La Directora de Protecció Civil, Marta Cassany, visita el Port de Tarragona

La Directora de Protecció Civil, Marta Cassany, visita el Port de Tarragona
13 Ene
2023

Es tracta del primer contacte amb la nova presidència de l’APT de Saül Garreta

La Directora de Protecció Civil, Marta Cassany, ha visitat avui el Port de Tarragona en el que és un primer contacte amb el nou president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta. Aquesta visita institucional ha permès a la Directora de l’ens conèixer de primera mà les instal·lacions portuàries i els seus protocols de seguretat i d’actuació en la que és una infraestructura clau per al territori. La Directora de Protecció Civil, Marta Cassany ha estat acompanyada d’Eli Llombart, Directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Sergio Delgado, Subdirector General de Protecció Civil i Imma Solé, Subdirectora General de Protecció Civil. Durant la visita s’ha visitat la nova sala d’emergències allotjada a la Seu Institucional que compta amb les últimes novetats tecnològiques del sector per facilitar la presa de decisions per a la gestió d’emergències.

Model Port Tarragona de Gestió d’Emergències

El “Model Port Tarragona de Gestió d’Emergències” és el resultat de la feina d’automatització de procediments; formació, entrenament i exercicis; coordinació d’efectius i creació d’infraestructures, per millorar la comunicació, coordinació i presa de decisions en emergències o altres possibles situacions crítiques. El “Model Port Tarragona de Gestió d’Emergències” és una iniciativa pionera a nivell de Catalunya i de tot l’Estat espanyol que ha rebut l’aval d’una certificació de Gestió d’Emergències basat en la norma internacional ISO 22320 que certifica que el PAU (Pla d’Autoprotecció del Port de Tarragona) compta amb els més als estàndards de qualitat en el sistema de presa de decisions, procediments i protocols per a una bona gestió de les emergències. El Port de Tarragona és l’únic port de l’Estat en tenir aquesta certificació. Aquest model de gestió d’emergències és fruit del treball i l’estreta cooperació del Port de Tarragona amb els Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Parcs Químics de Seguretat, Capitania Marítima, entre d’altres, durant els darrers anys i que s’ha traduït en diversos acords i convenis de cooperació:

- Conveni Port - Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest conveni signat entre el Port de Tarragona i Bombers de la Generalitat amb l’objectiu de col·laborar per a la prestació dels serveis de prevenció i extinció d’incendis i salvaments en l’espai portuari. Signat a l’agost de 2019, per valor d'1,6 milions d'euros i per un període de quatre anys, inclou la compra de material especialitzat i, entre altres temes, el protocol d’intervenció dels Bombers de manera coordinada amb els equips d’intervenció propis del Port, en cas de qualsevol mena de salvament i rescat de persones, en zona terra o en vaixell.

- Maritime Incident Response (MIR). Fruit d’aquesta col·laboració pionera entre el Port de Tarragona, Bombers i Salvament Marítim en la gestió d’emergències va néixer l’acord entre el Departament d’Interior i la Societat de Salvament i Seguretat Marítima (SASEMAR) per la col·laboració i coordinació de les actuacions conjuntes en la resolució d'incidents marítims (MIRG), aprovat el febrer passat.

- Integració del Port a la Xarxa RESCAT. En la mateixa línia que els anteriors convenis, amb l’objectiu d’una major coordinació i millor resolució d’emergències el febrer de 2022 es va formalitzar el conveni amb el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per a l’adhesió del Port de Tarragona a la Xarxa RESCAT de radiocomunicacions i d’emergències i seguretat de Catalunya, el qual representa una millora en la connectivitat en casos d’emergències amb els equips intervinents de la Generalitat de Catalunya, amb una inversió de 250.000 euros.

Més informació a: https://www.porttarragona.cat/ca/port/seguretat-integral

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de Vaixells

Situación de Vaixells

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!