El Tinglado 1 del Moll de Costa acull avui la inauguració d’una exposició fotogràfica de carrer

El Tinglado 1 del Moll de Costa acull avui la inauguració d’una exposició fotogràfica de carrer
07 Nov
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

A les 19 hores s’inaugura la mostra “Històries mínimes” de Teresa Fargas

La mostra restarà a l’espai cultural portuari fins al 10 de desembre

‘Històries mínimes’ de Teresa Fargas s’inaugura avui dimarts a les 19 hores al Tinglado 1 del Moll de Costa. Trenta-cinc fotografies de vida urbana conviden a fer una mirada directa a la quotidianitat del carrer, un mosaic d’escenes on la ciutat es mostra a través de la seva gent. La mostra es podrà contemplar fins al 10 de desembre

Després del periple per les comarques tarragonines, arriba al Moll de Costa l’exposició ‘Històries Mínimes’, trenta-cinc fotografies de vida urbana de Teresa Fargas, en una col·lecció de moments específics escollits d’un ampli ventall de lloc i cultures que tenen vida pròpia. La mostra s’inaugura avui a les 19 hores al Tinglado 1 del Port de Tarragona. Una mostra “entre una mirada directa, gairebé a boca de canó, i aquella que traspassa vidres, o que s’alimenta dels reflexos dels miralls dels carrers” segons Rafa Badia, editor gràfic, professor de fotografia i comissari de l’exposició.

L’artista té com a lema ‘La fotografia, la meva passió; el carrer, el meu lloc’ i en aquesta exposició es palesa la importància de capturar imatges de carrer davant de fer acolorides postals. Fargas no vol “col·leccionar estampes de façana sense fons, racons i persones convertides en estereotips mitjançant el recurs de les pells brunes i els colors saturats”.

Les imatges exposades permeten poder sentir els sons, sentir les aromes, la calor humida en la pell en una riquesa cromàtica on apareix, segons Badia “de manera justificada: l’energia, la vibració, l’aquí i l’ara d’unes existències encara allunyades de la fredor impol·luta que sembla haver devorat la nostra societat”.

Fargas, gràcies al mestratge en el maneig de la càmera, fa que cada imatge tingui “un mecanisme intern de precisió: els enquadraments i composicions articulen petits i efímers mons atrapats dins de les cantonades de les còpies fotogràfiques. Són històries mínimes amb les quals se’ns parla de la condició humana, que s’expressa a través dels rituals quotidians”.

Fotògrafa de carrer

Teresa Fargas Arbonès (Barcelona 1953) es va entusiasmar per la fotografia els catorze anys amb una antiga càmera Balda Baldinette dels anys cinquanta. Del blanc i negre va passar al color i després al digital, però no va ser fins a l’any 2010 quan es va graduar com a tècnica superior en Fotografia Artística per l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Posteriorment, va participar en els tallers de Fotografia de Carrer 2014-2023 impartit per Calle 35 a Girona, per Marcelo Caballero a Sarajevo, Porto, Cuba, Santiago de Compostel·la, Marràqueix i l’Índia, i per Josu Zaldíbar a Istanbul.

Paral·lelament, es va formar en diversos tallers: Llenguatge fotogràfic amb Camila de Maffei, Eugeni Gay i Isabel González, entre 2016 i 2017; Edició gràfica i narrativa visual per M. Rosa Vila, el 2017, i Conservació i identificació fotogràfiques al Museu Marítim de Barcelona el mateix any.

D’ençà de 2009 va iniciar ‘Una altra realitat’ fruit de la col·laboració en diversos projectes de cooperació per al desenvolupament de l’Amèrica Llatina a Besiers (2012), Ajuntament de Tarragona (2010), Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (2010), Hospital de Joan XXIII (2010), Biblioteca Amorós (2009) i l’Ajuntament de Vila-seca (2009).

També ha editat el llibre de fotografia Índia Rajasthan i diverses portades de llibres alhora que ha participat en Experiències de viatges, 20 anys. Nicaragua, Guatemala, el Salvador, Panamà i el Perú, editat pel Comitè de Solidaritat Óscar Romero.

D’entrada lliure, l’horari expositiu és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores, i els diumenges i festius, d’11 a 14 hores. La mostra restarà oberta fins al 10 de desembre de 2023.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona