El Port de Tarragona se suma a la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals

El Port de Tarragona se suma a la commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals
22 Maig
2023

La infraestructura portuària patrocina els actes que la Fundació Pau Casals ha programat durant el 2023 per divulgar el llegat de l’artista i compositor

La Fundació Pau Casals i el Port de Tarragona han arribat a un acord de patrocini per donar suport als objectius i activitats per a la recerca, divulgació i promoció del coneixement de la vida i obra de l’artista i compositor vendrellenc Pau Casals. Aquesta col·laboració s’emmarca en les iniciatives impulsades per la Fundació amb motiu del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, i la perspectiva d’incrementar la projecció nacional i internacional del seu enorme llegat musical i humanístic d’aquest vendrellenc universal, i d’enfortir els vincles amb el territori. Els valors que emana la figura de Pau Casals, de transformació i cohesió social, humanisme i sostenibilitat, són compartits pel Port de Tarragona i aquest acord de col·laboració esdevé una oportunitat per unir esforços en un programa d’actes amb propostes culturals, socials, educatives i de recerca que es celebraran a diferents indrets de Catalunya i de l’Estat i que també tenen projecció internacional, com el Premi Internacional de la Càtedra Pau Casals.

Així doncs, al llarg de 2023 s’esdevé un programa d’activitats en les que, entre d’altres, destaca la Diada Pau Casals, que tindrà lloc el proper mes de juny; el Festival Internacional de Música Pau Casals d’El Vendrell, del 7 al 22 de juliol; o els actes que la Càtedra Pau Casals durà a terme el mes d’octubre amb el concert commemoratiu al Palau de la Música de Barcelona (22/10/2023) i l’acte al Cercle Català de Madrid (27/10/2023). El Port de Tarragona també donarà suport a altres activitats que s’esdevenen al llarg de l’any, com tallers, recitals i altres concerts.

Pau Casals (1973-2023)

Pau Casals va construir una casa noucentista que per a ell era la “expressió i síntesi de català i d’artista”. Nascut l’any 1876 al Vendrell i mort el 22 d’octubre de 1973 a Puerto Rico, Pau Casals va ser reconegut pel seu extraordinari talent musical i pel seu compromís i defensa de la pau i els drets humans. Casals va ser un gran músic, que va triomfar internacionalment com a violoncel·lista, director d’orquestra i compositor, i entre moltes altres distincions, va rebre la medalla de la Pau de les Nacions Unides en reconeixement al seu compromís vital en la defensa de la pau i els drets humans. La Fundació i el Museu Pau Casals treballen per donar conèixer no només el seu llegat artístic sinó també la seva tasca social, molt menys coneguda i reconeguda, que va permetre unir persones i territoris en anys convulsos.

Port de Tarragona, compromès amb la cultura i la societat

El Port de Tarragona, una gran infraestructura de servei de gran valor estratègic per tot el territori, manté una política activa de responsabilitat social corporativa que es tradueix en una programació cultural pròpia, desenvolupada en l’entorn de Port-Ciutat amb centenars d’activitats per a tots els públics, d’una banda, i de l’altra, en un seguit d’accions de suport a projectes o entitats sense ànim de lucre, l’objectiu de les quals és millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat del Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre i Baix Penedès.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les diferents operatives portuàries.

 

PROGRAMA I FORMULARIS