El Port de Tarragona amplia l’atracada per a embarcacions auxiliars

El Port de Tarragona amplia l’atracada per a embarcacions auxiliars
08 Mar
2023

La prolongació de la línia d’atracada a la dàrsena auxiliar del moll de Cantàbria facilitarà les operacions dels serveis portuaris i seguretat marítima

El Port de Tarragona augmenta la seva línia d’atracada amb la incorporació de 62 metres lineals a la dàrsena auxiliar del moll de Cantàbria, per facilitar el servei auxiliar (servei de practicatge, amarratge, etc.) als vaixells que atraquen a les instal·lacions portuàries. La inversió ha estat de 346.446 euros (sense iva). Amb aquesta actuació, ara la dàrsena compta amb un total de 196 metres lineals.

L’Autoritat Portuària de Tarragona disposa d’una dàrsena interior a l’extrem sud del moll de Cantàbria, que no era emprada per cap embarcació habitual perquè no tenia prou capacitat per a embarcacions. I per tal de donar un millor servei als vaixells que atraquen al Port de Tarragona, s’ha habilitat un nou espai per tal de concentrar l’amarrada de les embarcacions auxiliars (servei d’amarratge, servei de practicatge, Salvament Marítim, Guàrdia Civil, etc.) en una mateixa zona, un espai abrigat de l’extrem sud del moll de Cantàbria.

L’obra ha consistit en la construcció de quatre plataformes d’atracada i amarrada unides per a formar una línia d’atracada contínua de quaranta-cinc metres lineals destinada a llanxes ràpides i altres embarcacions de petites dimensions. Alhora s’ha reforçat la plataforma amb unes bigues per permetre que vaixells de més volum puguin atracar i resistir els embats de l’atracada i l‘amarrada.

La nova construcció de la línia d’atracada està protegida per defenses comercials, i es col·loca una escala protegida per a les embarcacions que estiguin de servei. A la construcció s’hi han instal·lat l’enllumenat, la xarxa d’aigua i altres serveis a les embarcacions. L’execució de les obres s’ha realitzat tenint en compte un pla de gestió de residus.

Amb aquesta ampliació de 62 metres de línia d’atracada, les embarcacions dels serveis auxiliars com ara el de practicatge, el d’amarratge o el Servei de Salvament i Seguretat Marítima, tindran una zona abrigada i pròxima a la bocana del port. Així, la dàrsena auxiliar del moll de Cantàbria comptarà amb un total de 196 metres, capacitat suficient per als vaixells auxiliars.

Aquesta ampliació de la dàrsena interior del moll de Cantàbria que ha realitzat el Port de Tarragona ha suposat una inversió de 346.446 euros (sense iva).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona