El Port de Tarragona instal·la 6 noves pèrgoles al passeig de la façana marítima del barri del Serrallo

El Port de Tarragona instal·la 6 noves pèrgoles al passeig de la façana marítima del barri del Serrallo
30 Jun
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les actuacions, dutes a terme pel Port Tarragona a la façana marítima del Serrallo, han estat consensuades amb l’Associació del Veïnat del barri

La millora de la façana marítima del Serrallo ha constat de quatre projectes consolidats en els darrers mesos pel Port Tarragona

El Port de Tarragona ha instal·lat sis noves pèrgoles al passeig de la façana marítima del barri del barri del Serrallo, pèrgoles que de nit tenen un sistema d’il·luminació LED. El Port, també ha dissenyat dues noves jardineres al passeig amb plantes autòctones. Aquestes actuacions formen part del pla de millora de la façana marítima del barri mariner de Tarragona del Port, amb l’objectiu de millorar l’entorn d’aquest barri mariner amb nous elements de mobiliari urbà. El pla de millora, format per 4 accions diferenciades, ha comptat amb un pressupost total de 1.150.000 euros. El pla ha consistit en 4 actuacions principals: la restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous murals.

Zona d’ombra passeig del Serrallo

Amb l’objectiu de millorar l’estada de totes les persones en un dels punts icònics de la ciutat, el moll de Pescadors del Serrallo, el Port de Tarragona ha instal·lat pèrgoles de fusta i arbrat per projectar zones de ombra en el propi passeig.

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha planificat 6 zones diferents d’ombres al llarg del passeig. En cadascuna d’aquestes zones hi ha una pèrgola de material amb acabat tipus fusta amb espai per al repòs, a més cada zona anirà acompanyada d’unes jardineres on s’ha plantat vegetació per generar, de forma natural, més ombra. El pressupost per dur a terme aquestes millores ha estat d’uns 500.000€ (IVA exclòs).

L’objectiu d’aquesta acció és l’augment de l’espai amb ombra en una zona molt exposada al sol, especialment a l’estiu, que donen resposta a les peticions principals que feien veïnat i famílies que viuen en aquest zona a cavall del port i de la ciutat.

Accions consolidades

Els projectes consensuats amb l’Associació de Veïns del Serrallo han comptat amb un pressupost total de 1.150.000 euros (IVA exclòs) per introduir diverses millores a realitzar en els darrers mesos, íntegrament finançades pel Port de Tarragona.

El pla ha consistit en 4 actuacions principals: la restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l’entorn del pont de la Petxina amb nous murals. El pla de millora de la façana marítima del Serrallo reuneix inversions impulsades per l’Autoritat Portuària de Tarragona i consensuades amb l’Associació del Veïnat, que va començar a planificar-se fa uns mesos pel departament d’infraestructures i conservació del Port arran de diverses peticions del veïns del barri mariner de Tarragona. Aquestes actuacions pactades amb les veïnes i veïns del barri compten amb quatre línies d’actuació principals: restauració d’elements malmesos, millora de la seguretat, millora de la comoditat i millora de la imatge de l’entorn urbà.

El pantalà del Serrallo

La primera gran inversió va ser el projecte de reforma del Pantalà de El Serrallo per un import de 415.000€ (IVA exclòs). Aquestes tasques de reforma va tenir com a objectiu la renovació de tota l’estructura del Pantalà, així com la reposició dels punts de suport entre els elements de l'estructura. Una obra consolidada el passat octubre de 2022.

Zona d’ombra als parcs infantils del Moll de Costa

Els parcs infantils davant del Tinglado 4 del Moll de Costa, construïts pel Port de Tarragona l’any 2013 i ampliats l’any 2017, també han gaudit de noves zones d’ombra perquè els més petits de la casa puguin gaudir dels diferents elements dels mobiliari durant tot l’any.

L’objectiu d’aquesta instal·lació va ser que una part d’entre el 40 i el 50 % del total de la superfície de cadascun dels dos parcs infantils quedessin sota l’ombra perquè durant les temporades d’estiu, quan les temperatures són més elevades, es pugui seguir utilitzant el mobiliari de jocs infantils. Per aprofitar les hores de sol en les èpoques de l’any on aquest és menys intens, es va decidir deixar una part de cada parc al descobert.

Es van instal·lar uns 217 m2 de material flexible que projectarà l’ombra que es subjecta mitjançant una estructura d’acer galvanitzat col·locada en els extrems dels propis parcs infantils. El pressupost per realitzar aquesta instal·lació va ser de 136.120,98 € (IVA exclòs). Acció implementada el juny de 2022.

Restauració de l’entorn del pont de la Petxina

L’exitosa iniciativa artística que va omplir les parets del Serrallo amb cultura urbana que realçava la identitat històrica del barri continuarà amb la nova proposta conjunta entre l'Associació de Veïns i el Port de Tarragona.

Aquest projecte amplia les oportunitats per a que artistes deixin la seva empremta al barri amb una nova paret ubicada al pont de la Petxina. Aquesta paret està ubicada en un dels accessos al Barri de El Serrallo pel carrer Pere Martell en la confluència entre el Barri del Port i Torres Jordi. És un dels dos passos per sota de la via del tren al barri i que es restaurarà per donar la benvinguda a totes i tots els veïns. El cost d’aquesta rehabilitació amb altres petites actuacions consistents en reparacions i accions en diferents punts del barri van suposar una inversió d’aproximadament d’uns 100.000 euros. Accions consolidades en els darrers dotze mesos.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona