Imprimir aquesta pàgina
Imprimir

El Port de Tarragona participa a la reunió anual de l’EPCA i a la conferència d’Argus a Viena

El Port de Tarragona participa a la reunió anual de l’EPCA i a la conferència d’Argus a Viena
09 Oct
2018

Els representants del Port es reuniran amb diverses empreses petroquímiques i operadors logístics per a presentar els projectes que s’hi estan desenvolupant: la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la terminal Puerto-Centro, entre d’altres.

El president del Port de Tarragona i president de ChemMed Tarragona, Josep Andreu, i la directora Comercial i de Desenvolupament de Negoci i directora de ChemMed, Genoveva Climent, encapçalen la presència del Port de Tarragona a la reunió anual de l’European Petrochemicals Association (EPCA) de la qual el Port n’és soci. Se celebra del dia 7 al 10 d’aquest mes d’octubre a Viena (Àustria). I també participaran en la conferència Argus Olefins & Aromatics, que se celebrarà a la mateixa ciutat europea.

L’EPCA Annual Meeting es tracta d’un esdeveniment de rellevància internacional, punt de trobada per excel•lència del sector petroquímic a Europa, on més de 700 empreses químiques i prop de 2.500 assistents d’una cinquantena de països d’arreu del món es donaran cita en aquesta trobada.

Aquest any la temàtica de l’esdeveniment estarà enfocada a la petroquímica i l'economia de baix consum del carboni, per cercar solucions per a una millor sostenibilitat, amb conferències de ponents de prestigi.

No obstant, el format de l’EPCA es basa en reunions BtoB amb la possibilitat, al llarg de 4 dies, de reunir-se amb diferents empreses productores i logístiques relatives al sector petroquímic. En aquesta edició, el Port de Tarragona/cluster ChemMed tindrà una taula de reunions al logistic village. Aquesta 52ª Reunió Anual és un esdeveniment empresarial d’abast mundial per a la comunitat empresarial química, que acull als principals agents del sector.

Projecció internacional

Seguint amb l’estratègia de guanyar projecció́ internacional, la representació portuària i del clúster petroquímic mantindran reunions amb diversos operadors logístics i, sobretot, industrials a Viena on presentaran els projectes que s’hi estan desenvolupant, com la ZAL, la terminal intermodal la Boella i la futura terminal Puerto-Centro, així com el clúster ChemMed i les possibilitats de Tarragona de rebre noves inversions del sector petroquímic

Els representants del Port de Tarragona aprofitaran l’esdeveniment per posicionar activitats de tipus hub, o sigui d’emmagatzematge i distribució de productes químics a la zona mediterrània. A més de donar a conèixer el Port de Tarragona com a plataforma logística per a productes petroquímics al Mediterrani; es tracta també de millorar el nivell de negoci dels operadors atès que l’ampliació de les terminals ha generat noves capacitats d’emmagatzematge que permeten la diversificació dels productes emmagatzemats i obren la porta a nous mercats, alhora que la cerca de possibles inversors estrangers.

Cal destacar que també es promocionarà el proper II HUB DAY de Tarragona, a celebrar els pròxims dies 22 i 23 de novembre. Es tracta de la segona edició d’unes jornades organitzades pel Port de Tarragona en col•laboració amb les terminals d’emmagatzematge i altres ports, dedicades a potenciar aquest tipus de tràfic.

Conferència Argus

L’Argus, consultoria de renom dins del sector petroquímic, reuneix a productors, comerciants, distribuïdors i analistes de mercat que debatran durant el seminari sobre les tendències de la demanda i l’oferta, l’ampliació de capacitat mundial i els fluxos comercials. L'esdeveniment té lloc aquest diumenge 7 d'octubre a Viena i ofereix l'oportunitat d'explorar el futur dels mercats internacionals amb els analistes de la indústria petroquímica.

Els objectius del Port de Tarragona i de ChemMed Tarragona en aquesta conferència són la comunicació i millora de la visibilitat del clúster a nivell europeu; a més de la promoció del clúster com a zona d’inversió i les accions de networking per a trobar a possibles clientes i/o inversores potencials.

 

Liquids

 El Port de Tarragona es reafirma com la porta logística del Mediterrani que connecta la potent indústria química de Tarragona amb la resta del món.  
+ info
    

 

 

ChemMed Tarragona

 Som membres fundadors de ChemMed Tarragona, que disposa de 350 hectàrees de terreny disponibles al nostre territori
+ info