Port Tarragona comença els seus vols de vigilància amb dron

Port Tarragona comença els seus vols de vigilància amb dron
27 Sep
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Durant els pròxims mesos s’intensificarà el patrullatge aeri amb aquests dispositius

Fins a 7 membres de la Policia Portuària de Tarragona han certificat les credencials per poder executar aquestes tasques

El Port de Tarragona ha començat avui els seus vols de vigilància amb dron dins de les seves instal·lacions. Els primers pilots certificats per dur a terme aquestes tasques han utilitzat els dispositius adquirits fa uns mesos per fer aquests vols que augmentaran la seguretat de l’ens portuari tarragoní gràcies a les seves capacitats tècniques.

Drons per arribar més lluny

L’Autoritat Portuària de Tarragona va adquirir dues unitats UAS (Unmanned Aerial System), el passat mes de maig. Els drons presenten característiques diferents i alhora complementàries. Per una banda, el dron més gran, el Mavic 300 RTK, ve equipat amb càmeres de visió en alta definició i infraroja, així com càmera tèrmica i l'última tecnologia en sistemes de control i comandament de l'equipament.

El segon dron el Mavic 2 Enterprise Advanced, és més petit i versàtil i ve equipat amb càmera visual d'alta definició, càmera tèrmica, focus i altaveu, així com l'última tecnologia en sistemes de control i comandament.

Un salt endavant

Fins a 7 membres de la Policia Portuària del Port de Tarragona han certificat les seves formacions en cursos de més de 100 hores lectives per poder realitzar aquestes tasques dins de les instal·lacions portuàries tarragonines.

Amb aquests aparells i les seves respectives titulacions per poder-los utilitzar, el Port de Tarragona fa un pas endavant en termes de seguretat, ja que contribuirà a avaluar riscos, controlar el perímetre, inspeccionar exteriors zones de més difícil accés, i realitzar una vigilància passiva i activa, detectant riscos i amenaces i podent actuar en cas d'emergència,  fent la gestió de la seguretat i les emergències molt més eficaç, eficient, efectiva i, sobretot, segura.

Seguretat integral al Port

L'adquisició d'aquests equipaments és un pas més en el projecte de gestió d'unitats UAS (drons) vinculats a la millora contínua de la seguretat del Port de Tarragona, que permetran una vigilància i el control perimetral del recinte portuari des de l’aire amb més camp visual, més precisió i més immediatesa, així com el suport en tasques de control mediambiental i gestió d'emergències.

El Port de Tarragona compta avui amb un equipament tecnològic de darrera generació i personal propi altament especialitzat i format per prestar serveis de suport en els usos relacionats amb la seguretat.

L’Autoritat Portuària de Tarragona es troba preparant la licitació per adquirir un detector de gasos per al Mavic 300 RTK i un nou dron per reforçar tasques policials.

Tarragona és l’únic port de l’estat que compta amb una ISO 22320 de Gestió d’Emergències, fruit del seu esforç constant per millorar els processos d’informació i presa de decisions en situació de crisi, en la millora continuada dels procediments definits en els plans d’emergències (PAU, PIM, etc.) i en la formació integral del seu personal i d’aquest amb els cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, etc.), equips de salvament (SASEMAR, Creu Roja, SEM) i equips d’emergències (Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Bombers Parc Químic, etc.).

Més informació a:

https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona