Port Tarragona creix gairebé un 50% durant l’octubre

Port Tarragona creix gairebé un 50% durant l’octubre
20 Nov
2023

Els líquids a doll van ser el motor d'aquest creixement, multiplicant per gairebé 2,9 les xifres d'octubre del 2022

Les dades consolidades de setembre col·loca al Port de Tarragona en primer lloc entre els ports que més creix de tot l’Estat

El tràfic marítim del Port de Tarragona durant el mes d'octubre es va situar als 2,97 milions de tones (Mt), un 47,6% superior al mateix mes de l'any anterior. Aquesta xifra la situa com el segon mes amb més activitat de l'any, superat pel mes de febrer amb 2,98 Mt. Els líquids a doll van ser el motor d'aquest creixement, augmentant un 185,9% respecte l’octubre de 2022.

Els líquids a doll han recuperat el seu lloc com a tràfic tractor per al Port de Tarragona. Durant el més d’octubre van créixer un 185,9% respecte les dades del mateix mes de l’any anterior. D’aquest grup, la mercaderia que més ha pujat ha estat el cru de petroli que ha multiplicat per 9,4 les xifres de fa un any, amb 971.651 tones.

Els sòlids a lloure han viscut un mes tranquil després de mesos de creixement continuat impulsat pels agroalimentaris. Durant l’octubre tant el carbó i coc de petroli, com els agroalimentaris, tot i les bones dades, no superaren les dades de mesos anteriors.

Diversificació i creixement

Malgrat els agroalimentaris com a sòlids a lloure, en conjunt han viscut un mes sense creixement, cal continuar destacant l'evolució dels cereals i les seves farines. Amb 669.274 tones, ha crescut un 1,2% i significa la segona millor dada mensual de tota la sèrie històrica, superant les 661.335 tones del mes d'octubre del 2022 i només superat pel mes de gener del 2023 amb 694.000 tones.

En dades acumulades, el creixement en el grup de fruites, hortalisses i llegums ha estat del +238,5% amb 135.000 tones mogudes en el període de gener a octubre del 2022 a 457.000 tones en el mateix període de 2023. Aquest creixement és degut a l’augment en el tràfic de pèsols destinats a l’alimentació animal. Les fruites sense les hortalisses han mogut 123.000 tones i un creixement del 9,2%, mentre que les hortalisses han estat de 333.000 tones front les 22.000 de l'any 2022.

Els Productes siderúrgics és el segon exercici amb més activitat amb un moviment de 540.000 tones.

Tarragona, el Port que més creix

Les dades consolidades del mes de setembre atorguen al Port de Tarragona la primera posició a nivell estatal en el rànquing de creixement. Durant el mes de setembre el Port de Tarragona va viure un creixement del 7,1%, un punt percentual per davant de Gijón amb un 6,1% i de Bilbao que ho feia un 3,1.

Altres dades que mostren el creixement dels molls tarragonins son les arribades de vaixells, durant el mes d’octubre s’hi ha viscut 210 escales un 13,5% que durant el mateix mes de l’any 2022.

La xifra de moviment de vehicles que entren i surten de les instal·lacions portuàries tarragonines també segueix una tendència positiva amb 214.903 entrades i sortides, un 1,9% més que l’any anterior, mentre que l’acumulat de gener a octubre s’enfila fins al 7,2%.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona