La 31a edició del festival d’havaneres del Port de Tarragona aplega tres mil espectadors

La 31a edició del festival d’havaneres del Port de Tarragona aplega tres mil espectadors
31 Jul
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’èxit de ‘Coneix l’havanera des del mar’, en golondrina, i del festival ‘Havaneres a la Pèrgola del Serrallo’ omplen de música l’estiu al Serrallo

La darrera actuació a la pèrgola del Serrallo atrau a més de 700 espectadors

El grup Neus Mar el passat dissabte 29 de juliol va cloure la 31a edició del festival ‘Havaneres del Port de Tarragona’, amb una programació musical ple de qualitat que el Port de Tarragona va planificar amb la voluntat de contribuir a difondre la cultura popular catalana i la tradició marinera entre la ciutadania. El certamen va omplir de banda a banda la pèrgola del Serrallo les nits de tots els dissabtes de juliol a les 22 hores. En conjunt les 4 actuacions d’aquest mes de juliol han aplegat uns 300 espectadors, essent la més multitudinària la darrera amb 700 espectadors.

Els grups que van actuar en el festival, com sempre a l’aire lliure i amb entrada gratuïta, van omplir l’aforament màxim cada sessió que era de cinc-centes persones a la pèrgola del Serrallo. Alhora, també es va continuar amb l’activitat de l’any passat ‘Coneix l’havanera des del mar’, que permetia gaudir de l’experiència de contemplar el recinte portuari des d’una embarcació tot escoltant històries i música d’havaneres. Amb aquesta activitat paral·lela a les cantades estiuenques dels dissabtes que permet apropar-se a l’origen i la història de les havaneres, el Port de Tarragona completa el coneixement

L’èxit de les dues activitats durant el mes de juliol, el festival d’havaneres i el recorregut amb la barca de la golondrina, ha suposat que tres mil persones gaudissin de la música i la història tradicional de les havaneres al Port, un any més.

Durant aquests dies Tarragona ha pogut gaudir d’alguns dels millors grups reconeguts d’havaneres al Serrallo. L’esdeveniment és un acte musical força estimat pel veïnat del barri pescador del Serrallo, així com per tota la ciutadania de Tarragona.

La primera actuació fou l’1 de juliol, amb Els Cremats, una banda formada el 1996 al voltant de la música popular del cant de taverna i de les havaneres, amb seu a Palafrugell i Calella de Palafrugell, que ha trencat molts tòpics sobre el tractament del gènere. Una formació amb un llarg i consolidat bagatge, considerats per molts els “enfants terribles” de l’havanera per la seva voluntat d’innovació i de fusió amb altres gèneres com la rumba, el son cubà, el pop, el bolero o la cúmbia.

La segona actuació, el 8 de juliol, amb Olla Barrejada, fou l’aposta per un grup local que va néixer a la Secuita (Tarragonès) l’any 1983. Les gairebé 1.500 cantades els han portat per tot Catalunya, País Valencià, Andorra, Canàries, l’Aragó i una petita gira de quatre concerts per Cuba. Han fet 6 enregistraments, el darrer que porta per títol “25 anys d’havaneres”, inclou per primer cop 4 peces de creació pròpia.

I, el dissabte 22 de juliol, Les Anxovetes, el grup d’havaneres en femení, va presentar el seu espectacle més íntim i recollit, de caràcter genuïnament mediterrani, compost majoritàriament per temes propis creats i cantats en clau de dona. És un grup gironí que pren el gènere tradicional de l’havanera com a punt de partida per anar molt més enllà, i fins i tot allunyar-se’n, oferint un espectacle que reforça, revisa i amplia el repertori de cançons marineres i combina cançons pròpies i inèdites amb cançons populars de tota la vida, totes elles lligades amb un fil conductor que explica històries de la mar amb veu de dona.

El grup Neus Mar, creador de l’espectacle ‘L’essència de l’havanera’, va cloure el festival el 29 de juliol, Neus Mar, un grup femení, va entusiasmar, com l’any passat, els assistents a la pèrgola del Serrallo. Més de 700 persons van assistir per escoltar aquestes cantants, entusiastes de les havaneres cubanes del segle XIX, versionen alguna de les composicions de Joan Nito Figueras amb tocs de jazz.

‘Coneix l’havanera des del mar’

L’èxit de la proposta engegada l’any passat pel Port de Tarragona amb l’activitat ‘Coneix l’havanera des del mar’, va fer que enguany es tornés a oferir noves places per gaudir de l’experiència de contemplar el recinte portuari amb l’embarcació golondrina alhora que es gaudia de la música estiuenca. Es va programar els dimarts del mes de juliol, a hora baixa, en dues sortides, a les 19.30 i a 20.30 hores.

Una activitat reeixida que s’havia iniciat l’any passat per commemorar els trenta anys d’havaneres al Port de Tarragona. A la passejada, es podia contemplar el recinte portuari dalt de la golondrina alhora que es gaudia de la música amb Quimet el Romesquet, músic i cantant d’havaneres.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona