El Port de Tarragona participa en la Breakbulk Europe 2023 de Rotterdam amb 9.600 visitants

El Port de Tarragona participa en la Breakbulk Europe 2023 de Rotterdam amb 9.600 visitants
13 Jun
2023

Més de 4.000 empreses, més de 600 expositors i 9600 persones de més de 120 països diferents es van donar cita en una de les fires internacionals més importants del sector

El Port Tarragona es presenta per donar a conèixer les instal·lacions portuàries i els avantatges per Project Cargo

L’equip de la Direcció Comercial i Desenvolupament del Port de Tarragona ha assistit del 6 al 8 de juny a la Breakbulk Europe 2023 celebrada a Rotterdam. A la fira van participar propietaris de càrrega, transitaris, agents de vaixells, assegurades, agents, empreses i terminals estibadores, i l’ens portuari va poder establir contactes amb una trentena d'empreses, clients actuals del port i clients futurs. Més de 4.000 empreses, més de 600 expositors i 9600 persones de més de 120 països diferents es van donar cita en una de les fires internacionals més importants del sector. Breakbulk Europe proporciona la plataforma de xarxa per a generar nous negocis i enfortir les relacions actualment existents amb Port Tarragona. L’equip comercial del Port ha donat a conèixer les instal·lacions portuàries, grues, empreses especialitzades, etc. en el tràfic Project Cargo. Ha presentat tots els avantatges que ofereix l’espai tarragoní tant per a la construcció d’elements de grans dimensions com per a la recepció i enviament de peces de grans dimensions. També han destacat l’especialització en mercaderies de càrrega convencional com la pasta de paper, l’acer en perfils i bobines o els cotxes.

En el transcurs de tres dies, del 6 al 8 de juny, el Port de Tarragona va participar en una nova edició de la Beakbulk Europe. Enguany, Rotterdam (Països Baixos) va reunir més de 4.000 empreses oferint la plataforma de xarxa definitiva per unir la indústria de la càrrega del projecte i l’especialització de càrrega convencional.

Reunint més de 4.000 empreses, Breakbulk Europe ofereix la plataforma de xarxa definitiva per fer créixer les connexions, generar nous negocis i reforçar les relacions clau existents. Breakbulk té l’objectiu d’impulsar les connexions i la innovació que donen suport a la finalització de projectes globals.

La fira ha comptat amb molt bona assistència, un any més, els visitants han mostrat interès per conèixer les capacitats que té PortTarragona per la càrrega de projecte (project cargo) i elements sobredimensionats. L’equip responsable del Port Tarragona s’ha mostrat molt satisfer de la rebuda i de l’interès que han despertat al sector.

Port de referència a la Mediterrània

El tràfic de Project Cargo és, en aquests moments, una aposta del Port Tarragona dins de l'estratègia de creixement i diversificació de tràfics.

El Port de Tarragona està consolidant el seu posicionament com un dels ports de referència a la Mediterrània pel que fa a exportació de càrregues especials, ja que comptem amb especialistes en tota mena de transports i tenim personal qualificat que coordina i organitza les operatives des de l’origen a la destinació.

La confluència de molts factors a Tarragona i l’aposta del port per aquest tipus de càrrega ha fet que s’incrementi el volum de projectes.

Una elecció encertada

La infraestructura portuària tarragonina té una particularitat molt destacable: una excel·lent climatologia que permet que gairebé la totalitat dels projectes es realitzin en esplanades a l'aire lliure, i es facilita l'embarcament directe des del moll, així com àmplies àrees operacionals i mà d’obra especialitzada gràcies a la important indústria auxiliar de Tarragona juntament amb el potent clúster petroquímic de la zona i de referència per al sud d’Europa.

A més, té àmplies àrees operacionals, 11 rampes RO-RO i una excel·lent accessibilitat terrestre i ferroviària, que garanteix la logística de subministrament d'aquests projectes.

El calat de 16 metres de fondària fa la resta, ja que permet l'atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues, impossibles de traslladar amb vaixells de càrrega conteneritzada.

Les grues multipropòsit amb capacitat de càrrega màxima de fins a 35 tones, permet dur a terme operatives de desenvolupament, realització i càrrega d'aquests tipus d'estructures durant quasi tot l'any, fent que Tarragona i en aquest cas concret el nostre port, sigui una localització perfecta per aquests projectes.

La confluència d’aquests factors a Tarragona i l’aposta del port per aquest tipus de càrrega ha fet que s’incrementi el volum de projectes, amb més de 30 operatives l'any de càrregues de grans dimensions i volumetria.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona