El Tinglado 1 del Moll de Costa inaugura l’exposició ‘Retrospectiva d’un llegat’ de Josepa Miró

El Tinglado 1 del Moll de Costa inaugura l’exposició ‘Retrospectiva d’un llegat’ de Josepa Miró
17 Gen
2024

La inauguració, de caràcter gratuït i oberta al públic, es durà a terme el pròxim dijous 18 de gener a les 19h al Tinglado 1

La mostra es podrà veure fins al 25 de febrer

‘Retrospectiva d’un llegat’ de l’artista del nostre territori Josepa Miró, s’inaugura el pròxim dijous 18 de gener les 19 hores al Tinglado 1 del Moll de Costa. En aquesta exposició es poden veure una gran varietat d’obres de diferents temàtiques; paisatges, retrats, parelles, animals, multituds, interiors de cafès i, sobretot músics. La mostra es podrà contemplar fins al 25 de febrer

Aquest dijous, el Tinglado 1 del Moll de Costa, obre les portes a una nova exposició sota el títol ‘Retrospectiva d’un llegat’ de l’artista Josepa Miró. L’artista va néixer a Valls el 1928 i va morir a Tarragona l’any 2005. Aquesta exposició està comissariada per la seva filla Anna M. Casas Miró.

Josepa Miró va començar a pintar de forma autodidacta i posteriorment es matricula a l’Escola Taller d’Art de la Diputació de Tarragona i amplià la seva formació assistint a classes de gravat de Ramon Ferran, un dels gravadors més importants de les nostres comarques. En aquesta exposició podem veure una gran varietat temàtica: paisatges, retrats, parelles, animals, multituds, interiors de cafès, predominant entre tots ells, els músics. Podem dir que fou una artista avançada al seu temps, ja des dels finals dels anys seixanta la seva obra presentava unes característiques molt personals en les que sobresortia la construcció de les seves figures, a les que dotava d’una gran expressivitat.

D’entrada lliure, l’horari expositiu és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges i festius, d’11 a 14 hores.

Josepa Miró

Josepa Miró (Valls 1928, Tarragona 2005) Tingué una àmplia trajectòria amb exposicions arreu de l'Estat espanyol i en diferents ciutats franceses. Va estudiar a l'Escola Taller d'Art de la Diputació de Tarragona durant els anys 1946-1949. També es coneixen algunes de les obres abans que entres a l'escola on destaca les obres pictòriques de paisatges que continuaran apareixent al llarg de la seva trajectòria. Però no és fins a l'any 1961 que comença a participar en mostres col·lectives i en concursos. Cap als anys 80, i concretament en l'exposició de 1983 a Perpinyà, es mostra el seu estil plenament definit. Les tonalitats fosques, amb el negre que continua sent molt important en la seva obra, però havia anat guanyant presència una riquesa cromàtica més gran que donava al color un protagonisme indiscutible.

Més informació

Agenda activitats

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors