Port Tarragona participa al ‘XX Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC)’

Port Tarragona participa al ‘XX Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC)’
29 Mar
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’ENOC s’ha celebrat aquest dimecres 29 de març a l’Auditori de Saragossa on s’han donat cita més de 500 professionals del sector cerealista

Aprofitant aquesta trobada el Port ha presentat la quarta edició d’Agrifood International Congress que es durà a terme els pròxims dies 21 i 22 de juny a Tarragona

Es tracta d’una consolidada trobada per analitzar les tendències del mercat i fomentar els lligams comercials entre brokers, operadors, empreses i professionals dedicats al comerç internacional de cereals, gra i els seus derivats

El Port de Tarragona participa, aquest 29 de març, a la XX edició del ‘Encuentro Nacional de Operadores de Cereales (ENOC), celebrat a l’Auditori de Saragossa. Més de 500 professionals provinents de més de 10 països s’han donat cita per analitzar i fomentar lligams comercials. És una trobada organitzada per l’Associació de Comerç de Cereals i Oleaginoses d’Espanya (ACCOE) i punt de trobada de les associacions més rellevants del sector. El Port es presenta com un dels ports líders en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània. El moviment de productes agroalimentaris al Port és un dels més destacats, tant pel seu volum, uns 5M de tones anuals de mitjana, com per les seves instal·lacions i la repercussió econòmica en el hinterland. El sistema SEA del Port Tarragona, implementat l’octubre de 2020, ha facilitat al transportista la recollida de mercaderia de les terminals reduint el temps d’espera en 50 minuts de mitjana, fet que representa un augment en lliuraments de càrregues i una major capacitat de donar servei a la cadena logística de cereals del hinterland del Port. El Port ha presentat al sector la propera celebració del 4rt Agrifood International Congress els dies 21 i 22 de juny a Tarragona, un congrés consolidat que el Port celebra cada dos anys i que ha esdevingut un certamen de referència a escala internacional.

El Port de Tarragona ha estat un dels actors participants en la vintena edició de la fira. L’acte ha comptat amb dues ponències i un col·loqui amb els principals actors del tràfic agroalimentari. Per començar, Daniel Martínez i Carlos Ruiz, Director General i Trading Manager de Cefetra Ibèrica respectivament han estat els encarregats de la primera ponència sota el títol ‘ El Escenario más complejo de la historia reciente. Cerales y Subproductos.’

La segona de les ponències ha estat liderada per José Carlos Diez, Economista i professor de la Universitat d’Alcalà d’Henares i Director de la Càtedra ORFIN qui ha volgut posar sobre la taula la situació actual amb la seva ponència ‘Europa tras la guerra de Ucraina y la sequía’.

En general la trobada ha destacat la importància d’un sector clau en la cadena de subministrament de l’alimentació humana i animal i en la necessitat que tots els seus esglaons treballin junts per garantir el subministrament i la seguretat alimentària. La trobada destaca la importància de crear sinergies en aquest sector per treballar coordinats i millorar la rendibilitat de tots els esglaons de la cadena per garantir la traçabilitat dels aliments, des que surten de les explotacions dels agricultors/es fins que arriben a la taula de les persones consumidores i a les granges.

4th Agrifood International Congress Port Tarragona

El Port de Tarragona és un actor clau en el sector agroalimentari europeu. Participa en els esdeveniments internacionals més destacats i està present a les borses europees de cereals. També, organitza amb caràcter biennal, un congrés internacional, l'Agrifood International Congress, on reuneix a tots els actors més rellevants d’aquest sector. El congrés facilita l’intercanvi comercial dels diferents operadors i actualitza els darrers avanços en matèria de producció de carn.

Aquest 2023 l’Agrifood se celebrarà els dies 21 i 22 de juny i es dedicarà una especial atenció al desenvolupament sostenible del sector dins del marc estratègic de l’Agenda 2030. De la mà de les millors persones expertes, s’analitzaran les situacions de la producció, de la indústria i dels mercats internacionals, dels productes agroalimentaris així com del consum sostenible.

L’Agrifood ha esdevingut un certamen de referència a escala internacional. Va néixer per donar resposta a la demanda del sector per mantenir una trobada al més alt nivell i servir de fòrum per bescanviar coneixements i informació, sense perdre el seu caràcter comercial.

Inscripcions a l’enllaç https://agrifoodporttarragona.com/

Més informació

https://www.porttarragona.cat/ca/serveis-negoci/negoci/trafics/agroalimentaris

 

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors