El Museu del Port de Tarragona s’integra en el registre de Museus de la Generalitat

El Museu del Port de Tarragona s’integra en el registre de Museus de la Generalitat
22 Jun
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Des del passat mes d’abril, el Museu portuari figura amb el número 120 del registre museístic català i formarà part de la xarxa de museus de les comarques de Tarragona

El Museu del Port de Tarragona des del 24 d’abril d’enguany figura en el registre de Museus de la Generalitat amb el número 120. Creat l’any 2000, és un museu monogràfic dedicat al patrimoni marítim i portuari de la costa tarragonina i forma part també de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana així com de l’Associació de Museus Marítims de la Mediterrània. Compta amb un patrimoni important dels ports pesquer, esportiu i comercial de la ciutat amb més de 1.700 peces

Després de 23 anys en funcionament, unes obres de reforma integral de l'edifici i una nova museografia, el Museu del Port de Tarragona ha estat inscrit al registre de Museus de la Generalitat amb el número 120, tal com figura a la publicació del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del passat 24 d’abril.

El Museu del Port és un museu monogràfic dedicat al patrimoni marítim i portuari de la costa tarragonina i amb aquesta nova fita entrarà a formar part de la xarxa de museus de les comarques de Tarragona així com participar de l'engranatge de museus de tot Catalunya.

L’entitat museística compta amb 1.300 objectes de donants de les 1.700 peces que conformen les col·leccions patrimonials, la qual cosa permet conservar un patrimoni important dels ports pesquer, esportiu i comercial de la ciutat.

El passat mes de febrer la inspecció del Servei de Museus de la Generalitat de Catalunya va qualificar d’excel·lent les nostres instal·lacions per preservar el patrimoni marítim i portuari. I des del Museu es vol agrair el suport rebut per tal de figurar en el Registre de Museus de Catalunya, posant en valor les col·leccions marítimes inventariades.

El nou i modern espai museístic, a banda d’exposar el fons patrimonial portuari, manté una nova oferta museogràfica emocionant gràcies a avançats mitjans audiovisuals i interactius.

El Museu del Port a la Mediterrània

El Museu del Port forma part, des de l’any 2000, de la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana integrada per 16 museus i entitats des de Port-Vendres a la Calalunya Nord fins a la Ràpita al delta de l’Ebre. I també pertany a l’Associació de Museus Marítims de la Mediterrània.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona