El Museu del Port incorpora noves peces al seu fons patrimonial

El Museu del Port incorpora noves peces al seu fons patrimonial
22 Gen
2024

L’entitat portuària és el primer museu de la ciutat de Tarragona en integrar-se al projecte Apropat Cultura, una porta a la inclusió

El Museu del Port de Tarragona ha rebut aquest mes de gener noves peces per al seu fons patrimonial. El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, va signar els documents de donació d’aquests nous elements incorporats a l’espai museístic i que estan vinculats als ports pesquer i esportiu de la ciutat.

El president del Port, acompanyat per la responsable del Museu del Port, Mercè Toldrà, i els donants signaren l’acta de donació a l’edifici de la seu institucional de l’entitat portuària. El president va agrair la generositat dels donants perquè aquestes peces són una part de la memòria col·lectiva del barri del Serrallo i del Port.

Les  peces s’incorporen a les col·leccions del Museu gràcies a les donacions de Martí Pedrol Saperas, pescador del Serrallo, que va aportar al fons del Museu, paneres, arts, veles i altres elements relacionats amb l’antiga barca familiar Narci; i Lluís Rebull, també pescador, que ens va transmetre una patronia del seu avi, Miquel Rebull, pescador de la Cala i datada l’any 1924.

Per la seva part, Rosa Ricomà Vallhonrat va fer donació dels equipaments de rem de les seves filles que formaren part de l’equip de competició del Reial Club Nàutic de Tarragona.

Unes donacions que, segons la responsable del Museu, palesa la confiança dels donants perquè el Museu del Port de Tarragona conservi i preservi aquest patrimoni marítim i portuari per tal que les noves generacions en puguin gaudir en les seves visites i activitats de l’espai museístic.

Una activitat divulgativa que ha permès que en el darrer any 2023 s’incrementin els visitants del Museu en més d’un 20% respecte a l’any 2022, que va ser visitat 23.169 persones. Els visitants que van accedir al Museu durant 2023  foren 28.000 persones

Apropa Cultura al Museu

En aquest nou any, el Museu del Port també ha passat a formar part del programa Apropa Cultura, una porta a la inclusió, com a primer museu de la ciutat en integrar-se al projecte en el qual es fa accessible l’oferta cultural a les persones en situació de vulnerabilitat. En aquesta iniciativa es treballa per obrir les portes dels teatres, museus, auditoris i espais singulars a la inclusió per tal que tothom pugui accedir a la cultura.

Apropa Cultura és una xarxa de programadors culturals que s’uneixen per facilitar l’accés a la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors