Port Tarragona presenta la seva aposta ferroviària i intermodal en la fira internacional Transport Logistic a Munic

Port Tarragona presenta la seva aposta ferroviària i intermodal en la fira internacional Transport Logistic a Munic
05 May
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Una delegació del Port Tarragona viatjarà a Munic per presentar les infraestructures del Port Tarragona i el seu posicionament estratègic

El Port explicarà l’estat actual dels projectes com la ZAL, la Terminal Intermodal La Boella, la Terminal Intermodal PortTarragona Guadalajara-Marchamalo i el compromís per potenciar el moviment de mercaderies amb sistemes més sostenibles

Del 9 al 12 de maig Múnic serà l’epicentre dels principals representants logístics mundials

El Port de Tarragona presentarà els seus projectes, de present i futur, a la reconeguda fira internacional ‘Transport Logistic 2023’ a Munic, Alemanya. La fira, es durà a terme del 9 al 12 de maig on el Port participarà amb un estand propi dins de l'estand de Ports de l’Estat, concretament al B4 306. La trobada és una fira comercial líder mundial en logística, mobilitat, transport intermodal (TI) i gestió de la cadena de subministrament. L’acció del Port es focalitzarà en el seu gran potencial ferroviari i intermodal, emfasitzant els avantatges de la seva posició estratègica al Corredor del Mediterrani. Una estratègia desenvolupada mitjançant les sinergies entre la ZAL, la Terminal Intermodal de La Boella i la Terminal Intermodal PortTarragona Guadalajara-Marchamalo. L’objectiu final, donar a còneixer els serveis, infraestructures i avantatges del Port Tarragona i, aconseguir la captació de nous clients en l’àmbit de la càrrega general i el ferrocarril.

Una delegació de la Direcció de Desenvolupament de Negoci del Port Tarragona viatjarà a Transport Logistic a Múnic per presentar les infraestructures portuàries tarragonines. Transport Logístic actua com a plataforma de negocis i motor de la indústria global de la logística amb més de 2.200 expositors dels principals representants de les empreses del transport, operadors logístics i empreses de serveis dels sectors marítim, de carretera, ferroviari i aeri de 62 països diferents i rep més de 60.000 visitants. Per aquest motiu, la presència del Port de Tarragona es tradueix en una gran oportunitat per a presentar als principals operadors logístics els nostres serveis i infraestructures.

Recorregut de Transport Logistic

Transport Logistic és la principal fira internacional de logística, mobilitat, TI i gestió de la cadena de subministrament. Des de 1978, se celebra cada dos anys a Munic. Sent considerada la plataforma líder per a la creació de xarxes internacionals en la indústria de la logística, aquesta fira comercial de quatre dies ofereix productes, sistemes i tecnologies innovadors i un cicle de conferències orientades a experts. La darrera edició presencial de Transport Logistic va ser l’any 2019, ja que, tot i que la trobada se celebra cada dos anys, la situació pandèmica va impedir que se celebrés físicament durant l’any 2021.

Infraestructures i avantatges Port Tarragona

Transport Logistic es converteix en una oportunitat per al Port de Tarragona per promocionar els seus serveis als màxims responsables del transport logístic i donar a conèixer les seves infraestructures i la seva estratègia per un model de transport més sostenible, a través de l’impuls del ferrocarril i la intermodalitat.

Port Tarragona explicarà la seva estratègia de futur i les sinèrgies entre les grans infraestructures que està desenvolupant per posicionar-se com a node logístic per a càrrega general amb connexions ferroviàries amb el centre de la península (Corredor d’Henares) i amb el corredor del mediterrani cap a Europa i cap el sud de la península.

PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo

Per una banda, la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, amb 150.000 m2, una plataforma logística i de serveis a l’àrea d’influència de Madrid entre Guadalajara i Marchamalo. Una important terminal multipropòsit i multiclient al centre peninsular que permetrà la connexió, del Port Tarragona, amb els principals ports marítims. Una infraestructura amb capacitat per canalitzar els principals fluxos de mercaderies nacionals, europees i internacionals entre ferrocarril i carretera ca als ports marítims i el centre. El Port Tarragona preveu que la terminal estarà a ple rendiment durant l’any 2024.

Terminal Intermodal la Boella

Per altra banda, la segona infraestructura clau per potenciar el transport per ferrocarril al Port, és la Terminal Intermodal la Boella. Una terminal ferroviària intermodal de trànsit de mercaderies amb origen/destí nacional (península Ibèrica) com internacional. Amb una superfície actual de 4 ha amb possibilitat d'expansió disposa de 5 vies d'ample mixt (ibèric + europeu) de càrrega i descàrrega executades sobre llosa de formigó i 3 vies de recepció/expedició sobre balast i, preparada per a la circulació de trens de fins a 750 metres de longitud.

Zona d’Activitats Logístiques

Finalment, la Zona d’Activitats Logístiques del Port suposarà la creació d’un espai amb més de 900.000 m2 dins del recinte portuari per impulsar els tràfics marítims i l’activitat econòmica la ZAL està integrada al Corredor del Mediterrani de la Xarxa Transeuropea de Transport, com a part de la seva xarxa bàsica TEN-T (Trans European Network of Transport). Aquesta xarxa aborda la implementació i el desenvolupament d'una xarxa a tot Europa de línies ferroviàries, carreteres, vies navegables interiors, rutes marítimes de transport marítim, ports, aeroports i terminals ferroviàries.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona