Atrás

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z #

Items starting with L

LA GUERRA SECRETA DEL MEDITERRANI. SUBMARINS ALEMANYS I VAIXELLS ALIATS A LA COSTA DE TARRAGONA (1914-1918)

LA GUERRA SECRETA DEL MEDITERRANI. SUBMARINS ALEMANYS I VAIXELLS ALIATS A LA COSTA DE TARRAGONA (1914-1918)

Treball que recupera la història que envoltà les accions de la guerra dels submarins, identificant i localitzant els vaixells enfonsats al litoral tarragoní durant la I Guerra Mundial.
LA JUNTA DE SANIDAD DEL PUERTO DE TARRAGONA, AÑO 1771.

LA JUNTA DE SANIDAD DEL PUERTO DE TARRAGONA, AÑO 1771.

Visió global sobre l’inici de la creació de la Junta de Sanitat, entitat que va donar assistència sanitària a les embarcacions que atracaven al Port de Tarragona.
La mar de Tarragona (al segle XVI)

La mar de Tarragona (al segle XVI)

Els autors del present treball anteriorment han publicat estudis sobre la gent de mar de Tarragona dels segles XVII i XVIII, però en aquest treball del segle XVI ells mateixos ens adverteixen que “en aquesta ocasió no ens limitem només a la realitat dels homes de mar (pescadors, mariners i mestres d’aixa) sinó que ho ampliem a tot el que té a veure amb la mar tarragonina.

Com en els dos llibres precedents, considerem tant el que està relacionat amb Tarragona com amb Tamarit per tal com ambdós municipis, encara que en el Cinc-cents eren independents entre si, ara constitueixen una mateixa unitat municipal.

Per elaborar el present estudi ens hem servit de la documentació referida a Tarragona i Tamarit que serven els arxius Històric Arxidiocesà (Parròquia de Santa Maria de la Catedral i Parròquia de Santa Maria de Tamarit), Històric de la Ciutat de Tarragona i Històric de Tarragona, així com dels llibres i articles relacionats a l’apartat de la bibliografia”.

LA MARINA DE TARRAGONA EN EL SEGLE XIV. LA SEVA RELACIÓ COMERCIAL AMB MALLORCA.

LA MARINA DE TARRAGONA EN EL SEGLE XIV. LA SEVA RELACIÓ COMERCIAL AMB MALLORCA.

Treball exhaustiu sobre la relació comercial entre Tarragona i Mallorca, amb detall dels personatges que foren possible aquesta relació comercial. Guanyador del “III Premi d’Investigació Port de Tarragona”
LA PART ALTA DEL CENTRE HISTÒRIC DE TARRAGONA.

LA PART ALTA DEL CENTRE HISTÒRIC DE TARRAGONA.

Recull de documents elaborats al llarg dels treballs previs a la redacció del Pla Especial d’ordenació urbanística de la Part Alta del centre històric de la ciutat i que ofereix una imatge gràfica total de l’estat de l’edificació civil (1981-82, 1986-88).
LA PLAÇA DELS CARROS

LA PLAÇA DELS CARROS

El centre antic de la Part Baixa se situà a la plaça formada a la cruïlla dels actuals carrers Reial i Rebolledo. En el plànol de 1797, és perfectament visible el que es coneix per plaza del Puerto, amb un seguit d’edificis notables: la Duana, els magatzems de la Sal, el nou i el vell, altres magatzems, i cases particulars.

La nostra plaça dels Carros encara no existia, en el seu lloc es representa un turó que baixa fins al mar formant un roquer retallat. El camí en diagonal de Llevant és el que porta a Barcelona. La connexió amb la Part Alta se situa aproximadament a l’actual carrer dels Rebolledo. La plaça ha estat, de sempre, un espai important dins la geografia urbana de Tarragona. Un dels indicadors més visibles és la diversitat i la quantitat de noms que ha tingut.

Ben aviat es va conèixer com la plaza del Muelle del Puerto, que encara apareixerà en documents de 1848. El nom popular, dels Carros, no necessita justificació: els carros s’hi agrupaven per anar cap al port. En tallar l’accés a les vies del tren, les cues es van fer encara més i més llargues, tot esperant l’obertura del fatal pas a nivell.

LA PROTECCIÓN INTERNACIONAL DE LAS MINORÍAS

LA PROTECCIÓN INTERNACIONAL DE LAS MINORÍAS

Anàlisi de l’estatut jurídic internacional de les minories ètniques, nacionals, religioses i lingüístiques des d’una triple perspectiva: històrica, normativa i institucional. Qüestions que obliguen a repensar el Dret Internacional modern i les seves institucions.
LA RIUADA DE 1994

LA RIUADA DE 1994

L'octubre de 1994 va tenir lloc una important riuada del Francolí; ens en parla abastament el llibre del Ricard Lahoz, que amb el seu bon fer periodístic ha pogut reconstruir el relat dels fets a partir de testimonis escrits i gràfics però, sobretot, a partir de la memòria oral, entrevistant a persones que ho van viure.
<<  1 [23 4  >>  

Últimas publicaciones

Próximas actividades en el Archivo

   Servicio de publicaciones

     publicacions@porttarragona.cat

   977 259 400 | Ext. 5003

 

   Archivo del Port

     arxiu@porttarragona.cat

    977 259 400 | De Ext. 5001 a  5006

      Dónde está el Archivo del Puerto y el Servicio de Publicaciones