Entra en servei l’embarcació de la policia portuària de Tarragona després de dos mesos de reparacions

Entra en servei l’embarcació de la policia portuària de Tarragona després de dos mesos de reparacions
12 Feb
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La Llampuga U és el vaixell de patrulla de la policia del Port de Tarragona

La seguretat, la vigilància portuària i el control de documentació són les principals tasques d’aquest servei policial

Aquest divendres passat va entrar en servei l’embarcació ‘Llampuga U’, després de dos mesos de reparacions. L’Autoritat Portuària de Tarragona (APT) ha restablert el servei de vigilància i seguretat de la zona de domini públic del Port de Tarragona que presta normalment l’embarcació ‘Llampuga U’. L’embarcació és l’encarregada de mantenir la vigilància i la seguretat a la làmina d’aigua del Port, tant interior com en la zona de fondeig per prevenir tot tipus d’accident dins d’aquest àmbit. El pressupost total de les reparacions ha estat de 45.033,78 euros (amb IVA inclòs).

La entrada en servei de ‘Llampuga U’ L’embarcació ha estat durant dos mesos en dic sec complint tasques de manteniment del casc, és a dir, obra viva i obra morta. L’obra viva és la superfície submergida d’un vaixell, la part del casc que, de forma permanent o amb la màxima càrrega admissible, està submergida. D’altra banda, es considera obra morta la part del casc que està fora de l’aigua, de forma permanent, quan el vaixell està en plena càrrega.

Durant aquests dos mesos s’han realitzat diversos treballs. Aquests són, el pintat de la part superior del casc (22,28m2), el pintat de la superestructura (10,03m2) i la renovació de massilla d’ambdues obres fins a un 2% de l'àrea total; l’aplicació de la pintura antilliscant a la zona de la coberta (28,57m2) i la renovació de sikafex en juntes de coberta; el subministrament i la col·locació de vinils segons la disposició actual; el desmuntatge i muntatge de fittings per les tasques de pintura i de l’estructura scaffolding, així com la instal·lació de sistemes diversos en l’estructura scaffolding; serveis d’escar hissada, tacada i avarada; i la confecció i col·locació d’una funda protectora pels vidres del pont de comandament. El muntant econòmic de totes les tasques realitzades és d’un total de 45.033,78 euros (IVA inclòs).

Policia Portuària

La Llampuga U és un dels mitjans materials més importants en el desenvolupament de les tasques de vigilància i seguretat de la Policia Portuària de Tarragona. La tripulació de l’embarcació que realitza aquestes tasques de protecció portuària dona resposta a les possibles demandes d’altres departaments de l’APT, com medi ambient i operacions, entre d’altres.

El Cos de la Policia Portuària és un cos de policia administratiu professionalitzat i compromès amb la protecció del port i de la ciutadania. Participa activament vetllant per la seguretat integral de les instal·lacions portuàries i de l’entorn port-ciutat. A més, és un equip que treballa coordinat i, moltes vegades en col·laboració, amb altres cossos i equips de professionals com Capitania Marítim, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana, Bombers del Parc Químic del Port, Bombers de la Generalitat, Salvament Marítim, Protecció Civil i Sanitat Exterior.

El cos de la Policia Portuària del Port de Tarragona ha executat gairebé 20.000 actuacions, principalment, serveis duts a terme en l’àmbit de la protecció portuària, trànsit, proximitat i comunitat portuària, atenció ciutadana i posant de manifest la seva rellevància en l’ajuda i assistència a la ciutadania.

Des dels seus inicis, ha donat suport i gestió a les autoritzacions de transports especials, és a dir, ha assistit operacions que necessiten la seva col·laboració des de l’entrada del recinte portuari fins al seu destí, i viceversa. També gestiona controls de trànsit i d’abandonaments de vehicles.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors