Agenda de actividades

70 TARRAGONINES I TARRAGONINS DAVANT LA CÀMERA

   Desde jueves, 20. diciembre 2018
Hasta domingo, 17. febrero 2019

 

logo_tinglado1.jpg

 

Generalment, difondre la nostra imatge és signe de distinció, satisfà la nostra vanitat i ens permet fugir del trist i vulgar anonimat.

En el món occidental més evolucionat, el retrat s’imposà amb força. En un principi, per a plasmar algunes de les grans ocasions, com deixar constància gràfica del nou president del país o bé del nou director general d’una gran empresa. També com a testimoni gràfic d’un enllaç reial, d’un nou campió, d’un destacat científic, d’una gran catàstrofe, d’un malfactor en cerca i captura o, senzillament, per a satisfer l’ego personal del patriarca d’una gran nissaga, fent-se retratar amb tots els membres de la família, reunint al seu voltant fins a tres o quatre generacions.

En l’actualitat, el retrat (i afinant encara més, l’autoretrat) ha esdevingut una pràctica diària, multitudinària, reiterativa, innecessària i, fins i tot, tòpica, doncs s’ha creat la necessitat quasi peremptòria d’immortalitzar determinats moments (cada cop en més quantitat i, lamentablement, intranscendents i poc significatius) i donar-los a conèixer a través de les múltiples xarxes socials existents. Lluny queda, segons sembla, la por que el retrat ens llevi l’ànima doncs, ans al contrari, pel que es veu, aquesta pràctica actua de forma totalment inversa, almenys, entre les noves generacions.

Malgrat aquests prejudicis, val a dir que pràcticament l'autor no ha trobat cap objecció a l’hora de tirar endavant aquest projecte fotogràfic. La selecció dels models no ha estat feta sota cap pressió ni tampoc per interessos més o menys pràctics. Aquesta galeria de retrats ha estat confeccionada amb la condició que les persones que la componen formin part de l'entorn d'Albert Saludes, o que els hagi conegut durant la seva vida. En altres paraules: repassant la seva agenda, de la A a la Z. La seva diversitat i procedència tenen en comú que són majoritàriament tarragonins (tot i que alguns ho són d’adopció) però tots ben arrelats i amb una presència pública més o menys notòria depenent de la seva ocupació.

 

 

L'exposició s'inaugurarà el dijous 20 de desembre a les 19 hores.
Visitable  del 20 de desembre de 2018 al 17 de febrer de 2019 ENTRADA LLIURE

Localización 

Tinglado 1
Moll de Costa
Tarragona
Catalunya
43004
Espanya
977 259 400
http://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/moll-costa

 

 

 

id: 630

 

 

Aviso de circulación

Sin eventos

Próximas actividades Puerto y Ciudad

12 Junio 2021
11 Julio 2021
Exposició | Mostra d'Art emergent local. Composición X
Refugi 1
19 Junio 2021
20 Junio 2021
Mostra artística EXPRESSA'T
Tinglado 1
22 Junio 2021
25 Julio 2021
Exposició ''Quan l'aigua i el color dibuixen' | Lala Aloguín
Tinglado 1