El Port de Tarragona inicia les Jornades de Portes Obertes aquest dijous amb l’espectacle musical ‘La pianista roja’

El Port de Tarragona inicia les Jornades de Portes Obertes aquest dijous amb l’espectacle musical ‘La pianista roja’
07 Jun
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les jornades acolliran activitats, concerts i exposicions tot el cap de setmana

La convocatòria del 8 a l’11 de juny permeten conèixer el recinte portuari amb trenet, golondrina i a través visites, exposicions i concerts

La programació inclou música en directe i espectacles per a tots els públics

La diada principal serà el dissabte 10 de juny amb nombroses activitats gratuïtes

Demà dijous s’inicien les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona que es faran del 8 a l’11 de juny amb diverses activitats, concerts i exposicions per a tots els públics que es duran a terme als diferents espais de les instal·lacions portuàries.La primera cita serà a l’aigua, amb l’espectacle “La Pianista Roja” de Le PianO du Lac, un esdeveniment que celebra el Dia Mundial dels Oceans organitzat amb l’Ajuntament de Tarragona.

L’objectiu de les jornades és obrir els seus espais a la ciutadania, i donar a conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les dependències de les seus administrativa i institucional. Les jornades permetran conèixer el port per dins amb trenet, golondrina i pujar al mirador de la seu institucional i a través visites, exposicions i la projecció de documentals.

La programació inclou música en directe i espectacles familiars i, com a actes centrals, l’actuació dels Figa Flawas i un espectacle de dansa vertical de Sacude Danza. La diada principal, el dissabte 10 de juny, s’iniciarà a les 10.30 h amb la inauguració de l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona” a la seu institucional portuària.

El preludi de les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona són dos actes que es faran al moll de Pescadors i a l’Arxiu del Port demà dijous. Amb l’Arxiu es podrà gaudir de l’activitat ‘El misteri de l’arxivera’, un escape room per a tot el públic de més de 16 anys i que cal reservar a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. Es faran diverses sessions.

I a les 20.30 hores, al moll dels Pescadors del Serrallo, la música ens arribarà des de l’aigua, la “Pianista Roja” de Le PianO du Lac, un esdeveniment que celebra el Dia Mundial dels Oceans. Es tracta d’un concert que ofereix al públic un moment de música i poesia i està organitzat amb l’Ajuntament de Tarragona.

Les Jornades a la ràdio

La ràdio es fa ressò de les Jornades de Portes Obertes del Port de Tarragona amb dos programes que es graven amb públic el divendres 9 de juny a la planta baixa de la seu institucional del Port de Tarragona, a la sala de premsa Josefina Castellví. De les 9.45 h a les 14 hores, serà l’escenari del programa ”Un món millor” de la Cadena SER i, de les 18 a les 19.30 hores, RAC1 farà el programa ‘Viatja bé’ amb Esther Muñoz. Aquestes dues gravacions són obertes al públic. El programa de la CAdena SEr abordarà temes mediambietals com els efectes de la sequera i la transició energpetica. El rpograma de l'Esther Muñoz a RAC 1, com el seu nom indica, traçarà una ruta turística a través de les jornades de portes obertes, el Serrallo i la ciutat de Tarragona.

Exposicions i mostres

També divendres 9 de juny s’inauguren dues les exposicions que mostren dos vessants diferents l’empremta portuària: ‘El rellotge del Port. 100 anys’ al Tinglado 2, una mostra visual sobre l’evolució i història d’aquest icònic rellotge, i l’exposició del Fons d’Art del Port de Tarragona “25 anys + 10 (2013-2023)” que acull el Tinglado 1, una aposta per l’art contemporani, des d’una perspectiva trencadora, que posiciona el Port i la ciutat com a referent cultural de primera línia.

I, l’endemà, dissabte 10 de juny, a les 10.30 h amb la presentació de les Jornades s’inaugurarà l’exposició “El nou parc del Port de Tarragona” a la sala Anna Corbella de la planta baixa de la seu institucional de l’Autoritat Portuària, on es podrà conèixer què és el Port i quins són els projectes que s’estan duent a terme des de la institució per aconseguir una major projecció en els pròxims anys.

A més de les exposicions que s’inauguraran durant les Jornades de Portes Obertes, els visitants també podran gaudir de la mostra Flota de vehicles del Port de Tarragona a l’Escala Reial, una mostra d’embarcacions del Port a l’amfiteatre de la Marina Port Tarraco, les visites al Museu del Port, a l’Observatori Blau a l’Espai d’Entitats del Serrallo, visites guiades al far de la Banya, a l’Arxiu del Port, que oferirà una ruta patrimonial i una activitat familiar (“Els secrets de l’Arxiu”, amb Rat Cebrián), al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona al Tinglado 4 i a l’Espai Mar que manté l’exposició ‘Secrets marins al Port de Tarragona. Visita al Parc Subaquàtic’.

10 de juny, diada principal

El dissabte 10 de juny serà quan es concentrin més activitats als diferents espais. Les activitats s’iniciaran amb la presentació a les 10.30 h de les Jornades a la seu institucional de l’Autoritat Portuària. I a partir de dos quarts de dotze començaran les activitats i espectacles familiars, que es concentraran a la placeta de davant del Tinglado 1 amb la benvinguda dels gegants i capgrossos del barri del Port i del Serrallo mentre que els Xiquets del Serrallo faran un pilar de benvinguda.

També a dos quarts de dotze, hi haurà un joc de taula ‘Horitzó 2080: amb el clima ens la juguem!’ a càrrec d’Enginyeria sense Fronteres a l’antic edifici de la Duana (Escala Reial), i a les dotze, els Xiquets del Serrallo faran un assaig obert de canalla, on podran participar infants i adolescents de 5 a 15 anys.

Concerts i actuacions

Davant del Tinglado 1, a les dotze del dissabte començarà una master class de Rumba Catalana a càrrec de l’Estudi de dansa Art i Flamenc & ACAF de Meritxell Puvill, una classe d’iniciació a la rumba catalana.

Després de ballar, arribarà la música de la Big Band BUMT, la banda de la Banda Unió Musical de Tarragona, amb un variat repertori al voltant d’estàndards de jazz, swing, bandes sonores de pel·lícules, dixie... que farà gaudir el públic fins a l’hora de dinar. Per a la franja del dinar s’ha previst també l’actuació d’un DJ de RAC105.

Les havaneres també estaran presents en aquestes jornades de portes obertes. Després de dinar, el Grup Balandra de Reus ens oferirà una actuació. Els més petits també tindran una activitat de pinta cares en horari de matí i tarda al refugi 1 del Moll de Costa.

I també per a la canalla, dissabte a la tarda, Xarop de Canya proposa una actuació musical familiar amb “Terramar”, un espectacle de temàtica marinera. A les 18.15 hores també es comptarà amb la visita dels Robobops, uns robots gegants que passejaran pel Moll de Costa.

Per als amants del circ, la proposta per la tarda de dissabte és Dynamite, amb Ariadna Juncosa - La Simone, un espectacle de clown i cable d’equilibri. I seguidament actuarà la xaranga ‘Pujats de to’ per continuar a les 20.30 h amb una rua dels Diables Voramar i el Seguici Popular del Barri del Serrallo i del Port que faran una cercavila des del Moll de Costa fins a la plaça del Rellotge de Sol.

Per acabar la jornada, la plaça del Rellotge de Sol serà l’escenari de dos espectacles més. Els vallencs Figa Flawas oferiran un concert de pop amb incursions en gèneres urbans i llatins. Figa Flawas s’ha consolidat com un dels grups emergents amb més projecció del panorama musical urbà català.

I encara un últim espectacle per posar punt final a les Jornades de Portes Obertes. La companyia Sacude Danza presentarà un espectacle de dansa vertical. Es tracta d’una actuació creada per a l’ocasió amb acròbates i ballarines que prendran la façana de l’edifici de la seu institucional del Port com a base per presentar un espectacle original on la música, la llum i la dansa seran el fil conductor.

I el Teatret del Serrallo que serà un altre escenari dels actes de dissabte, al migdia acollirà una actuació de la Coral del Serrallo i, a la tarda, es convertirà en un espai de festa major amb la música de ball del Grup Ruben’s.

Activitats i actuacions

Durant els dies de les Jornades de Portes Obertes, el dia 10 i 11 de juny, el Port ha programat una sèrie d’activitats, com les visites guiades per mar ‘Port a la vista’ amb la golondrina, una visita teatralitzada amb ulls de pirates que sortirà de l’Escala Reial. Les sortides seran a les 11 a les 14 h i de les 17 a les 20 h el dissabte i de les 11 a les 14 h el diumenge. I per terra una visita guiada amb el trenet amb sortides de les 10 a les 12 h i de les 17 a les 20 h el dissabte i de les 11 a les 14 h el diumenge davant del Tinglado 1. Hi haurà un punt d’informació on es podran reservar els tiquets per als viatges davant de l’Escala Reial.

D’altra banda, s’obrirà al públic la terrassa de la seu institucional del Port, des d’on es pot veure una vista panoràmica del mar i de la ciutat. I altres espais que també es podran visitar són la Sala de Gestió d’Emergències i l’edifici de la Policia Portuària. La inscripció a les visites guiades es podrà fer per formulari al web portuari https://tuit.cat/PYRC2 .

A més, tant el dissabte 10 com diumenge 11 de juny, la sala Josefina Castellví de la seu institucional acollirà la projecció de dos documentals: Arrels de mar, una producció sobre el Serrallo i la pesca, i Llars de llum, sobre els faroners, de les 10 a les 14 h i de 17 a les 20 h dissabte i d’e les 11 a les 14 h diumenge.

I diumenge 11 de juny al Teatret del Serrallo es projectarà a les 12 hores, la preestrena del film Simfonia per un món nou amb motiu del Dia Mundial dels Oceans. I en la mateixa sessió es farà un tast musical amb Roger Subirana tot fent un vermut amb el director i músic de la pel·lícula.

Durant tot el dissabte, hi haurà un espai gastronòmic i una barra dels Diables Voramar del Serrallo i l’AV del Port al Moll de Costa entre les 11 h i les 22 h. I davant del Refugi 1 el Grup Gastronòmic del Port es farà una fideuada entre les 13 i les 15 h. També hi haurà un Punt Lila i Arc Iris entre les 18 h i les 24 h.

Més informació a:

https://tuit.cat/PYRC2

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors