L’ICAT i el Port de Tarragona celebren la X Jornada de Dret Portuari

L’ICAT i el Port de Tarragona celebren la X Jornada de Dret Portuari
04 Dic
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La jornada, oberta i gratuïta a l’alumnat de la Universitat Rovira i Virgili, s’ha pogut seguir de forma presencial o en línia

La trobada ha consistit 4 ponències i 4 espais ‘col·loquis’

La iniciativa permet aprofundir en l’especialització i actualització de coneixements dels professionals del Dret Portuari a Tarragona

Com cada any, el Port de Tarragona i l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Tarragona (ICAT) han celebrat a la Sala d’Actes d’ICAT, la X Jornada de Dret Portuari de Tarragona. La trobada s’ha celebrat aquest divendres, 1 de desembre, en una sessió que ha començat a les 9:00 del matí amb unes paraules de benvinguda del president del Port Tarragona, Saül Garreta i del vicedegà del Col·legi d’Advocacia de Tarragona, Julio de Parellada. Es tracta d’una trobada, en format presencial i també en línia, que ha comptat amb 4 ponències i 4 espais col·loquis on s’ha tingut l'oportunitat d'intercanviar coneixements, reflexionar sobre els desafiaments i oportunitats que enfronta el sector portuari, i explorar noves tendències i innovacions. Les jornades promouen el diàleg el coneixement per a enfortir les bones pràctiques portuàries.

Tots dos han reconegut i s’han mostrat molt satisfets per la celebració de la desena edició d’aquesta jornada que dona la possibilitat d’actualitzar permanentment els continguts d’una matèria tan específica per als col·lectius de professionals relacionats amb el Dret Portuari a Tarragona. El president del Port, Saül Garreta, ha agraït i ha destacat “la gran tasca acomplerta conjuntament entre l’ICAT i els Serveis Jurídics del Port Tarragona per consolidar aquesta jornada de primer nivell a la ciutat i que aquest 2023”, atès que s’ha assolit la desena edició. També ha ressaltat com aquesta trobada promou el diàleg i el coneixement per a enfortir les pràctiques portuàries que ha qualificat com “una travessia d'aprenentatge i col·laboració”.

Garreta ha reconegut “la complexitat jurídica que té la gestió de l’Autoritat Portuària i la necessitat de comptar amb els millors professionals del dret portuari per fer avançar els projectes que el Port i el territori necessiten”. Ha finalitzat la seva intervenció agraint a totes les persones assistents a l’acte el seu compromís per ampliar, reforçar i potenciar els coneixements dels experts en Dret Portuari. Per la seva part, el vicedegà del Col·legi s’ha mostrat “molt satisfet i orgullós de consolidar unes jornades on es donen cita professionals formats i especialitzats, advocacia del dret portuari, estudiants i persones interessades en aquest vessant del dret”.

Continguts

Després de la inauguració, ha arribat el torn de les ponències. La primera sota el títol ‘El procediment d'aprovació dels plecs de prescripcions particulars dels serveis portuaris i per a la seva modificació’ a càrrec de l’advocat de l’Estat cap en l’Advocacia de l’Estat a Tarragona i vocal del consell d’administració del Port Tarragona, Guillermo Leiva.

La segona ponència ha començat a les 10:30h i l’ha pronunciada Jaime Odena, cap d’àrea de domini Públic de Ports de l’Estat, una exposició sota el títol ‘El procediment per a la determinació del valor dels terrenys i les aigües del port a l'efecte de la taxa d'ocupació”.

Després d’una breu pausa ha començat la tercera exposició a càrrec de l’advocat en l’àrea Jurídica de Ports de la Generalitat, Lluís Boada, ponència vers ‘Criteris de transparència en la gestió portuària’.

Per finalitzar el torn de les ponències, ‘La fiscalitat autonòmica sobre els grans vaixells’ ha estat a càrrec de José Antonio Morillo-Velarde, advocat de l’Estat i Cap de l’Assessoria Jurídica de Ports de l’Estat.

A més de les quatre ponències principals d’aquesta edició, la Jornada de Dret Portuari, han comptat amb quatre espais ‘col·loqui’ on els i les professionals de l’àmbit han pogut compartir i expressar els seus coneixements, experiències i reptes relacionats amb el dret portuari. En aquesta desena edició s’ha tingut el privilegi de comptar amb la participació de persones destacades, professionals i experts en la matèria.

La X Jornada de Dret Portuari de Tarragona ha estat clausurada, al voltant de les 14:00h i s’acomiada amb la certesa que aquestes trobades continuaran impulsant el desenvolupament i l'excel·lència en el dret portuari.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona