La Policia Portuària del Port de Tarragona realitza gairebé 20.000 actuacions durant 2022

La Policia Portuària del Port de Tarragona realitza gairebé 20.000 actuacions durant 2022
23 Ago
2023

Durant els últims mesos s’ha reforçat la col·laboració amb altres cossos policials del territori i millorat els serveis de la patrulla nàutica

Els principals serveis realitzats van ser en l’àmbit de la protecció portuària, trànsit i proximitat i comunitat portuària

Fins al juliol de 2023 ja s’han realitzat més de 12.000 serveis

La Policia Portuària del Port de Tarragona comptabilitza un total de 19.208 actuacions durant l’any 2022, donant serveis dins i fora del Port, i acumulant aquest 2023, un total de 12.395 serveis, fruit de la seva presència i tasca com a cos policial. A més a més de les dades acumulades, la Policia Portuària ha treballat per millorar en els últims mesos en diferents activitats, a destacar la col·laboració amb altres cossos policials, com ara els Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Urbana de Tarragona, Vila-seca i Salou, com també la patrulla nàutica, la formació dels seus agents i la proximitat amb la ciutadania.

Xifres d’una tasca infatigable

Durant l’any 2022 la Policia Portuària del Port de Tarragona va acumular 19.208 actuacions, d’aquestes, el gruix més important va ser la protecció portuària amb 8.400 serveis. Dins d’aquest grup s’hi destaquen els controls d’accessos, control als edificis, als espais perimetrals i a pescadors.

En l’àmbit del trànsit destaquen el control d’estacionament i el control de transport i transports especials. El tercer grup amb més de 2000 actuacions és el de proximitat i comunitat portuària on la policia del Port de Tarragona va realitzar principalment tasques d’atenció ciutadana, deixant palès la seva rellevància en l’ajuda i assistència a la ciutadania.

En el que portem de 2023 les xifres d’actuacions segueixen una línia molt similar a les de 2022, fins i tot amb més actuacions, arribant ja a les 12.395 a data d’avui. Els grups d’activitats es reparteixen d’una forma molt similar amb la protecció portuària com els serveis més destacats.

Paper clau al Port de Tarragona

La Policia Portuària de Tarragona és una institució vital per a la seguretat i la protecció del Port i les seves àrees limítrofs. La millora de les col·laboracions amb altres cossos policials, com els Mossos d'Esquadra, el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Urbana de Tarragona, Vila-seca i Salou, ha aconseguit impulsar i millorar els seus serveis per garantir la seguretat dels ciutadans i les instal·lacions portuàries.

És per això que el Port de Tarragona, com a infraestructura crítica del territori i de gran extensió, necessita una estreta col·laboració amb altres cossos policials, tant a nivell estatal, nacional com a local. Aquesta relació s’ha anat millorant amb el pas del temps amb benefici de tota la ciutadania i el territori.

Seguretat marítima

Amb un èmfasi especial en la seguretat marítima, la Policia Portuària ha donat un fort impuls a la patrulla nàutica, augmentant els serveis de vigilància i control a les zones costaneres i a les aigües portuàries.

Aquesta mesura ha estat clau per garantir la seguretat en l'àmbit marítim i prevenir possibles incidents, i, alhora, actuar amb la màxima celeritat possible davant d’una emergència. Tal i com mostren les dades, la Policia Portuària va realitzar durant l’any 2022 ,1.138 serveis marítims.

Formació i Compromís amb l'excel·lència

La formació és una part essencial del treball policial. La Policia Portuària del Port de Tarragona valora molt la formació i la preparació dels seus agents en diversos àmbits.

Mitjançant cursos els agents es mantenen actualitzats en les últimes tècniques de seguretat i aplicacions de la llei, això permet que la policia portuària estigui preparada per afrontar diferents situacions i garantir un alt nivell de professionalitat en el seu treball.

Policia de proximitat en els espais públics portuaris

Un dels factors clau de l'eficàcia de la Policia Portuària és la seva implicació com a policia de proximitat en les zones no restringides del domini públic portuari, com ara el Serrallo, el Moll de Costa o el Passeig Marítim, entre d’altres indrets.

Aquesta tasca ciutadana és molt important per la seguretat i la confiança, ja que la presència policial és visible i activa en els espais públics. Com a mostra cal destacar el paper fonamental en els dispositius de seguretat durant esdeveniments culturals com ara els focs artificials o les competicions esportives.

En actes d’aquest tipus, on es reuneixen grans concentracions de persones i requereixen una vigilància constant per evitar incidents i garantir que tot funcioni amb normalitat, la presència de la policia portuària contribueix a mantenir l'ordre i la seguretat és fonamental.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral/proteccio-portuaria

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona