Mehmet Kutman, CEO Global Ports Holding, visita les obres de Tarragona Cruise Port

Mehmet Kutman, CEO Global Ports Holding, visita les obres de Tarragona Cruise Port
20 Des
2023

Aquest edifici de disseny avantguardista i sostenible, situat al Moll de Balears de Port Tarragona, entra a la fase més decisiva de la seva construcció

Ahir, dimarts 19 de desembre, el Sr. Mehmet Kutman, CEO de Global Ports Holding (GPH), van visitar Port Tarragona per conèixer de prop l'avenç de les obres de la futura terminal de Tarragona Cruise Port. Acompanyat per Javier Rodríguez, director regional del West Med i Àsia de Global Ports, i Alba Colet, responsable comercial de Tarragona Cruise Port, la delegació es va reunir amb el president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Saül Garreta, per presentar l'estat actual de les obres que GPH està executant al Moll de Balears del port.

Amb el president Garreta, van participar en aquesta trobada el director general, Ramon García; la directora Comercial i Desenvolupament de Negoci, Genoveva Climent; el director d'Infraestructures, Carles Segura, i d'altres membres del Comitè Executiu de l'APT.

Des de l'inici de l'obra al juny de 2023, s'han realitzat avenços significatius en la construcció, distribuint les tasques entre el Moll de Balears, ubicació de la terminal, i la nau d'Almeria on s'estan construint els mòduls per al muntatge de la terminal. Un cop muntats en la seva totalitat, aquests mòduls, dissenyats mitjançant el mètode de construcció industrialitzada, conformaran un edifici funcional, eficient i sostenible que albergarà serveis essencials com a cafeteria, botiga, despatxos, banys, entre d'altres, distribuint-se de manera perimetral i conformant gran part de la façana.

En aquests moments, al Moll de Balears s'ha completat el 100% de la fonamentació, incloent-hi alguns mòduls, hall central i marquesines. Aquests dies, l’enfocament se centra en l’estructura metàl·lica, on els pilars en forma d’arbre a la zona central i perimetrals estan prenent forma. També s'està duent a terme l'hissat de l'estructura metàl·lica de coberta, completant així la geometria de la zona central, que correspon a la part executada 100% in situ.

La setmana passada va començar el trasllat dels mòduls des de la fàbrica d’Almeria fins a l’obra, començant amb les primeres 6 peces. Aquest procés s'estendrà fins a mitjans de gener, moment en què s'espera que el total dels 28 mòduls hagi arribat, cosa que permetrà donar la forma definitiva i visible a l'edifici un cop muntats.

A partir d'aquest punt, els esforços se centraran en la construcció de la coberta, els acabats i les instal·lacions interiors, amb l'objectiu de concloure l'obra per al 30 d'abril del 2024. Global Ports s'enorgulleix dels èxits aconseguits fins ara i espera amb entusiasme la culminació amb èxit d'aquest projecte emblemàtic a la indústria de creuers. Tarragona Cruise Port serà una de les seus de la 64a edició de l'Assemblea de l'Associació MedCruise i acollirà part de les activitats d'aquesta trobada en què participaran navilieres, agències i altres actors del sector del turisme de creuers de tota la Mediterrània.

Tarragona Cruise Port

Tarragona Cruise Port és una destinació de creuers de primer nivell que ofereix experiències inigualables al cor del Mediterrani. Fruit d'una concessió a 12 anys atorgada a Global Ports Holding el 2022, la construcció d'una nova terminal de passatgers de creuers a Tarragona suposa un avenç significatiu a l'oferta del port. Amb la capacitat per acomodar els creuers més grans del món i la recent ampliació de la capacitat d'atracament per acomodar fins a quatre vaixells simultàniament, el port de creuers de Tarragona està ben posicionat per satisfer la demanda creixent de la indústria. Situada a menys d'una hora amb cotxe de l'aeroport de Barcelona ia prop de la captivadora ciutat de Tarragona, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, aquesta moderna instal·lació, combinada amb el clima mediterrani temperat de la regió, prepara l'escenari per a operacions excepcionals i viatges extraordinaris.

Més informació sobre el port de creuers de Tarragona a www.tarragonacruiseport.com.

Global Ports Holding Plc

Global Ports Holding Plc (GPH) és el major operador de ports de creuers del món amb una presència establerta a les regions del Carib, el Mediterrani i Àsia-Pacífic. Establert el 2004 com un operador independent de ports de creuers, GPH ocupa una posició única en el panorama dels ports de creuers, posicionant-se com la marca de ports de creuers líder al món. GPH opera 30 ports de creuers a 17 països i brinda serveis a més de 20 milions de passatgers de creuers a l'any. El grup també ofereix operacions portuàries comercials, especialitzant-se en el maneig de contenidors, granels i càrrega general.

Per obtenir més informació, visiteu: www.globalportsholding.com.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Terminal de creuers
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors