Port Tarragona i APPORTT participen conjuntament en el projecte DALI, per l’obtenció d’ajudes Europees del programa Interreg Euro-MED 2021-2027

Port Tarragona i APPORTT participen conjuntament en el projecte DALI, per l’obtenció d’ajudes Europees del programa Interreg Euro-MED 2021-2027
06 Jun
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El projecte DALÍ es centra en la descarbonització dels Ports de la mediterrània i es preveu que el Port Tarragona pugui accedir a ajudes entre 500.00 i 700.000 euros

El pressupost total del programa Interreg ascendeix a uns 294 milions d'euros per al període 2021-2027

El Programa reuneix socis de 69 regions de 14 països de la Mediterrània amb un objectiu comú: una societat climàticament neutra en benefici dels seus ciutadans.

El Port Tarragona i l’Agrupació per a la promoció del Port de Tarragona (APPORTT) presenten, de forma conjunta, dos projectes per a l’obtenció d’ajudes econòmiques europees del programa Interreg Euro-MED 2021-2027, el pressupost total del programa ascendeix a uns 294 milions d'euros per al període 2021-2027. Dins del Interreg Euro-MED, el projecte DALÍ es centra en la descarbonització dels Ports de la mediterrània i està liderat per l’agència de cooperació francesa AVITEM, que pretén transmetre la voluntat política de contribuir a la creació d'una comunitat de desenvolupament sostenible i solidari a escala mediterrània. Es calcula que des de Tarragona, amb els projectes presentats, es pugui accedir a ajudes d’entre 500.000 i 700.00€.

En el projecte DALÍ hi participen els Ports de Aqaba (Jordània), Izmir (Turquia), Marsella (França) i Tarragona (Catalunya), que és l’únic ho fa presentant dos projectes, un per part de l’APT i l’altre per part d’APPORTT. Es calcula que des de Tarragona amb els projectes presentats, es pugui accedir a ajudes d’entre 500.000 i 700.00€.

Més enllà de les importants ajudes a les que enguany es pot accedir, pel Port de Tarragona és important tenir l’oportunitat d’entrar en el circuit d’ajudes del Interreg Euro-MED, tenint en compte la clara aposta del Port de Tarragona per la seva electrificació, descarbonització i la implantació de les energies renovables dins del seu recinte.

Primer projecte | Captura de C02 amb hàbitats marins artificials

El projecte de l’APT té com a objecte l’establiment d’una ANELLA BLAVA en aigües del Port de Tarragona, i es basa en la implementació de solucions basades en la natura com a mesures compensatòries d’emissions contaminants com el diòxid de carboni, i la generació d'hàbitats artificials, per facilitar la colonització d’organismes marins fixadors de carboni. Identificant les zones òptimes del Port per instal·lar les estructures artificials tenint en compte la compatibilitat amb altres activitats portuàries.

Construir 25 estructures artificials verticals i 8 Seabed Units que possibiliten la repoblació d’espècies que compleixen funcionalitats ecològiques de captació de carboni com la Posidònia o la Cymodocea nodosa.

Segon projecte | Creació d’una Oficina Tècnica de transició energética

APPORTT és conscient de la necessitat d’incorporar múscul i talent en forma de capital humà per fer front als reptes que la descarbonització planteja al Port de Tarragona i als seus concessionaris, sense oblidar que aquestes infraestructures formen part d’un ecosistema que engloba els polígons petroquímics i la mateixa ciutat de Tarragona. És per això que el projecte es centra en la creació d’una oficina de Transició Energètica.

S’identifica com a imprescindible la creació d’aquesta oficina, amb estreta col·laboració del Port de Tarragona per realitzar un acompanyament als concessionaris, i a qui pugui tenir interès, teixint una estratègia conjunta cap la descarbonització. Aquesta oficina té com a objectiu donar suport preferentment al Port de Tarragona i a les empreses concessionàries en la transició cap a una economia descarbonitzada i un model energètic més sostenible de desplegament de renovables, i que alhora faci augmentar la competitivitat econòmica de la zona, fent valer el concepte de sobirania energètica.

Què es el programa Interreg

El programa Interreg Euro-MED dóna suport a la cooperació a través de les fronteres mediterrànies, i es donen ajudes a projectes desenvolupats i gestionats des d’administracions públiques, passant per universitats, organitzacions privades, i fins a projectes promoguts per la societat civil.

El Programa reuneix socis de 69 regions de 14 països de la Mediterrània amb un objectiu comú: una societat climàticament neutra en benefici de la seva ciutadania.

Durant el període 2021-2027, es pretén fer que la regió mediterrània sigui més resilient i més ecològica, millorant també, la governança entre els seus grups d'interès.

El pressupost total del programa ascendeix a uns 294 milions d'euros per al període 2021-2027.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona