Moll de Costa acull per primera vegada cinc exposicions de forma simultània

Moll de Costa acull per primera vegada cinc exposicions de forma simultània
16 febrer
2024

El Moll de Costa es consolida com un espai artístic a la ciutat, el #MollDeLaCultura a Tarragona

Les mostres estan obertes a tots els públics

El Moll de Costa de Port Tarragona acull per primera vegada 5 exposicions de temàtica cultural adreçades a tots els públics. Les exposicions, enumerades de més antigues a més recents, són les següents: ‘Retrospectiva d’un llegat de Josepa Miró’ (18 de gener – 25 de febrer); ‘La Cúpula de la Sostenibilitat’ (1 de febrer – 30 d’abril); ‘Lo Fruit’ (8 de febrer – 17 de març); ‘Geografies Josep Vallverdú’ (14 de febrer – 17 de març); ‘Agents rurals: els guardians del medi natural’ (16 de febrer – 17 de març). L’entrada de tots els espais és de caràcter gratuït. Aquesta àmplia oferta cultural es pot realitzar de manera simultània gràcies al condicionament del Refugi 1 que ha realitat el Port recentment.

El Port de Tarragona omple de gom a gom els Tinglados i el Refugi 1 amb exposicions de caire artístic, social i mediambiental. La reforma i actualització de les instal·lacions del Refugi 1 amb treballs de pintura i d’instal·lació de nova il·luminació ha permès utilitzar-ne els 3 espais amb 3 mostres de manera simultània que, sumades a les que s’ofereixen el Tinglado 1 i 2, sumen cinc exposicions coexistents per primer cop a la història del Moll de Costa. El Moll de Costa es consolida com un espai artístic a la ciutat, el #MollDeLaCultura a Tarragona

Exposició ‘Retrospectiva d’un llegat de Josepa Miró’

El dijous 18 de gener el Tinglado 1 del Moll de Costa va inaugurar l’exposició ‘Retrospectiva d’un llegat’ de l’artista Josepa Miró Turmo, comissariada per la seva filla Anna M. Casas Miró. La mostra de caràcter gratuït que està oberta a tots els públics es podrà veure fins al 25 de febrer.

En aquesta exposició es poden veure una gran diversitat d’obres de diferents temàtiques; paisatges, retrats, parelles, animals, multituds, interiors de cafès i, sobretot músics. Josepa Miró (Valls, 1928; Tarragona, 2005) fou considerada una artista avançada al seu temps, en tant que, les seves obres presenten unes característiques molt personals on ressalta la construcció de les seves figures dotades d’una gran expressivitat.

A les seves obres predominaven les tonalitats fosques, tot i que, cap als anys 80 va començar a guanyar presència una riquesa cromàtica que dona al color un protagonisme indiscutible.

Exposició Projecte OH! La Cúpula de la Sostenibilitat

Des de l’1 de febrer fins al 30 d’abril el Refugi 1 del Moll de Costa acollirà la instal·lació de la Cúpula de la Sostenibilitat, un projecte de consciència Ecosocial ideat per Còdol Educació. La iniciativa ecològica aposta per una experiència sensorial que posa en escena el desenvolupament de la consciència ecosocial. Així doncs, la cúpula geodèsica de 10 metres de diàmetre i 5 metres d’altura, acull set experiències immersives, artístiques i culturals dissenyades per a tots els públics.

Aquestes experiències aposten per una tasca d’eco-alfabetització imprescindible en un context de crisi ecològica global, amb l’objectiu de contribuir a un canvi de model cultural que abordi, des d’un punt de vista transformador de la realitat, els reptes transcendents als quals s’enfronta la humanitat.

La tecnologia amb què s’ha creat aquest projecte, juntament amb el disseny artístic, la música i la narració, acompanyen a l’espectador en un viatge immersiu on el compromís per la cultura, la societat i el medi ambient són els protagonistes.

Les escoles i les famílies interessades en participar poden inscriure’s a través de la pàgina web www.codoleducacio.com

Exposició ‘LO FRUIT’ de Natàlia Ferré

El Tinglado 1 del Moll de Costa inaugurarà aquest dijous 8 de febrer l’exposició de ‘Lo Fruit’ de Natàlia Ferré, projecte que es podrà visitar fins al 17 de març.

Amb aquesta exposició, l’autora vol reviure tres moments que pertanyen a la història Mediterrània, posant en el centre la importància de la dona. Els tres moments són: Neolític, Antiga Grècia i Renaixement. Aquest recorregut per la història vol, d’alguna manera, reflectir el declivi d’aquesta importància: el tot, la sensualitat i el dol.

En aquest recorregut ens acompanya el fruit del magraner, la Magrana. Aquest fruit hi està present en la nostra cultura i representa la mort i la resurrecció, la creació i la regeneració, la sensualitat i la passió, la fecunditat i la fertilitat.

Exposició ‘Geografies Josep Vallverdú’

Dimecres 14 de febrer, el Refugi 1 del Moll de Costa obre les portes a una nova exposició sota el títol ‘Geografies Josep Vallverdú’, organitzada per l’Institut d’Estudis Ilerdencs, en homenatge al centenari de vida del filòleg i dramaturg que va néixer a Lleida el 9 de juliol del 1923.

L’exposició està formada per 8 verticals que ressegueixen les geografies del filòleg català, i 1 horitzontal de 12 metres que presenta tot el conjunt d’obres de l’autor, un total de 305 llibres publicats. La mostra es podrà visitar fins al 17 de març.

Exposició ‘Agents rurals: els guardians del medi natural’

Divendres 16 de febrer s’inaugurarà l’exposició ‘Agents rurals: els guardians del medi natural’ a la sala 2 del refugi 1 del Moll de Costa. L’acte, presidit per la directora general dels Agents Rurals, Elisenda Pérez, és un homenatge a la feina d’aquest Cos de cara a la ciutadania. L’exposició estarà oberta fins al 17 de març.

La mostra té com a objectiu incrementar el coneixement sobre la feina que fan els Agents Rurals. Així doncs, l’exhibició proposa un itinerari per la història del Cos d’Agents Rurals i aprofundeix en les diferents feines que desenvolupa, així com els Grups de suport i els Grups especials amb què s’ha dotat per poder dur a terme actuacions altament especialitzades.

La presentació es complementa amb objectes històrics, peces audiovisuals de divulgació i una programació de xerrades d’educació ambiental i visites guiades adreçades al públic familiar i joves.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors