Port Tarragona augmenta un 10% el moviment de trens durant el 2023

Port Tarragona augmenta un 10% el moviment de trens durant el 2023
16 Gen
2024

En total van entrar i sortir de les dependències portuàries 1.955 combois

Es tracta de la segona millor xifra de la sèrie històrica

El Port de Tarragona ha experimentat un creixement significatiu en el moviment de trens de mercaderia durant l'any 2023. Segons les dades recopilades, el nombre total de trens entrats o sortits del port ha estat de 1.955, mostrant un increment del 10% en comparació amb l'any anterior.

D'aquesta xifra total, els cereals han estat la mercaderia amb major activitat, amb 652 trens, representant el 33% del moviment global. En segon lloc, es troben els automòbils, amb 505 trens i una quota del 26%, seguits pels productes siderúrgics amb 466 moviments, que representen el 24% del total.

L'evolució dels diferents tipus de mercaderia es pot observar a la següent taula:

Mercaderia

2022

2023

Automòbils

385

505

Cereals

429

652

Siderúrgic

472

466

Així mateix, el creixement del nombre de trens mostra xifres notables, especialment en els casos dels automòbils, amb un increment del 31,2%, i els cereals, amb un augment del 52%. En contrast, els productes siderúrgics han experimentat una lleu disminució de l’1,3%.

Analitzant l'evolució històrica des de l'any 2011, destaquem que els 1.955 moviments de trens de l'any 2023 només es queden per sota dels 2.251 trens (sense comptar els de carbó) registrats l'any 2011.

Operadors

Pel que fa als operadors de trens de mercaderia, RENFE MERCANCÍAS es consolida com el principal, amb el 72% dels trens (1.407 moviments) i un creixement del 8,7%. CAPTRAIN ocupa la segona posició amb 234 moviments, un creixement del 18,8% i una quota del 12%, seguit per GO TRANSPORT amb 187 moviments, un increment del 31,7% i una quota del 10%. Tanca aquest rànquing TRANSFESA RAIL amb 127 trens i una quota del 6%.

Aquestes dades reflecteixen la dinàmica i la diversificació de les operacions del Port de Tarragona, consolidant la seva posició com a punt neuràlgic en el transport de mercaderies per ferrocarril a la regió.

Un Port connectat, un port eficient

El Port de Tarragona està preparat per a l'arribada del corredor del Mediterrani des del 2015. Des de llavors, l'aposta per la intermodalitat del Port de Tarragona ha anat en augment com demostren els últims grans projectes, com la construcció de la PortTarragona Terminal Guadlajara-Marchamalo o el projecte d’ampliació de la terminal de La Boella.

L’APT treballa per la intermodalitat del Port i per oferir als seus clients les millors opcions logístiques. El Corredor oferirà avantatges en termes de rapidesa i cost, però també hem en termes d’eficiència. El Port de Tarragona en el seu rol de colideratge de l'àrea metropolitana de Tarragona, està impulsant estudis de traçats al territori que assegurin l'eficiència del transport de mercaderies per ferrocarril.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors