El Port de Tarragona sotmet a informació pública l'Estudi d’Impacte Ambiental del Contradic de Ponent

El Port de Tarragona sotmet a informació pública l'Estudi d’Impacte Ambiental del Contradic de Ponent
10 Gen
2023

El projecte inclou la construcció del Contradic de Ponent i un moll adossat

El Pla Director d'Infraestructures del Port de Tarragona, aprovat pel Consell Rector de Ports de l'Estat el 24 de juny de 2022, inclou la construcció del Contradic de Ponent i un moll adossat a la primera fase de desenvolupament de la zona sud del Port. Aquesta obra permetrà el desenvolupament de nous espais en una zona del port que fins ara estava exposada a les inclemències meteorològiques.

El president de l’APT, Saül Garreta, considera aquest projecte “una oportunitat per estabilitzar la platja de la Pineda tenint en compte els factors derivats d’aquesta infraestructura i també l’efecte del canvi climàtic sobre aquesta part de la costa fins l’any 2100, d’acord amb el treball conjunt que està realitzant el Port amb l’Ajuntament de Vila-seca amb el suport tècnic de l’Instituto Hidrogràfico de la Universitat de Cantàbria i altres empreses expertes del sector”.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha contractat assistència tècnica a TECNOAMBIENTE S.L.U. per fer l'Estudi d'Impacte Ambiental (EsIA). Aquest document recull tota la informació necessària per a la tramitació d'avaluació d'impacte ambiental tal i com recull la “Llei 21/2013, de 9 de desembre, d’avaluació ambiental”. Això inclou, a grans trets, un inventari ambiental on es descriuen les condicions actuals del medi, la descripció del projecte a executar i l'estudi d'alternatives, l'anàlisi dels impactes previstos a conseqüència de l'execució del projecte, el plantejament de les mesures reductores dels impactes potencials, i finalment la definició d'un programa de vigilància ambiental (PVA) que permeti el seguiment dels efectes reals i la seva evolució.

Port Tarragona ha publicat al BOE de 6 de gener de 2023 la posada a disposició del públic de l'Estudi d'Impacte Ambiental del Projecte "Contradic de Ponent del Port de Tarragona" i de la memòria tècnica corresponent, amb l'objectiu que el públic en general i aquelles persones o entitats que es considerin interessades puguin presentar al·legacions i suggeriments durant un període de 30 dies hàbils.

Aquest projecte, subjecte a avaluació d'impacte ambiental ordinària per part de la Secretaria d'Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, té com a objectiu millorar les infraestructures portuàries de Tarragona i augmentar-ne la competitivitat amb el mínim impacte ambiental possible.

Per un altra banda, l’Autoritat Portuària de Tarragona, amb l’assistència tècnica de l’empresa BERENGUER ENGINYERS S.L., ha elaborat una Memòria Tècnica que servirà com a base per a la redacció del Projecte Constructiu i la licitació de la construcció de les obres. L'objectiu d’aquest primer document és definir en l’actuació prevista per a la construcció del Contradic de Ponent i del moll adossat en un detall suficient per tal de servir d’acompanyament al Estudi d’Impacte Ambiental, amb qui juntament s’ha iniciat el tràmit d’informació pública.

L’anunci del BOE es pot consultar en el següent enllaç

https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-B-2023-415

Mentre que la documentació es pot consultar a la web de l’Autoritat Portuària de Tarragona

https://www.porttarragona.cat/ca/port/infraestructures-en-desenvolupament

A partir del resultat del tràmit d’avaluació ambiental ordinària es redactarà els diferents projectes constructius definitius que es trauran a licitació per contractar i començar-ne la construcció en funció de les fases constructives del contradic i moll de 1.000 m.

El contradic de Ponent

El Pla Director d'Infraestructures del Port de Tarragona planifica el creixement de la infraestructura previst per al període 2015-2035 i recull la construcció del nou Contradic de Ponent i un moll de 400 m de longitud adossat a aquest. La construcció d’aquesta infraestructura podrien començar l’últim quadrimestre de l’any 2023. Aquest contradic tancarà el Port per lo zona Sud amb importants avantatges per a la seguretat i per a la protecció de l’entorn natural. Per una banda, permetrà millorar l'operativa dels atracaments del pantalà existent alhora que permetrà tancar completament el port ja que reduirà la bocana del port fins tenir 450 m d’amplada, la qual cosa permet tancar més fàcilment el port en cas de vessaments; i per una altra, permetrà en un futur, eliminar la monoboia situada a una milla de la costa i acollir totes les operacions en el pantalà actual. Aquesta infraestructura també suposarà l’estabilització i una major protecció de la platja de la Pineda, i incorporarà un ús social del contradic per facilitar una major integració amb l’entorn paisatgístic i turístic de la Pineda, fruit de la col·laboració entre l’APT i l’Ajuntament de Vila-seca.

És un projecte que contribuirà a protegir el port dels embats marítims pel costat sud, desenvolupar noves àrees portuàries i permetrà la implantació de noves empreses, generant nous tràfics marítims, noves activitats econòmiques i un impacte positiu en l’activitat econòmica de tota la zona d’influència del port.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors