Arriba al Port de Tarragona el primer creuer de la temporada 2023

Arriba al Port de Tarragona el primer creuer de la temporada 2023
06 Abr
2023

El Port preveu l’arribada de 55 creuers i 98.000 passatgers durant aquesta temporada que ha començat el 6 d’abril i finalitzarà a mitjans de desembre

El Port aposta per crear un turisme de creuers alineat amb les polítiques mediambientals necessàries avui dia.

Impulsa l’electrificació del Moll Balears i la construcció d’una nova terminal basada en criteris sostenibles

A les 8:00h aproximadament d’aquest dijous, 6 d’abril, el Port ha donat per inaugurada la temporada creuerística a Tarragona amb l’arribada del primer vaixell. Es tracta del creuer Silver Moon, de la companyia SilverSea Cruises del Grup Royal Caribbean, que ha atracat al Moll Balears del Port essent la primera vegada que aquest creuer visita la ciutat de Tarragona. El vaixell prové de Palma de Mallorca i la seva destinació és Barcelona i, té una capacitat per a 596 passatgers. Silver Moon s’emmarca en la tradició de vaixells petits, íntims i de luxe. El Port ha organitzat un acte de benvinguda, en el qual la directora d’Operacions Portuàries de l’APT, Núria Obiols, ha entregat una mètopa al capità del vaixell.

Amb l’arribada del creuer Silver Moon, el Port de Tarragona ha donat per iniciada la temporada creuerística. El creuer ha atracat al Moll de Balears cap a les 8:00h del matí i salparà a les 23:00h aproximadament. El vaixell pertany a la companyia Silversea Cruises del reconegut ‘Grupo Royal Caribbean’ amb seu a Miami. Es tracta d’una companyia líder en el món turístic de creuers de luxe. Silver Moon és un vaixell nou construït l’any 2020 amb bandera de les Bahames. Es tracta d’un vaixell de 213 metres d’eslora amb un GT de 40.700, una capacitat de 596 passatgers i amb una marcada línia d’un creuer luxós caracteritzat pels seus elegants interiors, delicada decoració i el seu càlid i íntim ambient.

El creuer aposta per l’innovador programa gastronòmic que permet als turistes submergir-se en les destinacions mitjançant noves experiències amb la cultura culinària. Els i les turistes podran gaudir de més de dotze hores en terres tarragonines, temps que els hi dona la possibilitat per conèixer de primera mà molts dels atractius del Camp de Tarragona.

Turisme sostenible

El Port Tarragona treballa per aconseguir la descarbonització de l’activitat de creuers mitjançant l’electrificació del Moll de Balears que permetrà que els vaixells de passatgers es connectin amb electricitat mentre estiguin a port sense necessitat d’utilitzar els motors auxiliars, amb la conseqüent reducció d’emissions de CO2 i d’altres components a l’atmosfera. En paral·lel, el Port també treballa per crear una comunitat energètica amb una capacitat teòrica de fins a 70 MW per poder abastir d’energia neta les diferents activitats portuàries de l’APT i de les empreses que hi operen.

Per altra banda, Global Ports Holding, l’operador de creuers més gran del món i, adjudicatari del servei de creuers a Tarragona, treballa per a la construcció de la nova terminal de creuers que seguirà criteris sostenibles. Un edifici modular que usarà energia solar per garantir un subministrament sostenible i cobrir les necessitats energètiques de la terminal. El Port preveu que aquesta terminal sostenible estigui operativa la pròxima temporada 2024.

L’atractiu de Tarragona

La ciutat de Tarragona i la Costa Daurada segueix essent una destinació amb molts avantatges per al turisme de creuer. Els i les creueristes que van visitar Tarragona l’any passat van puntuar les excursions turístiques amb un 9 sobre 10 i, el 93% dels visitants afirmava que fer escala a Tarragona ha superat les seves expectatives.

Tant és així que tots els actors implicats en la promoció de Tarragona i la Costa Daurada treballen en noves ofertes que donin la possibilitat de descobrir els encants de la nostra terra. El tursime de creuer mostra interès per conèixer el llegat històric i gaudir d’experiències temàtiques de gastronomia, vi, art, modernisme, natura, lleure, cultura, etc. Unes propostes cada cop més associades amb la marca “Tarragona Cruise Ports” i un dels punts forts de la destinació Tarragona-Costa Daurada.

El Port de Tarragona treballa, amb tots els agents implicats a la Taula de Creuers, per consolidar i potenciar la marca turística Tarragona-costa Daurada. De fet, la passada setmana del 27 al 30 de març el Port va estar present a la fira internacional Seatrade Cruise Global de Miami per presentar els avantatges que ofereix el Port Tarragona. La comitiva encapçalada pels responsables comercials del Port i pel president del Port, Saül Garreta, es van reunir amb professionals del sector per explicar la destinació Tarragona Costa Daurada i les línies de treball del Port per aconseguir cada cop més un turisme sostenible.

Més informació:

https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/trafics/creuers

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/ciutat-creuers

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Terminal de creuers
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors