Port Tarragona comença l’obra per a la instal·lació dels panells fotovoltaics al Refugi 1

Port Tarragona comença l’obra per a la instal·lació dels panells fotovoltaics al Refugi 1
12 Ene
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’adjudicació ha estat a l’empresa BOSIR, SA amb un pressupost total de 630.301,1€ (IVA inclòs)

Es preveu que la instal·lació estigui finalitzada en 4 mesos i mig

Quan els panells es trobin funcionament s’estima una reducció anual d’emissions de 90 tCO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450€

El Port de Tarragona ha començat les obres per dur a terme la instal·lació dels panells fotovoltaics al Refugi del Moll de Costa. L’adjudicació d’aquesta instal·lació ha recaigut sobre l’empesa BOSIR, SA per un import total de 630.301,1€ (IVA inclòs). Tal com es redacta al document d’adjudicació es preveu que les tasques es finalitzin d’aquí 4 mesos i mig i, per tant, a o començaments de l’estiu 2024 ja podrà estar en funcionament. Es tracta d’una instal·lació fotovoltaica de 223 kWh sobre la coberta del refugi amb l’objectiu principal de generar energia elèctrica provinent de fonts renovables i potenciar el desenvolupament de solucions per a la implantació del Smart Grid, un sistema intel·ligent per a la gestió de l'energia verda de la futura comunitat energètica portuària així com utilitzar l’energia generada per autoconsum instantani. En total, aquesta nova planta fotovoltaica generarà el 17% del total de l’energia necessària al Moll de Costa.

Aquesta setmana el Port Tarragona ha iniciat la instal·lació de plaques fotovoltaiques del Refugi 1, connexions i instal·lacions auxiliars al Moll de Costa. Es tracta d’una adjudicació amb un pressupost total de 630.301,1€ (IVA inclòs) amb una durada de 4 mesos i mig. L’empresa adjudicatària ha estat BOSIR S.A, una empresa del territori.

Mitjançant la Plataforma de Contractació del Sector Públic a l’espai publicat a la web del Port https://www.porttarragona.cat/ca/autoritat-portuaria-tarragona/perfil-contractant es poden consultar totes les dades relacionades amb aquesta adjudicació.

La instal·lació haurà d’assegurar la generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar. La intervenció es traduirà en una potència nominal resultant de 200Kwn i una potència pic de 267,54Kwp. El Port Tarragona estima que, amb els panells, la producció serà de 338MWh/any representant una reducció anual d’emissions de 90tCO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450 euros. Es tracta d’un tipus d’instal·lació amb suport a la xarxa en el fet que l’energia generada serà auto consumida instantàniament no generant excedents d’energia. Amb aquesta licitació també s’inclou l’adequació i la instal·lació d’un nou grup electrogen per a l’alimentació de tots els edificis del Moll de Costa, així com la centralització dels quadres elèctrics i inversors de les plantes de producció del Refugi 1 i 2.

El Refugi 1 s’unirà a un altre edifici emblemàtic i important del Port de Tarragona, com és el Refugi 2, on es troba el Museu del Port, que ja compta amb la seva instal·lació des de l’any 2021. Aquest nou reforç segueix el mateix procediment utilitzat en la instal·lació del Refugi 2. De fet, la instal·lació al Refugi 1 serà una imatge bessona de les plaques instal·lades al Refugi 2, per tal de respectar una mateixa línia estètica i mantenir un impacte visual positiu que té el Moll de Costa a la ciutat. Per tant, tindran les mateixes característiques geomètriques, tècniques i de disseny.

Alineats amb el Pla de Sostenibilitat

Amb aquesta nova instal·lació, el Port de Tarragona continua amb la implementació efectiva del seu Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030 que recull les accions sostenibles i de cura amb el medi ambient que permeten dur a la pràctica el seu compromís amb l'entorn. El Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona, dins del seu segon eix ‘Creixement Sostenible’, explica com aquest creixement s’aconsegueix “amb una transició energètica i un impuls de les infraestructures del Port per afavorir la millora de l’eficiència energètica i per l’ús prioritari d’energies renovables”.

Rumb EcoPort2027

Aquesta nova instal·lació augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l’edifici de la Policia Portuària, i al Museu del Port.

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port/port-sostenible

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors