‘Gairebé tots els fragments’ nova exposició al Tinglado 2 de l’artista Elena Kervinen

‘Gairebé tots els fragments’ nova exposició al Tinglado 2 de l’artista Elena Kervinen
07 Feb
2023

El pròxim dijous, 9 de febrer a les 19h al Tinglado 2, es durà a terme la inauguració de la nova mostra artística. Un acte obert al públic

Elena Kervinen és una reconeguda artista internacional que ha exposat en diferents galeries d’arreu del món com el Canadà, Londres, Finlàndia i Barcelona

 El Tinglado 2 del Moll de Costa inaugurarà, el pròxim dijous 9 de febrer a les 19h, la nova exposició sota el títol ‘Gairebé tots els fragments’ de l’artista finlandesa, resident a Catalunya fa més de trenta anys, Elena Kervinen. Una mostra que estarà oberta al públic fins al diumenge 19 de març. Es tracta d’una proposta artística a cavall entre la pintura, l’escultura i la instal·lació, fusionant diferents llenguatges que converteixen l’obra amb un perfil contemporani i, alhora, intemporal.

L’exposició

Segons Kervinen la mostra és una collita dels darrers cinc anys durant els quals s’ha aplicat a indagar en el fragment, a fer-ne el seu principal suport, l’alçaprem del seu imaginari.

Fragments de marbre o de granit, matèria fragmentada que ella recull, recompon i pinta a l’oli o dibuixa amb llapis i punta d’or, talment com si fos una arqueòloga de si mateixa. Llenques de marbre o granit esdernegades, les restes d’un món -tal vegada atemorit- que s’ha allunyat i amb el qual s’han trencat molts dels vincles que fecundament s’hi unien. El món de la natura, però també el de la cultura i la tradició, sense els quals vaguem a la deriva, orfes d’arrels i solatge. Trossos de marbre o de granit com una al·legoria de la pèrdua.

Per això cadascuna de les seves obres es presenta en forma de troballa gairebé pampalluguejant i totes juntes formen una autèntica constel·lació. Una sola obra, sí, però sempre inacabada i inabastable. Una gran constel·lació de fragments: els de granit podrien ser himnes a la nit, a les nits d’alta muntanya, tan fondes i palpitants; els de marbre, més aviat remeten al misteri de la llum i de qualsevol forma de vida, a la seva èpica. Els dos infinits a què al·ludia Pascal: l’infinitament petit o l’infinitament gran.

Des de la marca cultural Moll de Costa del Port Tarragona es convida a la ciutadania a participar de la inauguració d’aquesta nova exposició i a fer un nou recorregut per un dels espais que formen part del ‘Moll de la Cultura’ de la ciutat.

Sobre l’artista

Elena Kervinen va néixer a Finlàndia el 1970 i resideix a Catalunya fa trenta anys. Va fer els estudis d’Art a Vapaa Taidekoulu, Escola d’Art d’Helsinki, l’Escola Massana de Barcelona, la Winchester School of Art del Regne Unit i l’École des Beaux Arts de Saint-Étienne.

Ha participat en exposicions col·lectives a La Capella i a l’Espai 13 de la Fundació Miró. Va fer la primera exposició individual l’any 2000 a la galeria Maria José Castellví, i des de llavors ha realitzat exposicions individuals a la Galeria Bronda i al Pori Art Museum de Finlàndia, a Axis Art Gallery al Canadà, i al Temple Romà de Vic entre altres. La seva obra ha sigut seleccionada al Premi de Pintura de la Fundació Vila Casas, a fires com Art London Contemporary, ForoSur 2010 i Art Innsbruck entre altres. Des de 2016 presenta la seva obra a la galeria Quadern Robat a Barcelona.

Més informació

https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats/detalldelevent/2879/-/exposicio-gairebe-tots-els-fragments

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!