El Port de Tarragona tanca març assolint un triple rècord en moviment de cereals

El Port de Tarragona tanca març assolint un triple rècord en moviment de cereals
24 Abr
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El tràfic de cereals al Port Tarragona bat rècord mensual, trimestral i aconsegueix els millors resultats en 12 mesos consecutius

El tràfic total durant març 2023 és de 2,8 milions de tones què representen un creixement del 46,7% respecte març del 2022

Les dades acumulades de tot el tràfic del primer trimestre són de 8,52 milions de tones un creixement del 15,5% respecte del mateix període de l’any 2022

El Port Tarragona tanca el primer trimestre de l’any 2023 assolint un triple rècord en moviment de cereals a les seves instal·lacions. Per una banda, amb 529 mil tones de cereals durant el mes de març, multiplicant per 3,2 el tràfic de març de l’any 2022. Per altra banda, amb el moviment d’ 1,8 milions de tones de cereals el primer trimestre 2023, un creixement del 65,9% respecte al mateix trimestre del 2022 i, finalment, el millor resultat de 12 mesos consecutius amb 4,97 milions de tones de cereals. El tràfic total durant aquest març també presenta unes xifres a l’alça . Els 2,8 milions de tones assolits que representen un creixement del 46,7% respecte de març 2022. Les dades acumulades de tot el tràfic durant el primer trimestre de 2023 reflecteix un moviment de 8,52 milions de tones, un increment del 15,5% vers el primer trimestre de l’any 2022.

Les dades del mes de març 2023 confirmen la bona evolució de l’activitat portuària al Port Tarragona, amb la recuperació del tràfic de líquids a doll i la fortalesa en el creixement d’agroalimentaris. Ucraïna continua sent el principal origen de cereals amb 859. 000 tones en el primer trimestre, seguit de Brasil, amb 413.000 tones, i Letònia amb 154.000 tones.

Resum primer trimestre

El Port de Tarragona ha mogut 8,52 milions de tones durant els primers tres mesos de l’any, de les quals 2.825.053 tones han estat en el mes de març, que es tradueix en un creixement del 15,5% respecte gener-març 2022.

Líquids a doll

En el tancament de març, es destaca el tràfic dels líquids a doll amb un moviment mensual d’1,7 milions de tones, un 33% d’augment respecte de març 2022. La recuperació trimestral és també significativa en aquest tràfic amb 5 milions de tones representant un increment del 5,4% vers el primer trimestre del 2022.

Sòlids a lloure

Per altra banda, els sòlids a lloure on estan incloses mercaderies com els carbons, cereals, pinsos, farines i altres mercaderies agroalimentàries representen una variació positiva durant el mes de març d’un 194% respecte de març 2022 i un 56,2% de creixement en dades acumulades del trimestre.

Lo más visitado

Trabaja con nosotros

Trabaja con nosotros

Bolsa de trabajo de la Autoridad Portuaria de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí encontrará publicados los datos de carácter público del organismo
Perfil del Contratante

Perfil del Contratante

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicación y prensa

Comunicación y prensa

Noticias de interés y actualidad de la Autoridad Portuaria de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA DE ENTREGAS DE AGROALIMENTARIOS
Situación de barcos

Situación de barcos

Gisweb, programa de situación de barcos, escalas y movimientos
Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios vía portus

Solicitudes de servicios y comunicados para el barco, mercancía y pasaje
Centro de acreditaciones

Centro de acreditaciones

Proceso administrativo que comporta certificar a una empresa/organización para acceder al Puerto
Tráficos

Tráficos

Tráfico de mercancías en la Autoridad Portuaria de Tarragona