Les Jornades de Portes Obertes de Port de Tarragona assoleixen una participació de més de 8.000 persones

Les Jornades de Portes Obertes de Port de Tarragona assoleixen una participació de més de 8.000 persones
12 Jun
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Més de 1.200 persones visiten el recinte portuari amb tren i golondrina

Les Jornades de Portes Obertes de Port de Tarragona obtenen un gran èxit de públic

Els espectacles d'Ariadna Juncosa, Figa Flawas i Sacude Danza apleguen centenars de persones

Més de 500 persones descobreixen l'skyline de la ciutat de Tarragona des de la seu institucional de l'Autoritat Portuària de Tarragona

Aquest cap de setmana s’han celebrat les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona amb un èxit de públic. L’objectiu de les jornades era obrir els seus espais a la ciutadania, i donar a conèixer les seves instal·lacions. Es van iniciar dijous 8 de juny amb l’espectacle ‘La Pianista Roja’ i van finalitzar ahir diumenge 11 de juny amb l’accés lliure a totes les instal·lacions portuàries obertes al públic: seu institucional, exposicions als tinglados, Museu del Port o Arxiu de Port i visites al recinte portuari amb el trenet i la golondrina. L’eix central de les Jornades va ser dissabte 10 de juny amb multitud d’actes lúdics al Moll de Costa (castells, gastronomia, rua, concerts, actuacions familiars, etc.) i amb un final de festa a la nit molt reeixit: l’actuació dels Figa Flawas i l’espectacle de dansa vertical de Sacude Danza.

Les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona van tancar amb una extraordinària participació en tots els actes que es van fer durant el passat cap de setmana, amb 8.122 persones. El preludi de les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona van ser dos actes al moll de Pescadors i a l’Arxiu del Port el dijous 8 de juny. Amb l’Arxiu es va gaudir de l’activitat ‘El misteri de l’arxivera’, un escape room per a tot el públic i l’espectacle aquàtic ‘La Pianista Roja’ al Serrallo va assolir una nombrosa assistència.

Les Jornades als mitjans

La ràdio es va fer ressò també de les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona amb dos programes que es van gravar amb públic el divendres 9 de juny a la seu institucional: els programes ”Un món millor” de la Cadena SER i ‘Viatja bé’ del RAC1. El programa de la Cadena SER aborda temes mediambientals com els efectes de la sequera i la transició energètica i el del RAC 1, traçant una ruta turística a través de les jornades de portes obertes, el Serrallo i la ciutat de Tarragona.

Exposicions i mostres

El divendres 9 de juny es van inaugurar dues les exposicions que mostren dos vessants diferents l’empremta portuària: ‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2, una mostra visual sobre l’evolució i història d’aquest icònic rellotge, i l’exposició del Fons d’Art del Port de Tarragona “25 anys + 10 (2013-2023)” que acull el Tinglado 1, una aposta per l’art contemporani, des d’una perspectiva trencadora, que posiciona el Port i la ciutat com a referent cultural de primera línia. Les exposicions van tenir durant el cap de setmana una visita de 1.160 persones.

I, l’endemà, dissabte 10 de juny, es va fer la presentació de les Jornades amb la inauguració de la mostra “El nou parc del Port de Tarragona” a la seu institucional de l’Autoritat Portuària, on es pot encara conèixer què és el Port i quins són els projectes que s’estan duent a terme des de la institució per aconseguir una major projecció en els pròxims anys. La mostra està oberta fins al 30 de juny en horari de 10 a 14 hores.

A més de les exposicions, els visitants també van contemplar la mostra Flota de vehicles del Port de Tarragona a l’Escala Reial, una mostra d’embarcacions del Port a l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco, i van poder fer visites al Museu del Port, a l’Observatori Blau a l’Espai d’Entitats del Serrallo, visites guiades al far de la Banya, a l’Arxiu del Port, amb una ruta patrimonial i una activitat familiar, al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona al Tinglado 4 i a l’Espai Mar que manté l’exposició ‘Secrets marins al Port de Tarragona. Visita al Parc Subaquàtic’.

10 de juny, diada principal

El dissabte 10 de juny es van concentrar el gruix de les activitats als diferents espais. Les activitats, després de la inauguració de les Jornades, es van continuar amb els espectacles familiars, amb la benvinguda dels gegants i capgrossos del barri del Port i del Serrallo mentre que els Xiquets del Serrallo van fer un pilar de benvinguda davant del Tinglado 1. També hi va tenir cabuda un joc de taula ‘Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!’ a càrrec d’Enginyeria sense Fronteres a l’antic edifici de la Duana (Escala Reial), i els Xiquets del Serrallo faran un assaig obert de canalla. Les visites a la seu de la Policia Portuària, al Centre de Control d’Instal·lacions i a la Sala d’Emergència van arribar a dues-centres persones. Calia abans, fer una reserva per formulari web i es van exhaurir les places abans de les Jornades. I en les visites al mirador de la seu institucional es va assolir la xifra de 502 persones.

Concerts i actuacions

Davant del Tinglado 1, hi va haver una master class de Rumba Catalana a càrrec de l’Estudi de dansa Art i Flamenc & ACAF, una classe d’iniciació a la rumba catalana, i la música de la Big Band BUMT i l’actuació d’un DJ de RAC105, així com les amb el Grup Balandra. Els més petits van fer activitat de pinta cares i van assistir a l’actuació musical de Xarop de Canya amb “Terramar”, un espectacle de temàtica marinera i la visita dels Robobops, uns robots gegants que van passejar pel Moll de Costa.

Per als amants del circ, la proposta fou Dynamite, amb Ariadna Juncosa - La Simone, un espectacle de clown i cable d’equilibri per seguir amb una rua dels Diables Voramar i el Seguici Popular del Barri del Serrallo i del Port amb una cercavila des del Moll de Costa fins a la plaça del Rellotge de Sol.

I en aquesta plaça, els vallencs Figa Flawas, un grup musical urbà català, van oferir un concert de pop amb incursions en gèneres urbans i llatins. I encara un últim espectacle per posar punt final a les Jornades de Portes Obertes fou el de la companyia Sacude Danza amb un espectacle de dansa vertical: una actuació creada per a l’ocasió amb acròbates i ballarines que van prendre la façana de l’edifici institucional del Port com a base per presentar un espectacle original on la música, la llum i la dansa foren el fil conductor. La participació en ambdós espectacles va arribar a prop de 2.000 persones.

I el Teatret del Serrallo fou un altre escenari dels actes de dissabte en acollir una actuació de la Coral del Serrallo i convertint-se en un espai de festa major amb la música de ball del Grup Ruben’s.

Activitats familiars

Durant els dies de les Jornades de Portes Obertes, el dia 10 i 11 de juny, el Port ha programat una sèrie d’activitats, com les visites guiades per mar ‘Port a la vista’ amb la golondrina, una visita teatralitzada amb ulls de pirates que sortia de l’Escala Reial. Les sortides dissabte matí i tarda i diumenge al matí, en trenet i golondrina per conèixer el recinte portuari, van aplegar 1.260 persones: 710 a la golondrina i 550 al trenet.

A més, tant el dissabte 10 com diumenge 11 de juny, la sala Josefina Castellví de la seu institucional va acollir la projecció de dos documentals: Arrels de mar, una producció sobre el Serrallo i la pesca, i Llars de llum, sobre els faroners.

I diumenge 11 de juny al Teatret del Serrallo es va projectar la preestrena del film Simfonia per un món nou amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. I en la mateixa sessió es va fer un tast musical amb Roger Subirana tot fent un vermut amb el director i músic de la pel·lícula. En totes les actuacions es va assolir la xifra de 3.000 participants.

Durant tot el dissabte, hi va haver diversos espais gastronòmics i una barra dels Diables Voramar del Serrallo i l’AV del Port al Moll de Costa. I el Grup Gastronòmic del Port va repartir més de 300 racions de fideuada. Les jornades també van comptar amb el servei i la sensibilització d’un Punt Lila i Arc Iris.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors