Les visites al Museu del Port han crescut el 34% durant el mes de març amb més de 4.000 usuaris

Les visites al Museu del Port han crescut el 34% durant el mes de març amb més de 4.000 usuaris
05 Abr
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La programació d’activitats atrau molt públic i augmenten les visites no programades per la nova museografia

El Museu del Port ha tingut 4.026 persones usuàries durant el mes de març, amb un creixement del 34% respecte els usuaris que van gaudir de les instal·lacions museístiques durant el març de 2022. L’activitat pedagògica ha representat la meitat dels visitants i entre les activitats destacades del Museu durant el mes de març hi ha una ruta guiada, xerrades divulgatives i activitats de la programació anual orientades a tots els públics

Aquest mes de març el Museu del Port de Tarragona ha depassat amb escreix el nombre de persones usuàries acollides: 4.026, una xifra que suposa un increment del 34% de les visites realitzades el març de 2022. La gran afluència a les instal·lacions museístiques és fruit de l’atractiva programació presentada i de la nova museografia pensada com a experiència, amb elements interactius i immersius.

La proposta pedagògica ha estat una de les claus de l’èxit, amb més de 2.000 nenes i nenes del territori i altres zones de Catalunya així com d’estudiants francesos. Activitats a l’Observatori Blau, ‘Pirates’, ‘Coneguem el Port’ o ‘Evolució de la navegació. Eureka’ han ajudat a assolir aquesta xifra.

Altres activitats de la programació anual del Museu han suposat la participació de 400 persones en les xerrades portades a terme pel programa de Memòria Democràtica de Tarragona sobre les vivències del serrallenc Ros de la Guita, la celebració del Dia Mundial de l'Aigua amb el planetari immersiu per explicar el cicle de l'aigua als infants o la xerrada del bioquímic de la URV i Tecnatox, Dr. Jaume Folch sobre les propostes de regeneració de la mar de Tarragona per al públic en general.

També cal tenir en compte l’impuls de ‘La Peça Blava del Museu’ que aquest trimestre ha estat dedicada a la figura del bus i, per aquest motiu, el bussejador i documentalista històric, Josep Maria Castellví ens fa apropar al fons del mar amb la xerrada de les seves experiències, ‘Descobrint el que amaga el mar:’50 anys tocant fons’.

Cal destacar la presentació del documental Sucre finançat per la família Vallhonrat amb un centenar d'assistents on es dona a conèixer les investigacions que Ernest Vallhonrat va realitzar amb la col·laboració de la seva esposa Visitación Juárez, del comerciant i navilier tarragoní Miquel Ballester. Fora de l'espai del Museu es va dur a terme la ruta del camí de ronda des de la Móra fins al far de Torredembarra en col·laboració amb el tècnic de senyals marítims i el Grup de Natura del Port de Tarragona.

Augmenten les visites individuals

Alhora ha estat important el nombre de les visites individuals i en grup no programades a les instal·lacions del Museu amb 1.500 persones usuàries. La directora del Museu del Port, Mercè Toldrà, explica que “es tracta de persones o grups de persones que han visitat l’exposició permanent del Museu de manera independent, sense cap relació amb les activitats organitzades”. Toldrà afegeix que és “un tipus de visitant que, des de la reforma del museu al 2021, va augmentant de manera sostinguda gràcies a una promoció a través de publicitat en mitjans de comunicació o promoció a internet”.

En aquest sentit, el Museu del Port de Tarragona copta des de fa uns mesos amb una nova eina per a difondre el patrimoni portuari des de final de l’any passat: una simulació d'un espai real en una imatge interactiva que el visitant pot controlar mitjançant l'ordinador per veure l'espai en 360 graus. Una visita virtual que no substitueix la posterior visita presencial, però és un nou recurs per a planificar-la. El tour virtual a través de Google Maps a l’enllaç portuari https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/museu-port.

Èxit de la Setmana Santa amb els més petits

L’activitat divulgativa que fa cada any el Museu del Port de Tarragona a la Setmana Santa, enguany ha tingut una extraordinària acollida entre els tarragonins, i ha superat el calendari programat. L’èxit de les inscripcions a les activitats adreçades als més petits (un taller de manualitat i una activitat de contes i rondalles) ha fet que es programés una segona edició durant els dos dies previstos: dimarts 4 d’abril i dimecres 5 d’abril.

Una de les activitats, ‘Un mar de peixos’, és un taller de manualitats que permet que les nenes i els nens amb la seva família facin les seves decoracions de peixos i meduses. I ‘Un mar de contes i rondalles’ aplega contes vinculats a diferents espais del Museu on es coneix el món romà, els vaixells medievals, la pirateria i la feina dels pescadors.

Les sessions es fan al Museu del Port. Les activitats són gratuïtes i calia fer la inscripció prèvia a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. atès l’aforament limitat. Entre dimarts i dimecres passaran més de dues-centes persones, infants i familiars, en aquestes dues activitats a més de les visites individuals d’aquest dies de vacances.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors