El Festival Tau de Tarragona oferirà 2 concerts als espais del Moll de Costa i Serrallo

El Festival Tau de Tarragona oferirà 2 concerts als espais del Moll de Costa i Serrallo
13 Jun
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

TAU és un cicle de concerts que duu la música antiga a llocs emblemàtics de la ciutat

La tercera edició del Festival Tau de Tarragona tindrà lloc el 14, 15, 21 i 22 de juny oferint 4 concerts

La tercera edició del Festival de música antiga de Tarragona TAU es durà a terme els dies 14, 15, 21 i 22 de juny amb 4 concerts de música antiga. El primer i el darrer concert tindran lloc a espais de la façana marítima del a ciutat. Concretament el primer, 14 juny a la Pèrgola del Serrallo, i el darrer el 22 de juny al Tinglado 1 del Port de Tarragona. El primer concert serà de caràcter gratuït, per a la resta de concerts ja es poden comprar les entrades a www.tautarragona.com

Programació

14 juny 21:30h concert gratuït | Pèrgola Serrallo | Hirundo Maris, La Rosa dels Vents

Cançons de mars i oceans, de gent de mar i viatgers, a través de països i segles. Arianna Savall i Petter Udland Johansen van fundar Hirundo Maris el 2009, conjunt especialitzat en música antiga des de l'edat mitjana fins el barroc, creació pròpia i early fusion. La Rosa dels Vents és un viatge musical per costes i oceans, una oda a la gent de mar i viatgers de l'antiguitat i dels temps moderns, un viatge d’esperances i somnis.

La Rosa dels Vents apunta a tots els punts cardinals, que abasten les diverses cultures i llocs de la terra en el seu moviment. Al mateix temps, pot ser un símbol dels viatges interiors de l’ànima humana que pot apuntar a totes les direccions i llocs de la vida.

15 juny 21:30h amb entrada | Claustre de la Catedral de Tarragona | Marta Mathéu ‘InCanto’

Un viatge musical que comença a la Catedral de Tarragona al segle XVIII, amb un himne a Santa Tecla recuperat expressament per aquesta proposta. A partir d’aquesta obra la veu de Marta Mathéu i el grup instrumental que l’acompanya, seguirà l’estela de la històrica polèmica que es va viure en aquell segle sobre si la música italiana havia d’influir en l’estètica musical de la Península.

En el mateix programa podrem escoltar altres obres del barroc català i també les magnífiques i poc conegudes Lamentacions de Francesco Durante.

21 juny 21:30h amb entrada | Catedral de Tarragona | Camerata Patrimonio Sonoro, Evocacions instrumentals

El cicle TAU va fer una convocatòria oberta a joves intèprets de música antiga. D’entre totes les propostes rebudes, la de Camerata Patrimonio Sonoro ha estat l’escollida per participar, per primera vegada, en el cicle TAU - Música Antiga a Tarragona.

El talent d’aquest tres músics ens guiarà per la música instrumental de mitjan segle XVI i fins a les sonates de marcada influència operística del primer terç del segle XVIII, passant per les canzoni experimentals del primer Barroc, i la profusa elaboració de les disminucions durant el Renaixement.

22 juny 21:30h amb entrada | Tingaldo 1 Moll Costa | Ensemble O Vos Omnes

L’Ensemble O Vos Omnes, el grup de música antiga qui des del Camp de Tarragona ha aconseguit destacar entre les millors programacions del país, ens proposa l’audició de dues importants obres: la Cantata Christ lag in Todesbanden, BWV 4 de J. S. Bach i la cèlebre Membra Jesu Nostri de D. Buxtehude.

L’any 1705, un jove Johann Sebastian Bach feia una caminada de més de 400 quilòmetres per poder escoltar el gran organista de Lübeck, Dieterich Buxtehude. Aquest programa rememora aquest viatge, que potser va suposar l’inici del final del període barroc.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona