El Port de Tarragona col·labora amb la desena edició del festival fotogràfic del territori SCAN

El Port de Tarragona col·labora amb la desena edició del festival fotogràfic del territori SCAN
05 Oct
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

SCAN exposarà ‘Talent Latent’ al Tinglado 2 del Moll de Costa, del 13 d’octubre al 26 de novembre i, el Teatret del Serrallo acollirà el 14 d’octubre ‘Full Contact’ una trobada d’artistes emergents i artistes consolidats

La inauguració d’enguany s’ha celebrat als jardins de la Casa Canals on el Port Tarragona ha assenyalat com aquest esdeveniment internacional és una immillorable oportunitat per al nostre territori.

La temàtica d’enguany ‘TRACES’ vol fer un homenatge a Tarragona i el seu mar, com l’espai fundacional on, al llarg dels segles, han interactuat una mescla de cultures diverses que han deixat les seves traces o empremtes

La programació del festival comença el 13 d’octubre i estarà activa fins al 26 de febrer de 2024

Aquest dijous 5 d’octubre diverses personalitats de la ciutat de Tarragona s’han donat cita, als jardins de la Casa Canals, per tal de dur a terme la inauguració i commemoració de la desena edició del festival fotogràfic SCAN. Enguany la temàtica està sota el vessant conceptual ‘TRACES’ on s’uneixen les traces inherents al mitjà fotogràfic i les traces de les cultures de la Mediterrània. La programació del festival comença el 13 d’octubre fins al 26 de febrer de 2024. https://www.scan.cat/es/programacion/ La desena edició vol remarcar tres apunts importants; per una banda, el reconeixement a Tarragona com ciutat que ha acollit l’SCAN durant deu anys, per altra banda, Tarragona i el Mediterrani com una suma de cultures i, finalment posicionar la fotografia com el rastre fefaent de quelcom que ha vist. SCAN exposarà ‘Talent Latent’ al Tinglado 2 del Moll de Costa, del 13 d’octubre al 26 de novembre i, el Teatret del Serrallo acollirà el 14 d’octubre ‘Full Contact’ una trobada d’artistes emergents i artistes consolidats.

El Port de Tarragona, conjuntament amb la Diputació i l’Ajuntament de Tarragona i, diverses personalitats de la ciutat han volgut acompanyar i col·laborar amb els i les responsables de l’organització del festival fotogràfic SCAN, que enguany compleix la seva desena edició. Als jardins de la Casa Canals, el grup responsable del festival, ha presentat la programació d’enguany i s’ha mostrat molt satisfet per consolidar un festival en què la fotografia té un paper fonamental en la construcció de testimonis i identitats.

El Port, representat per Xavier Fähndrich, director de Comunicació i Port Ciutat del Port Tarragona ha assenyalat, en el seu discurs, com la fotografia esdevé un mitjà visual poderós amb un impacte significatiu en la construcció de les societats contemporànies. Per aquest motiu, el Port està molt satisfet per poder participar i donar suport al festival Intenacional SCAN, una mostra que ens transporta per totes les vessants artístiques de la la fotografia, i també com a mitjà de comunicació i com a eina de construcció social de referència a la Mediterrània i, especialitzat per donar impuls als nous talents, així com explorar nous formats i camins expressius.

Fähndrich ha assenyalat la importància de SCAN i ha felicitat a tot l’equip responsable per la reputació, creació i consolidació d’un festival com és SCAN que ha posicionat a Tarragona com una regió culturalment activa, creativa, innovadora i, a la vegada defensant les expressions culturals i fomentant la producció cultural de casa nostra i d’arreu del món.

Exposició central

El Port Tarragona acull en el Tinglado 2 del Moll de Costa les fotografies de la selecció d’artistes de Talent Latent 2023. L’exposició Talent Latent s’inaugurarà el pròxim 13 d’octubre i romandrà oberta fins al 26 de novembre. https://www.scan.cat/seleccio-artistes-talent-latent-2023/

Per altra banda, el pròxim 14 d’octubre de 10 a 16 hores, el Teatret del Serrallo serà l’epicentre d’una trobada sota el títol ‘Full Contact’ on un grup d’artistes emergents, seleccionats pel festival SCAN, compartiran els seus projectes fotogràfics amb un grup d’experts del món de les arts visuals. https://www.scan.cat/seleccio-artistes-full-contact-2023/

El Port Tarragona col·labora amb el festival per tal d’ajudar a posicionar la demarcació de Tarragona com una regió culturalment activa, creativa, innovadora i amb qualitat de vida per a la ciutadania, valors incorporats en l’estratègia cultural i social de l’organisme tarragoní.

Programació

La programació, activa del 13 d’octubre fins al 26 de febrer de 2024, hi compta amb exposicions, tallers, photobooks, diàlegs, pòdcast, trobades etc. Per a més informació consulteu la pàgina oficial d’SCAN https://www.scan.cat/es/programacion/

Què és SCAN?

Scan és un festival amb la missió de promoure la fotografia com a disciplina de creació artística, com a mitjà de comunicació i com a eina de construcció social. Treballa per esdevenir un festival amb compromís social de referència a la Mediterrània, especialitzat per donar impuls als nous talents així coma explorar nous formats i camins expressius.

Es basa en 4 qualitats. Per una banda, la creativitat fomentant i explorant noves formes d’expressió, per altra banda, la profunditat, on es reflexiona sobre el fet fotogràfic i el seu abast social. Continua amb l’amplitud, un projecte inclusiu que s’expandeix a tota la gent i als barris, i la darrera qualitat la transmèdia que representa els diferents canals de comunicació del festival. de diferents canals.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors