant els dos dies que va durar la fira, el Port va mantindre al voltant de 30 contactes amb diferents representats i experts del sector a l’hora que va participar en una taula rodona que girava al voltant de la situació actual de la intermodalitat, compartint taula amb l'Autoritat Portuària de Bilbao i la naviliera/operador logístic JSV.

El representants de l’Autoritat Portuària van explicar l'estratègia ferroviària, un dels objectius principals del Port de Tarragona, fet que es demostra en dades (l'any passat es van gestionar un 10% més de composicions ferroviàries) i en projectes (estratègia multi-propòsit com La Boella, la ZAL i el projecte de Guadalajara i Marchamalo)

Finalment, els representants de l’APT van participar en el debat sobre com les organitzacions poden ajudar a que la demanda de serveis intermodals augmentin; en aquest sentit, el Port va donar la seva visió de la necessitat d'informació senzilla i bàsica, ja que moltes vegades no es coneixen els serveis que s'ofereixen. Com a exemple, el Port  va explicar la iniciativa europea Rail Net Europe, que pretén ser una plataforma de visualització de serveis de mercaderies existents, i també un punt d'informació sobre qualsevol afecció que pugui tenir la xarxa europea.

Una terminal que aixeca molt interès

Aquestes xifres demostren un interès creixent en el projecte de la Port Tarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo i, alhora, evidencien l’avenç en les obres en relació a l’interès sobre el projecte, el qual, és superior respecte fa dues edicions.

El Port Tarragona és patrocinadora de la fira ja  a que el projecte forma part del desenvolupament logístic d’aquesta regió, estant dins del nou parc logístic de Puerta Centro Ciudad del Transporte.

PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo

La construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, una plataforma amb 150.000 m² de superfície i un radi d'extensió de 60 km que permet a la infraestructura expandir-se cap a l’àrea d’influència de Madrid i Henares.

Aquesta aposta per al transport per ferrocarril permetrà al Port de Tarragona posicionar-se com l'entitat amb la plataforma de logística i de serveis més importants de tota Espanya, amb la capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals, europees i internacionals entre ferrocarril i carretera cap als ports marítims i el centre.

Aquesta terminal, tal com ha explicat Port Tarragona a la fira, és una clara aposta pel transport per ferrocarril que té com a objectiu reduir les emissions de carboni i millorar l’eficiència del transport de mercaderies. Aquesta iniciativa actua en consonància amb les polítiques que es promouen des de la Unió Europea, les quals, afavoreixen a un transport sostenible, competitiu i d’impuls pel creixement econòmic.

El projecte va entrar en la segona fase de construcció el gener de 2024 i té previst un termini d’execució de les obres de 12 mesos des del moment en què es van iniciar. La construcció del projecte de la Terminal Guadalajara – Marchamalo compte amb un pressupost de 17 milions d’euros (IVA exclòs).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 

 

 

 

 

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors