Presentació del llibre guanyador del IX Premi d’Investigació Port Tarragona

Presentació del llibre guanyador del IX Premi d’Investigació Port Tarragona
27 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El dijous 30 de novembre, a les 19 hores, es presenta Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní de David Moré Aguirre a l’Arxiu del Port de Tarragona

La sala d’actes de la seu administrativa del Port de Tarragona acollirà l’acte de presentació del llibre Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní, aquest dijous 30 de novembre de 2023. a les 19 hores, un projecte que va guanyar del IX Premi d’Investigació Port Tarragona. Hi assistirà el president del Port de Tarragona, Saül Garreta; el periodista Marc Soler, i l’autor de l’obra, David Moré Aguirre.

L’autor de llibre, David Moré, fou el guanyador de la novena edició del Premi d’Investigació Port Tarragona que li fou atorgat el 25 de febrer de 2022, d’entre els vuit projectes que es presentaren en aquella ocasió. Un projecte que es va materialitzar en una mica més d’un any, període en què Moré ha dut a terme aquest exhaustiu treball sobre fars i faroners.

El Premi d’Investigació Port Tarragona es va crear l’any 2005 i ha dut a terme nou edicions, vuit treballs premiats (una convocatòria es va declarar deserta) i nou persones foren guardonades en aquest certamen que continua sent un dels millors dotats econòmicament, en l’àmbit de les humanitats, de la demarcació de Tarragona.

Dos segles de fars i faroners del litoral tarragoní ha estat editat per l’Autoritat Portuària de Tarragona i el seu Servei de Publicacions, dins la prestigiosa col·lecció “Saturnino Bellido” que abraça totes les obres editades del premi, així com altres monografies sobre la història marítima i portuària de la ciutat.

En aquest estudi, Moré rescata de l’oblit la petjada dels qui van fer dels fars la seva llar, és a dir, els faroners i les seves famílies. I alhora també fa referència als fars com a elements arquitectònics i tècnics, tot i que l’eix vertebrador d’aquesta publicació gira entorn de les persones que hi han treballat i viscut, sense oblidar la percepció social que han irradiat més enllà de la seva utilitat.

David Moré Aguirre és llicenciat en Història, màster en gestió cultural i màster en recerca històrica, i desenvolupa la tasca d’arxiver municipal a Tossa de Mar. Ha publicat una cinquantena d’articles i sis monografies d’història local, alhora que és membre de diversos centres d’estudis locals i comarcals, i col·laborador de diverses publicacions periòdiques. Però també hi ha una percepció més important, Moré és net, besnet i rebesnet de faroners, d’una nissaga amb catorze membres. En el transcurs de la recerca històrica sobre la vida als fars, iniciada fa més de vint anys, ha participat en diversos congressos, ha publicat articles i ha pronunciat diverses conferències, a banda d’organitzar les Trobades de Faroners, familiars i Amics dels Fars, que enguany al delta de l’Ebre han arribat a la seva XI edició.

El mateix autor avisa a la contraportada: “Prepareu-vos perquè, a vegades, el vent de la Història ens arribarà a posar la pell de gallina, i la salabror d’algunes experiències ens deixarà eixuts els llavis i ens glaçarà el cor; però, en altres ocasions, gaudirem descobrint el privilegi d’una vida en llibertat en comunió amb la natura, i alguns episodis ens permetran esbossar un somriure embriagador.”

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona