Port Tarragona instal·la una plataforma de sauló per a la gavina corsa

Port Tarragona instal·la una plataforma de sauló per a la gavina corsa
11 Ene
2024

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’una mesura de compensació ambiental per seguir garantir espais idonis per la reproducció d'aquesta espècie

L’Autoritat Portuària de Tarragona dedica recursos econòmics i humans per fer seguiment i protegir les zones de nidificació

El Port de Tarragona ha instal·lat una plataforma de sauló per a garantir espais idonis per a la reproducció de la gavina corsa. Es tracta d’una mesura de compensació ambiental per seguir garantir espais idonis pera la nidificació d’aquesta espècie i que a la vegada no interfereixi en el desenvolupament de l'activitat portuària.

La situació d'aquesta plataforma a dàrsena del riu Francolí, al moll de la Química. Més concretament s'ubica en la franja de terreny existent entre l'escullera i el tancament perimetral i compta amb uns 2 m d'ample i 210 m de llarg.

Per a la construcció d’aquesta plataforma es va realitzar una desbrossada de la vegetació i neteja de la zona. Un cop retirades les restes de la desbrossada, es va dur a terme l’estesa de sauló en aquesta franja. Finalment s'ha col·locat un tancament metàl·lic per impedir l’accés animals depredadors. El pressupost per realitzar aquesta plataforma ha estat de 26.000€ (IVA inclòs)

Evolució de la gavina corsa al Port Tarragona

Any rere any, el Port de Tarragona dedica recursos econòmics i humans per fer seguiment i protegir les zones de nidificació des que apareixen els primers nius (mitjans de febrer) fins que marxen els últims polls (es preveu a mitjans de juliol). Després, la majoria d'exemplars abandonen les colònies quan acaba el període de cria.

Les primeres dades que es tenen al Port són de l’any 2013 amb un total de 18 nius i 16 polls anellats. Des de llavors la presència d’aquestes aus ha estat augmentant considerablement fins a arribar, durant l’any 2019, als 1.043 nius d’un total de 3.555 a tot Catalunya i 350 polls anellats.

L’any 2023 es van comptabilitzar 651 nous nius de gavina corsa al Port de Tarragona, una dada que representa un 48,7% d'augment amb relació a l'any 2022.

Una espècie ‘vulnerable’

La gavina corsa compta com a espècie vulnerable dins del llistat d’espècies redactat pel Servidor d’Informació ornitològica de Catalunya. Inicialment, niava a illots mediterranis i després va colonitzar els anys 80 el Delta de l’Ebre, que va arribar a acollir més de dos terços de la població mundial i un màxim de 15.396 parelles l’any 2006. Posteriorment, per un cúmul de circumstàncies, la població es va fragmentar i l’espècie va colonitzar alguns ports.

Actualment, s’ha aconseguit una certa estabilització de la població a Catalunya al voltant de les 3.500 parelles el 2021, però encara queda recorregut per tal d’aconseguir un estat favorable per a la conservació a llarg termini.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors