APPORTT, Port Tarragona i StartSud Studio presenten el projecte “Blue Innovation Hub”

APPORTT, Port Tarragona i StartSud Studio presenten el projecte “Blue Innovation Hub”
19 Ene
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El projecte crearà un ecosistema per a la generació d’empreses innovadores a l’entorn de l’economia blava

El projecte impulsa 2 iniciatives innovadores en matèria de sostenibilitat i formació

APPPORT i el Port de Tarragona han presentat avui un projecte per impulsar la innovació i l’emprenedoria vinculades a l’economia blava.  Aquest projecte sota el nom de Blue Innovation Hub busca afavorir un entorn propici per a la generació i la implementació d'iniciatives innovadores, la creació d’un ecosistema empresarial sòlid i l’impuls al desenvolupament territorial.

La sala de premsa Josefina Castellví de la seu Institucional del Port de Tarragona ha estat escenari avui de la presentació del projecte Blue Innovation Hub. El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Saül Garreta, ha estat el primer en el torn de paraula destacant que “l’economia blava té com a objectiu promoure un desenvolupament social i econòmic sostenible a través de la gestió responsable dels recursos marins i costaners”. Garreta també ha explicat que “l’economia blava és una oportunitat per a la creació de valor afegit a través de la innovació i la sostenibilitat, i té un paper clau en el futur del port i del territori.”

Per la seva part, Marc Roca, gerent d’APPORTT, remarcava com la col·laboració públic-privada i la comunitat portuària han estat claus per al desenvolupament d’aquest projecta. En aquest sentit, s’ha destacat la importància d’APPORTT, que està ampliant les seves àrees de col·laboració amb les empreses del Port de Tarragona. Roca destacava com “a través de la promoció, la innovació, l’energia i els serveis a les empreses, APPORTT està impulsant projectes empresarials locals i l’atracció d’empreses.”

Per últim Marc Arza, soci de StartSud Studio, ha subratllat la importància del Blue Innovation Hub, “aquest projecte  té com a objectiu impulsar projectes empresarials locals i l’atracció d’empreses de fora”. Arza, a més, ha presentat els projectes que ja estan en marxa, com son Blue Port Leaders i Detectics.

Blue Innovation Hub

El projecte de Blue Innovation Hub busca afavorir un entorn propici per a la generació i la implementació d'iniciatives innovadores, la creació d’un ecosistema empresarial sòlid i l’impuls al desenvolupament regional.

Entre els objectius més concrets del projecte hi ha la creació d’startups vinculades a l’economia blava, l’atracció i acceleració d’startups del sector, l’emprenedoria corporativa, la continuïtat del projecte Som-Innport i la generació i dinamització d’aquest ecosistema.

Aquest desenvolupament de programes intensius de creixement per a empreses emergents vinculades a l’economia blava anirà de la mà de convocatòries semestrals incorporant mentoratge, espais de treball, formació especialitzada, suport en el desenvolupament de pilots i models de negoci sostenibles i accés a xarxes d'inversors.

Tot i que el projecte està enfocat a al creació d’empreses, també tindrà una vessant de corporate venturing (combinació dels avantatges d'una gran empresa, amb la innovació i la motivació d'una startup). Es tracta d’una proposta orientada a empreses consolidades de l’ecosistema portuari i d’economia blava per al desenvolupament de nous projectes, productes i serveis. La metodologia startup permet testar i validar idees amb menys inversió, menys temps i menys risc

Transició energètica al Port

Una línia estratègica del Port de Tarragona ha estat  capitanejar i adoptar un rol impulsor i socialitzador en la implantació de noves energies renovables. Aquest lideratge és resultat del compromís, la voluntat i la responsabilitat de les institucions públiques, i de la voluntat  de que el Port i el Camp de Tarragona esdevenir centre per a la transició energètica i la descarbonització de Catalunya.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha impulsat diferents projectes en aquest sentit com la creació d'un pol transversal i interdisciplinari per al foment de l'Hidrogen Verd i les energies renovables acollint la seu nacional de la Vall de l'Hidrogen de Catalunya i la seu territorial de l'Energètica de Catalunya, juntament amb APPORTT, l'associació d'empreses de la comunitat portuària.

En aquest sentit, Port Tarragona també està impulsant l'increment dels punts de generació d'energia fotovoltaica, la descarbonització de l'activitat portuària amb l'electrificació de molls i la reducció d'emissions de l'activitat de creuers.

L’Economia Blava

L’economia blava és aquella que engloba les activitats econòmiques relacionades amb els mars i els  oceans i els mars, que són compatibles amb la preservació dels ecosistemes marins i que promouen un desenvolupament social i econòmic sostenible. Aquest desenvolupament s’aconsegueix a partir d’activitats econòmiques vinculades als camps aquàtics que són compatibles amb la preservació dels ecosistemes marins i que promouen un desenvolupament social i econòmic sostenible.

Els sectors que contribueixen a l’Economia Blava són: l’energia blava, que consisteix en una font d’energia renovable i constant amb un baix impacte ecològic; els recursos minerals marins, d’on s’extreuen els hidrocarburs per explotar l’obtenció de petroli i gas natural; l’aqüicultura, que es defineix com una activitat dirigida a produir i fer créixer els organismes aquàtics en el seu medi; el turisme, tant el costaner com el creuer; i la biotecnologia blava, encarregada d’explorar i explotar els diversos organismes aquàtics per desenvolupar nous productes

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors