Presentació d’un conte il·lustrat per commemorar el centenari del rellotge del Port de Tarragona

Presentació d’un conte il·lustrat per commemorar el centenari del rellotge del Port de Tarragona
20 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Dimarts 21 de novembre, a les 18.30 hores, es presenta La gavina i el rellotge del Port amb textos de Rosalia Ciuró i il·lustracions d’Albert Asensio

El projecte, impulsat per l’Arxiu i el Servei de Publicacions del Port, es donarà a conèixer a la sala d’actes del Museu del Port

La sala d’actes del Museu del Port de Tarragona serà l’escenari de l’acte de presentació del conte La gavina i el rellotge el Port, demà dimarts 21 de novembre de 2023 a les 18.30 h. Hi assistirà el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, l’autora del text, Rosalia Ciuró i l’il·lustrador Albert Asensio.

La gavina i el rellotge del Port és un projecte que neix des de l’Arxiu del Port de Tarragona, amb l’objectiu de donar a conèixer als infants la història del rellotge del Port, del qual aquest any 2023 s’ha celebrat el seu centenari.

Des del Port de Tarragona s’han realitzat diverses actuacions per commemorar aquesta efemèride, com ara una exposició que es va poder veure al Tinglado 2 entre els mesos de juny i setembre titulada ‘El rellotge del Port. 100 anys’, o la presentació del llibre Un rellotge centenari (1922-2022). La torre rellotge del port de Tarragona de Ramon Aloguín i Coia Escoda; s’han organitzat també rutes guiades per explicar la seva història i les ‘Lectures de Mar’ que van tenir lloc l’1 de setembre, també van girar al voltant d’aquest element icònic del paisatge portuari.

El conte que es presenta pretén fer arribar al públic infantil, en un llenguatge entenedor i fàcil, que ha sabut plasmar a la perfecció Rosalia Ciuró, la història d’aquest element patrimonial del Port de Tarragona, acompanyada de belles il·lustracions de la mà de l’il·lustrador Albert Asensio.

Els autors

Rosalia Ciuró, nascuda a Torredembarra és diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la Universitat de Barcelona. La seva principal tasca dins el món de les biblioteques s'ha centrat en la direcció d'activitats pel foment de la lectura entre infants i joves. Ha publicat i il·lustrat diversos contes infantils, la majoria inspirats amb els paisatges i costums del Camp de Tarragona com Amb olor de romaní pels camins de Torredembarra. El 2022 va guanyar el III Premi de narrativa curta Far de la Torre-Torredembarra Actualitat.

Albert Asensio és un il·lustrador nascut a Horta de Sant Joan que va estudiar disseny gràfic a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona i després va realitzar un postgrau d'il·lustració i dos cursos de dibuix i pintura al Central Saint Martins College of Art and Design de Londres. L’any 2007 va començar a treballar com a il·lustrador per a editorials com Anaya, Joventut, Random House Mondadori, Teide, Cruïlla o Planeta i en diaris com La Vanguardia. Fins ara ha rebut un Laus de Bronze pel cartell de Fira Tàrrega 2010, un premi del Banc del Llibre de Veneçuela amb el llibre Kim de Rudyard Kipling, publicat per editorial Joventut, i tres Premis Junceda, per millor coberta de llibre, millor publicitat i millor il·lustració científica respectivament, així com el Premi llibreter l’any 2017 a millor àlbum il·lustrat amb El banc blau. El seu darrer treball ha estat l’àlbum il·lustrat i escrit per ell mateix En què somiava l’ós?

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona